Var inte blyga

Kommentera gärna mina bloggar. Så man vet vad ni gillar att läsa om och inte gillar att läsa om. =)

Camp Burn Yourself

Hej på er alla små lingontroll.
Nu har jag varit på CBY. Eftersom jag klistrade in bloggen levnadskonstnärer innan jag åkte så får ni läsa den också för den handlar om CBY förra året och då ser ni lite känslan man har i bröstet när man kommer hem. Jag har nog aldrig skrattat så här mycket, Kanske inte så mycket pga CBY men på grund av vännerna jag hängde med i deras tält utanför scenen. Jag har typ träningsvärk i magen. Jag har även fått lite grunder i thaimassage av Momo som kommer komma hit och lära ut mer av sina tekniker. Jag ska beställa lite mer böcker så snart CSN med mm har fått tummen ur. Återkommer till det senare.

Jag har varit på rytmik workshop och lär mig massor om musik takter och beatbox ficktrummor mm. Det var otroligt kul tack Eldskalle för att du gjorde det så bra. Sedan var jag även på djembe workshop och lärt mig spela djembe trummor. Nu är vi 3 st som kan djembe av Jönköpings eldsjälar. Fatta att det kommer bli röj på eldträffarna vid vätterstranden i fortsättningen. Jag missade massor med WS men jag är lika glad för det, för då var jag för trött och låg i chillen och drack Momo's underbara chai te. Momo och jag har samma intressen och livsfilosofier, han är jävligt down to earth den killen. Köpte hans bok som han precis släppt.

Svenska akademin uppträdde även Loke spelade lite. Det var helt otroligt bra. Men ett band var ju så dåliga att jag och Olle skrattade så vi grät där vi satt i tältet. På första parkett från scen. I slutet var det bara 7 pers kvar och det var bara jag och olle som skrek "en gång till, en gång till" fast samtidigt skrattade vi så att vi trillade ur brasse stolarna.
Jolly Bob kom ner och filosoferade med oss i tältet sista kvällen. Han berättade sina framtids planer och att han skulle flytta till thailand. Det ska jag också. Inte nu men snart. Om typ 3 år eller något.

Maten var jag lite missnöjd med. Men alla andra verkar ju varit skit nöjda med maten. Till saken hör att jag inte är kräsen det allra minsta, men jag tyckte verkligen inte om maten. och det var mycket bättre förra året. Då var varje måltid ett mästerverk.

Jag var inte med i eldbattlet. Det är liksom inte min grej. Jag är en tävlings människa i mycket men inte i poi, Det förstört hela grejen med min gycklar image. Jag gillar att showa och roa folk med eld men inte att tävla med andra likasinnade. Jag ser oss som en enda stor familj och bryr mig inte om vem som har plattast mage eller kan mest trixs.  Det är hur vi funkar ihop på bröllop mm jag bryr mig om, inte att försöka impa på mina vänner. Shit vad gammal jag låter nu hahaha. Jag lånade ut mina värsting Isis poi (feta flätade kevlar rep som är helt livsfarliga) Det brinner som fan rent ut sagt. Ficklampa battlade med dem och han vann. Skit man nästan själv antänder av de poien så mycket eld kommer det från dem. Nu har jag förlängt dem 15 cm och satt in kullagrade lekande som ger dem ett jävligt bra spinn. det blir en fet eldsvans på ca en meter när man svingar dem fram och tillbaks sakta, för det måste man göra, står man helt still som försvinner händerna i eldhavet.

Denna veckan måste jag plugga som fan. Jag ska ju till Urkult den 2:e augusti och sedan direkt ner till frankrike. Men nu kanske inget av det blir av. CSN har strulat till det igen. I kombination med skolan och vägledningscentrum antagligen. Personligen tror jag inte skolan ligger bakom med alla bara skyller på alla, men faktum är att bristen på info och kunskap på dessa statliga element har gjort att jag denna månade ingen blir utan pengar. pengarna jag skulle fått den 25 kom denna vecka 4 veckor försent och nu verkar det bli likadant igen. Hur fan jobbar de på statliga verk egentligen? Tänk om det skulle funka så på en fabrik. Den hade gått i konkurs direkt. Jag är för privatisering av alla statliga verk. Då slipper jag drabbas av problem för att alla lata jävlar inte vet ett skit om varken sitt jobb eller sina kollegors. Skulle man privatisera alla statliga verk så effektiviseras allt. Då får de jobba hårdare. man arbetar bort flaskhalsar, man har många, många möten för att sprida info och kunskap. Men gallrar bort alla lata surpuppor, Det skulle vara så skönt, tänk att kunna ringa CSN utan att behöva sitta i telefon kö hela dagen och sedan mötas av en trevlig ung tjej som gör allt för att man ska lägga på luren nöjd. Eller att man ska kunna ringa vägledningscentrum och att de säger att "vi löser detta åt dig för det är inte du som gjort fel utan någon annan". Men så fungerar det ju inte. Nej, nej, idag ringer man vägledningscentrum och man blir inte ens vidare kopplad utan du får någon annans nummer i samma byggnad som du får ringa upp själv. Man möts bara av en massa lönnfeta lata klimakterie monster som sitter och väntar på pensionen och ser alla ungdomar som lata bidragsfuskare som egentligen inte vill plugga utan bara vill störa dem i sina wienerbrödspauser. De vet inte ens vad deras kollegor gör och vem som har hand om vad.
   De vet inte vad som ska göras eller vem du ska prata med det enda de vet är att de minsann inte gjort något fel och att det är alla andra istället. Sedan om man kritiserar spridningen på info så lägger de på luren i örat. Det gör det när de inte har några argument. Med andra ord det gör de hela tiden. Tanterna på statliga verk skulle inte ens vinna en diskussion med ett par köksstolar.
   Miroi där jag läser har en intro kurs som man ska gå. Den är lite flippad, Behövs egentligen inte, Jag vill inte säga något dåligt om Miroi för det är alltid de som hjälper till i slutändan och löser allt. För de vill lösa problemen. Men saken är den att en intro kurs där man lär sig hur skolan och deras plattform funkar är inte alls lika viktig för studenten som en snabbkurs i argumentations tekniker. Det hade man haft jätte stor nytta av när du mitt under semestertid insett att någon gjort ett misstag innan hon stack på semester så du inte får några pengar förrän i mitten av augusti när sommaren är över och du skulle vara i frankrike på en segelbåt som du renoverat upp med dina vänner.

Privatisera statliga bolag och effektivisera. De som gillar sitt jobb kommer få valuta för det. De som inte gillar att jobba och är det riktiga parasiterna i samhället kommer få sparken eller omplaceras. ( det är dessa människor som är så omöjliga i telefon). Vi vanliga dödliga knegare och studenter kommer slippa att sätta oss in i hela deras arbetsuppgifter för att få våra pengar mm. de skulle lösa allt jätte effektivt för att det skulle finnas handlingsplaner för allt. Enda gången de är snabba är när de ska ha pengar av oss. Men när det är tvärt om så beter de sig som att man har hela madrassen full med pengar och lätt ska klara sig utan lön en hel sommar.

Enda gången de rapporterar att fel som har hänt som de inte vill ska hända igen är något annat statligt bolag gjort något fel de får sopa upp. Då minsann är det jätte viktigt att de ska rätta tillfelet en gång för alla.

Hur länga ska dessa mentala kalhyggen få fortsätta så här
Jag bara undrar.... 

Levnadskonstnärer

Idag åker jag iväg på C.B.Y eller "camp burn yourself" Nedan följer bloggen jag skrev efter förra årets C.B.Y

Jag har varit på Barnens ö från torsdag till måndag. Med Eldsjäl. C.B.Y som det så fint heter 200 Galningar som eldar hela nätterna. Massor med roliga lekar. Ninjaturneringar. Eldbattle. Ett mörktchillrum med soft musik och levande ljus med golvet täckt av madrasser. Där låg man och softade och drack te.

Vart man än vände sig stod det eldare. akrobater. jonglörer. Dansare. teaterfolk. Folkvise freaks, trummare. trollkonstnärer, partytricksmästare och t.o.m ninjor och övade inför sina kommande uppvisningar. så såg det ut dygnet runt.

På nätterna var det eldning på planen och vid vattnet. Vid vattnet var det även tecnofest på nätterna till solen gick upp. Alla djembe fanatiker samlades i chillen på kvällarna och spelade djembe så det dånade och sjöng ibland med till afrikanska folkvisor.

I chillen lästes även sagor och då var det svårt att hålla sig vaken. Inte för att det var tråkigt men det fanns väl en anledning till att man läser sagor för barn som ska sova. På C.B.Y är vi alla barn fortfarande fast vi är vuxna.

Många hade dreadlocks. Många var veganer. Många var klädda som en blandning av gycklare och hippies. Alla kramades. hela tiden. Alla var glada hela tiden. Jag har aldrig träffat så många underbara människor förr. Alla brinner för något. För sin hobby. Många har en konstnärlig ådra i sig. Många riktigt djupa människor som tänker ett steg längre än andra och som andra tycker verkar flummiga.

På C.B.Y är inget konstigt. Det är inte konstigt att åka iväg 5 km för att köpa såpbubblor så man kan testa och blåsa vita bubblor när man ligger och softar med vattenpipan på gräsmattan. Det är inte konstigt att som vuxen somna till barnsagor.Det är inte konstigt att det kommer in en helt fullkläd svart ninja i chillouten och börjar göra slag och sparkar i luften för att sedan försvinna lika fort som han kom. Det är inte konstigt att äta 10 Zoo klubbor om dagen. Det är inte konstigt att helt plötsligt få en jätte bamse kram av någon man inte känner oavsett kön. Det är inte konstigt att sova i varandras sängar fast dom är jätte små. Det är inte konstigt att på battlet så pratade den som "påade" alla battlare engelska och hade med sig en som översatte till franska fast alla var svenskar som var där.

Det är inte heller konstig att vuxna människor hoppar dubbelhopprep som brinner. Det är inte konstigt med att folk visar upp sina brännmärkende fått med stolthet. Det är inte konstigt att man itne behöver gömma sina saker för att dom inte ska bli stulna. Det är inte konstigt att ha ett cafe som är öppet dygnet runt med självbetjäning med en kastrull som man lägger pengar i utan att det försvinner något. Det är inte konstigt att leka barnlekar med varandra. Det är inte konstigt med femton människor som ligger sked med varandra och drar ner Vägg skynket i chillen som täcke. Det är inte konstigt att någon tycker dom är söta och bjuder alla på toast.

I andras ögon är det konstigt. Vi avviker från "vanliga" människor. De tycker vi är konstiga och det är vi. Vi är artister. vi är konstnärer. Det är bra att vara konstig. Jag tycker det är ett fint ord. Jag är en levnadskonstnär, men kalla mig gärna konstig, för mig är det samma sak. Jag går min egen väg. jag gör det som är kul. Jag uppskattar livet. Det ska fan ingen kunna ändra på. Jag hoppas att jag alltid kommer att vara konstig. Jag gillar konstiga människor.

Jag är lycklig.


Många bamsekramar till er alla underbara människor.

Nyhetstorka

Jag gick till affären nyss. Såg löpsedlarna om spritorgier på språkresor. Shit coolt tänkte jag, har de kombinerat mina 2 största intressen. Rusade hem och satte mig framför internet. Aftonbladets hemsida går jag in på flera gånger om dagen. De är ganska roliga ibland. Idag hade de en bild från är bar på malta med undertexten "en av Sveriges största arrangörer av språkresor, utlovar nolltolerans mot alkohol. Men det hindrar inte 16-åringarna från att dricka alkohol på Malta": shit vad det måste skämma folk som läser det. Det måste ju komma som en chock för alla att 16-åringar smyger iväg och super på kvällarna när inte deras föräldrar är in närheten.
   För inte gjorde vi så inte när vi var i den åldern. Och om det trots hände så var det ju faktiskt "annorlunda" på den tiden. Sen fortsätter den artikeln vidare med rubriken "Här super de med ledarna". Det är ett härligt ord det anväder också. SUPER skulle tro att det ordet bara används av alkohol motståndare och annat löst folk som försöker förstora upp en liten händelse med kraftfulla ord.
 
Det står även att de delar på en liter vodka på 2 pers. Ja då måste det ju helt enkelt vara så. Men i den åldern är det många som gångar allt med 2 så det låter som det druckit lite mer. Den stora nyheten är ju trots allt att det vara är 16 år. Det nämner de på 6 ställen i artikeln. Om en 18 åring heller i sig massa sprit på malta är det ju inga problem för det är ju helt lagligt. Men om någon som är något år yngre gör det så är det helt plötsligt jätte hemskt. När man är 16 år får man helt lagligt köra mc på alla väger i hela sverige om man har ett körkort. Man är alltså vuxen nog att ge sig ut på en lång körning i semestertrafik över midsommar där det är mycket dödsolyckor och folk kör rattonyktra. De får träffas och ha avancerad gruppsex med båda könen där man tom kan bli med barn mm. Men man får inte dricka shots på malta. Fast det finns barer för 16 åringar där. Det är ganska intressant. Undarar hur många svenska 16 åringar som dör av akut alkohol förgiftning på malta och hur många som dör i trafikolyckor.

De skriver även hur det ser ut utanför pubarna. Men alla som är fulla och spyr verkar vara språkstudenter. Det är gansak intressant. Jag läser språk just nu, Jag har inte lagt märke till att mina klasskompisar mer än de andra är aspackade och spyr utanför barerna. Fast på malta verkar det vara så. De skrev även att de hade nolltolerans mot alkohol på språkresorna men att det bara skulle vara bullshit och att de som patrullerar knappt aldrig går inte på barerna och kollar. sen lite längre ner så har de ett exempel trots allt att de faktiskt har varit inne på barerna och haffat fulla tjejer och skickat hem dem.

Sen står det lite onödig fakta ibland. Som att de redan efter 2 minuter ser en kille och en tjej som spyr i en port. Men undrar om de som skrivit artikeln aldrig har varit utanför en bar förr eller om de utgår från att läsarna aldrig har varit det. Men vi som gått genom staden en helg vet ju att det itne är en jätte ovanligt syn på något sätt.

Men men det är inte därför jag beslutade mig för att skriva om bloggen. Det var lite längre ner när jag läser att en flicka hade blivit hemskickad sedan hon tagit 14 tequila i följd och sedan blivit haffad av ledarna inne i baren som tagit ut henne och hon spyr och sedan har de skickat hem henne. Sedan står det hur flickans mamma är kritisk till hur de tar hand om sina studenter och att hon kunde blivit akut alkoholförgiftad. Hur tänker man då? Flickan skrev att hon tagit dem i följd, hur fan ska de kunna se allt som händer? Om en 16 åring bestämt sig för att festa så har hon och då ser man till att man inte blir upptäckt. Men det blev hon tillslut och ledarna verkar ha skött det exemplariskt. Men inte enligt mamman. Frågan är hur kritisk mamman är till sig själv. Om flickan varit i väg på en språkresa som är 3 veckor men blivit hemskickad  för att hon shottat 14 tequila är det då ledarnas fel? Eller är det mamman som misslyckats med sin uppfostran. Hon har ju trots allt haft 16 år på sig att forma flickan om inte ens mamma lyckas med det hur ska då några språkreseledare lyckas med det?

Folk är så snabba att hitta syndabockar och det är aldrig några kritiska blicka på sig själv utan det är de andras fel. Men denna artikeln gjorde mig glad. Det var ju på löpsedlarna utanför affären. När jag läste den artikeln insåg jag att det har inte varit några självmordsbombningar. Inga flyg som störtat, inga massakrar på skolor. Inga ministrar som blivit mördade. Det har med andra ord inte hänt något allvarligt i världen idag. Det värsta som hänt är att 16 åringar ser sina språkstudier utomlands som semester och inte enbart studier och beter sig likadan som sina föräldrar gör när de är utomlands. Det glädjer mig. Jag kan helt enkelt leva med det. Jag gillar när det står skitartiklar i tidningen, då kan man slappna av och njuta av semestern. och det är precis vad jag ska göra

Ta av er gummihandskarna och le, det är för fan sommar =)

Negerboll heter det ju för fan...

What do you call these in Sweden? Nigg..... Öhhhh Weinerbröd...........

Alla kommer väl ihåg scenen från Sunes sommar.

Det finns nog inte en chat jag varit i utan att frågan om det heter negerbollar eller inte dykt upp. Nedan ser ni mitt inlägg jag skrev i en diskussion i en annan community förra året.

Jag är Nigerian/Svensk (mulatt) och född här i Sverige. Jag tycker personligen inte att ordet neger är fel, det beror på hur man använder det enligt mig. Det samma kan jag tänka mig bögar känner om ordet bög. Dom få gånger jag behöver använda ett ord för att beskriva en person från afrika använder jag mig av ordet neger, men varje gång jag säger det tänker jag på om det är rätt eller fel att använda det ordet eller inte. Jag har aldrig gillat ordet färgad. Afrikan är ju ett bra ord men det kan man ju bara säga till dem som är medborgare i ett afrikanskt land.

Min far som är fullblods Nigerian använder ordet "brown baby" när han talar om afrikaner. Men eftersom han är en själv så "får" ju han kalla dom det han vill. Att kalla en söt afrikansk tjej för choklad pralin kan vara en jätte komplimang eller trakassering beroende på hur man säger det. Gränsen mellan skämt och trakasseri går ju i hur personen som blir utsatt upplever det. Därför ska man vara försiktig med vem man säger det till och hur man säger det. Att säga att många proffsboxare är negrer är inte fel precis som att säga att många receptionister är blondiner. Men att kalla hon i receptionen för blondin när man talar till henne upplevs nog som mycket nedlåtande. Precis som en bög kanske upplever det om man kallar honom bög när man talar till honom.

Ordet svarting tycker jag är mycket nedlåtande. Jag skulle inte vilja bli kallad det. Men jag minns en gång för ett år sedan när jag jobbade som värd och delade ut lakritsbåtar och Ferrari bilar till alla kunder på ett köpcentrum. Jag räckte fram korgen med godis till en snygg tjej och frågade "godis?"och hon sa. "Då tar jag en lakritsbåt, för jag gillar svartingar" och så tittade hon mig djupt i ögonen och log. Hon sa ordet svarting och gjorde mig glad. Det är ett bra bevis på att det är inte orden i sig som det är fel på utan hur man använder dom.

Alla i min familj säger negerbollar, jag tycker chokladboll är löjligt att säga. Alla tänker ju negerboll men säger chokladboll.Vem kan ta illa upp av att det heter negerboll? Skulle det finnas någon afrikan som tar illa upp kanske han/hon behöver någon typ av professionell form av hjälp.Man ska inte låta personer med rasistiska åsikter få ändra på hur vi pratar och beter oss. De ska inte ha den makten. De använder ju sig av vår svenska flagga i sin propaganda med. Vad händer här näst? Ska det bli rasistiskt att ha svenska flagga snart med? Ska Svensson i från Svedala inte våga hänga ut sin svenska flagga på husvagnen på midsommar afton för att några understimulerade brukar använda den att pynta statyer med, gör han det kanske någon tror att han tycker illa om andra länder.Jag kan hålla med om att en del tar illa upp av ordet neger, inte minst svenskar kan bli upprörda av att höra andra kallas det. Och av den anledningen tycker jag kanske man ska sluta använda det ordet. Men samtidigt tycker jag vi ska ta tillbaka det och avdramatisera det.

Börja med att införa ordet negerboll igen.

Hmmm

Tilläggas bör väl också att bara för att jag har en far som har afrikanskt ursprung så innebär inte det att jag är afrikan. Jag är ju född och uppväxt i Sverige och har aldrig varit i Afrika och min kontakt med afrikaner har varit mycket begränsad. Jag är nog helsvensk i mitt tankesätt mm. och därför ska kanske inte mina ord läsas som att jag för afrikanernas talan.

Det är "inne" att ta sitt liv

Hej på er pappskallar...

Idag var det dags för en blogg. Jag har lagt märke till hur många det är som har bilder på sina pressar som handlar om ångest, blod, rakblad och självmord. Det är verkligen en inne grej att skära sig. Coolt tycker vissa. Så FAN heller säger jag. Har man misst flera vänner som tagit sitt liv så tycker man inte det är coolt. Många säger att de som säger att de ska ta sitt liv gör det inte. Men det är fel. Folk bara säger vad de tror men har oftast ingen som helst fakta bakom sina ord i den frågan. De flesta som tar sitt liv har berättat eller antytt det till någon innan de gjorde det.

Jag har jobbat med sådana personer så jag vet vad jag pratar om. Utav dem som försökt ta sitt liv men inte lyckats och fått hjälp är det hela 15% som tar sitt liv igen. Varje år tar ca 1500 personer sitt liv i Sverige. Det blir ca en var 6:e timma. Hur coolt är det?

Allt snack om självmord och självdestruktiva tankar måste tas på största allvar. Men hur ska man kunna göra det när det är inne att vara deprimerad. När någon visar mig ett självdestruktivt tankesätt eller beteende eller talar om att ta sitt liv, så lägger helt plötsligt den personen sitt liv i mina händer. Då är plötsligt jag ansvarig för det är ju min skyldighet som människa och vän att ge den personen den hjälp den så behöver om det gått så långt att den inte kan söka den hjälpen själv.

Men vad händer då när personen bara gjorde det för att vara "inne"? När jag pratar med personens föräldrar & kurator bakom dennes rygg vad händer då? Jag tror att personen skulle hata mig och säga att allt är mitt fel att de inte kan med att åka till skolan eller inte orkar vara hemma på av att föräldrarna är "jobbiga". Då blir de nog sura när det enda man gjort var att vara en riktig vän och fattat ett jobbigt men moget beslut att ta ansvaret och försöka göra sitt bästa för att lösa situationen.

Vad händer om jag inte bryr mig för att jag tror att personen inte menade allvar för att personen i fråga bara ville vara "på"? Jo personen uppfattar mig som den enda de kunde lite på och sa det till mig men att jag inte brydde mig. Då får personen ännu en anledning att ta sitt liv. Personen gör så och jag står som en idiot kvar och tar på mig all skuld. Kan inte se de gemensamma vännerna i ögonen. Vågar inte gå på begravningen och våger inte prata om det med någon. För de skulle aldrig förstå. För hur kan jag skylla på att "alla gör så idag"?

Visst kan det vara coolt att ha en bild när någon ligger i fosterställning med uppskärda armar på sin press när man är 13. Men det är för att man inte har misst någon på det viset. Vi som har det får ett smärtsamt minne varje gång, och det dyker upp bilder i huvudet om hur det såg ut när just min vän tog sitt liv. Bilder man kämpat med i flera år för att få urskallen ploppar upp nu ännu mer detalj rika.

Om jag lägger upp en bild på min arm när jag skärt mig är det coolt då? Om jag skär och tar mitt liv är det häftigt? Kan inte någon visa mig vad som är så facinerande med döden och att ta sitt liv så att jag kan förstå mina vänner som dött.

Är det ok att skylta och flagga med saker som andra gjort för att ta sitt liv och som så många andra mår dåligt av pga att att de mist någon. Är inte det ganska respektlöst?

Jag bara undrar....

RSS 2.0