Ett helvetes år

Nu äntligen är 2008 snart slut.
Detta blir min sista blogg här. sen går jag över till
http://frillo.wordpress.com/
Kommer i en månad bara tanka visa upp gamla bloggar jag är stolt över sen slutar jag skriva här helt. De gamla favobloggarna finns redan i min nya blogg.

Jag varit sjuk sen nyårsdagen så i morgon är det exakt 1 år sedan jag blev sjuk. Det fick jag väl för att jag uttryckte mig om 2007 som året from hell. Lika så 2006 när jag fick kemisk lunginflammation. Året 2007 blev helt upp och ner när en av mina bästa vänner bestämde sig för att inte leva längre. Jag trodde inte 2008 kunde bli värre men det kunde det visst. Men bortsett från sjukdomen har det faktiskt hänt än del kul.

Idag är det exakt ett år sedan jag flyttade till Stockholm bodde på Hornstull och på First hotel Riesen på Skeppsbron första tiden. Det var ganska kul. Hotell frukost är ju inte helt fel. Sen flyttade jag in i lägenheten jag bor i nu. Den ligger i Västberga. Närmanste tunnelbanestation ligger 8 minuter bort och det tar ca 9 minuter in till slussen och 14 minuter in till T-centralen. Ganska softish ställe faktiskt men man hör motorvägen som går en bit härifrån. Fast det gjorde man inte när det var snö ute. När ni åker till Stockholm från Jönköping så ser ni bostads området jag bor i. På vänster sida av vägen någon minut innan ni ser hela Stockholm från motorvägen så ser ni en stor brun byggnad som det står Ericsson på. Då bor jag på andra sidan vägen. Busenkelt att hitta till mig säger alla vänner som kommit hit i bil.

Jag har hunnit testa några uteställen i Stockholm som faktiskt är bättre en dem i Jönköping. Fast jag gillar Bishop's och Twin i Jönköping. Men 99% av gångerna jag gick ut så blev det Bishop's arms. Twin city har ju inte Krusovice. Allt finns ju här i stockholm. Det är kul. Saker man får beställa på postorder i JKPG finns här. Grymma djembe kurser och taekwondo är saker jag ska börja med här.

Jag älskar tunnelbanan. Hur smidigt som helst. Hatar Stockholmare. Men det finns så många här som inte är stockholmare så det är inget problem. Älskar skärgården. Det finns många riktigt bra restauranger här också. thai och etiopiska restauranger är de som är mest inne. Sushi också. Fast man får passa sig för thai take away här, en del är riiktigt sanslöst kassa.

Jag har även hunnit lära mig allt om skepparexamen. men har inte tagit examen än. Men har kunskapen för det nu. Var på båtmässan i Älvsjö och drömde mig bort till sommaren. För på sommaren seglade jag West Brittany i Frankrike. Som de säger där. "The one that can sail West Brittany can sail the world" kraftiga tidvatten strömmar på ca 4 knop som ändrar rikting var sjätte timma. nivå  skillnader på 8 meter mellan hög och låg vatten. Seglade från Bretagne till Normandie. Nu står båten i Cherbourg redo att seglas hem nästa sommar. Då blir det nya seglar minnen. Vi seglade in i 2 st festivaler. Var på nattliga "pallnings" rundor och fixade mat. Smet från hamnavgifter samtidigt som vi  hade introt till Pirate of the Carribean i bakgrunden. Vi snodde en båt som ägaren tog tillbaks när vi låg och sov i segelbåten vi förtöjd den lilla båten i. Vi fastnade i tidvattnet så att båten välte när allt vatten försvann men den reste på sig igen när vattnet kom tillbaks. Vi fick bränsle stop mitt ute på havet och fick segla in och lägga till i hamn utan att ha någon motor att bromsa med. Vi seglade i stormvarning och hann precis in i Chearbourg när stormen "välte" båten så vi fick ryka stoken till både rullgenuan och storseglen för att sedan reva storseglet.  Vi fick även soppa torsk där havet mötte engelska kanalen och havet var helt vitt av att vågor som slogs mot varandra. Då tankade vi i diesel från dunk och fick hålla i vanrandra eftersom vi inte hade säkerhetsselar ombord på båten. Jag seglade in i Engelska Jersey på Channel islands på natten genom att endast navigera efter fyrar pga att gpsen hade gått sönder. Väl där fick vi skälla av hamn "polisen" för att vi varken hade nationalitetsflagga eller Papper på båten med oss. Sug på den Kerstin. =)

Jag har även bilat ner till frankrike och hem. Det var skit roligt. Jag rekommenderar verkligen alla en sådan resa. Det viktigaste är att man har mycket att prata om för man har verkligen pratat om allt mellan himmel och jord efter en sådan resan. GPS är ett måste. Det kändes sjuk att man med gps kunde köra in i morgon rusningen i Antwerpen (stavning?) i fem filigt med massa lastbilar och avfarter överallt och hitta helt rätt och kunna ligga i rätt fil så att det aldrig var risk att missa in avfart. Behövde inte ens väcka de andra som låg och sov just då.

Jag har även blivit intresserad av friluftsliv och kajak. Det är något jag ska syssla med mycket under 2009. Vandring mm utomlands. thaimassage utbildning på wat po i thailand. Segling, Dra i gång eldgruppen Kadabra igen som luggit på is under min sjukdom period.

Jag har även i början på 2008 klippt av alla mina extensions i dreadsen. Så nu har jag bara mitt riktiga hår som dreads. Det går strax nedanför axlarna, Men förlänger nog med äkta löshår i vår igen. Jag har efter att ha gått ner 68kg av sjukdomen gått upp till hela 86kg av medicinen som binder vätska och ökar aptiten. Äter både sömntabletter och insomningstabletter för att sova. Men de gär mig bara lite slö. Skulle lätt kunna vara vaken hela natten fast jag tagit dem. Men nu börjar jag bli frisk verkar det som.

Jag vågar inte säga som förra året att 2009 inte kan bli sämre än 2008. Klart det kan, Men jag tror inte det. Jag ska göra det till ett bra år. Jag gillar ju att resa ensam men ska 2009 göra en kortare resa (1-2) veckor med någon vän. Någon som känner att de känner för att vara just den som reser med mig? Vet inte vart resan ska gå än men ville bara testa att resa med någon helt annorlunda igen.  Det gör man ju alltid i Thailand coh det funkar ju perfekt. Hann bara åka utomlands 2ggr 2008 jag har åkt utomlands 3 ggr/år i 8 års tid. Men men. har ju varit sjuk hela tiden och lönen blir inte så fet då.

2009 blir vad man gör det till. Glöm inte det. Blir ni sjuka så ligg inte hemma och tyck synd om er själva. Försök fortfarande leva som vanligt.

2009 ska jag även vara toastmaster, vem det är som gifter sig håller jag hemligt tillsvidare. Men jag ska så snart som möjligt börja med talet. Det talet kommer jag lägga upp här efter bröllopet.

Men shit klockan är redan 16:30 på nyårsafton och jag har inte börjat dricka än.
Jag har kommit upp i den åldern så att jag jagar ungdomspoäng istället för vuxenpoäng.

Time for a beer mate!

Superhjälte om nätterna

I morgon börjar jag blogga i min  nya blogg
http://frillo.wordpress.com/

Jag sitter alltid upp hela nätterna och chattar. Idag känner jag mig mega trött. Fick sömntabletter av min läkare får att kunna vända tillbaka dygnet. Man skulle ta dem 30-60 minuter innan man ska sova. Nu har det gått 90 minuter och jag börjar bli mega trött. Ska ta en insomningstablett och sova snart.

Jag har egentligen alltid gillat att vara uppe sent om nätterna. Det är så lugnt och skönt då. Fast man får inget gjort på dagarna. Jag borde varit en superhjälte. Fast undrar vad man skulle vilja ha för superkraft? Jag tror jag skulle vilja kunna få andra att tänka så som jag vill att de ska tänka.

Går man in hos en BMW affär så skulle ägaren tycka att jag skulle få en gratis. Skulle jag springa på Halle Berry skulle hon vilja dejta mig. Lika så skulle alla i spicy girls vilja ha sex med mig. Jag skulle ha massa kändisar som städhjälp. Det hade helt klart varit bättre än att vara ekonomiskt oberoende. Man behöver ju inga pengar. Man får allt man vill. Plus att Monica Antonsson hade erkänt att hon egenligen inte ser dåligt, utan bara är en brillgök mentalt och därför har hon glasögon.

Man skulle alltid få sitta i cockpit på alla flygresor, bli framsläppt först i alla köer. Få gratis leveranser till dörren av glassbilen. Sova sked med princessan Madelene, få extra marshmallows i varmchokladen och grannarna skulle alltid vilja g¨å ut med min hund när det regnar.

Vilka superkrafter skulle ni vilja ha, och vad skulle ni göra om ni hade min?

God natt på er alla små lingontroll. Dags att sova. 

I morgon börjar jag använda min nya blogg.
http://frillo.wordpress.com/

Redan 00:00 kommer första inlägget om tekniken fungerar som den ska. Har schema lagt det =)

Kebabrullarnas mecka

En av de sista bloggarna innan jag 1 januari byter till
http://frillo.wordpress.com/
Den är nästan helt klar nu. Men gå gärna in och kommentera min gamla favorit inlägg som jag lagt upp där redan nu.


Nu är jag hemma i Stockholm igen. Kom hit igår kväll. Det var skönt att komma hem till Stockholm igen. Det är ju så folktomt i Jönköping så det känns som om tusen papegojor har dött typ. Jag är en stadsmänniska helt klart. Fast det gäller bara i Sverige. När jag tänker på att flytta till thailand så ska jag bo på landet.

Resan hem gick ganska bra. Min katt är lite åksjuk så jag stannar i bland så han får lite frisk luft. Igår stannade jag på ett öde ställe som heter tystberga. Det var verkligen helt knäpptyst och kolsvart där jag stod vid väg kanten. Man såg stjärnorna klarare än någonsin. Sen kom jag på att Tystberga betyder Silenthill. Ni vet ju hur mörkrädd jag kan vara och att vara på en plats som heter så går ju inte. Stackars lille Julle, det blev ingen lång rast för honom där.

Min jul varit bra. Har firat i både Fagerhult och Furusjö. Sov några nätter i Furusjö. Det är softish där. Ni som inte vet vad det är för ställen så kan jag tala om för er att det är 2 små byar utanför habo som ligger 2.5 km nordväst om Jönköping. Där bodde jag som ung i några år. Hatade Habo. Jävla bönder är vad de är. Åka epa och spela eddie medusa och dricka folk öl är typ intresse grupperna som finns. Att bo där var en mental istid för mig och jag grävde mer hela min ungdom i att dricka alldeles för mycket alkohol. När jag tänker tillbaks på den tiden fattar jag knappt att det var jag. Jag tror att de som kände mig då skulle bli ganska förvånad över att se hur jag är idag.

Jag föddes på österängen och flyttade till Råslätt när jag fyllde 6år gick årskurs 1-7 där. Kommer alltid se mig som en Jönköping bo. Flyttade tillbaks till JKPG när jag var 20år. Ett mycket klokt beslut. Jag ryckte in i lumpen fick nya vänner och började ett nytt liv.

Men allt var ju inte dumt med Habo. Tjejerna var ju snygga. Det är en del riktigt vackra kompisar jag har därifrån. Min första flickvän var ju från Habo också. Det var väl hon som fick mig att orka med livet där. Ibland brukar jag tänka på vad som hänt om jag inte träffat henne. Då hade jag nog varit död idag. Hon blev en oas i en annars ganska trist tillvaro. Sen har vi ju pizzeriorna i Habo. Jag brukar nämna att jag saknar kebabsåsen från JKPG. I Habo hade de rätt kebabsås också. Faktum är att Habo är ett mega litet samhälle med hela 3 pizzerior så att de får äran att klassas kebabrullarnas mecka istället för jönköping. De gör riktigt gott käk. Fast det var bättre förr på Vikingen som Pizzerian hette då. De slog alla Jönköpings Pizzerior med råge enligt mig.

Folk brukar skratta åt mig för att jag äter så mycket pizza kebab mm. Varje dag typ. Och det är ifrån Habo tiden. Testa deras mat så förstår ni.

Jag fick massa fina julklappar. De bästa var bla resa tur och retur till GBG i förstaklass med tåg. stanna där en natt och får dreadsen fixade på salongsafari. En fick jag ett jävligt fint bränolje krus eller vad det heter i form av yin och yang med buddha på och massa asiatiska tecken. Tack Ronja. Den var helt och hålla i min smak. Av min mamma fick jag bla 6 st böcker skrivna av Medium. Carolin Myss och Syliva Browne bla. Det var bara böcker om healing och att utveckla sitt sjättte sinne mm. Fick en bok med Dalai Lama också.

Som ni alla vet såär ju boken "Lycka - en handbok i konsten att leva" min bibel. Jag gillar hans possitiva tänkade. Ni som känner mig vet ju att fast mina bloggar är gnälliga på samhälle mm så är jag mycket possitiv som person och ser hela tiden lösningar där andra ser problem. Som med min sjukdom tex. När man läser om det så kanske man tror jag är deprimerad men det är jag inte. Jag är possitiv fast det är svårt ibland. När jag blir frisk vilket jag kommer bli så ska jag äntligen göra min min Buddha taturering. Den ska bli en symbol för den inrekampen och det possitiva tänkandet och allt stöd jag fått av mina vänner. Allt handlar om att tänka possitivt mina vänner. Då löser dig det mesta.Hur går det med min sjukdom nu undrar ni kanske. Jo det går bra. Jag har trappat ner väldigt mycket på medicinen och ligger på underhållsdosen som är lägre en den ska vara pga att jag fick bieffekter. Nu finns risken att sjukdomen blommar upp igen pga av det. Men jag har kört på denna dosen sen den 16 dec och jag har knappt märkt av några symtom. Det är ögonen kanske men det går korrigera med ögondroppar med kortison om det bara skulle vara det som är problemet. Jag blivit av med agressiviten det mesta av det maniska beteendet. Det lilla maniska som finns kvar  sitter bara in någon timma efter jag tagit medicinen. Jag kan tänka klart igen. Tror jag. Det är svårt att säga men det känns som att jag är klart i huvudet. (om jag nu någonsin varit det) =) Jag tycker mig även kunna se att jag börjat få tillbaka lite pigment. Det är typ bara 3 av er som vetat om detta men jag började bli vit. Mina händer är vita och det spred sig upp på armarna. Så jag har samma färg på mina händer som mina svenska vänner. Men jag tycker mig ana en viss brun ton igen =) så sent som i måndags förra veckan var händerna kritvita.


Jag har festat mycket. Med Mika, Tove och Abby som vanligt. Men även hos Abbe och Suss. 2 st underbara vänner. Mycket vin prat och xbox. De har en fet jävla projektor istället för tv och det kommer jag också skaffa. Finns inget alternativ. Alla som köper platt tv är hjärtvättade tekniktorskar utan koll. Fast först blir det en iphone.

Idag ska jag fixa med datorn. Fixa det sista på nya bloggen.

http://frillo.wordpress.com/

Och kanske tanka upp lite bilder på facebook. Men framför altl ska jag läsa ikapp alla bloggar jag följer för har inte hunnit på flera dagar. Kan inte någon vänlig själ ringa anonymt och tipsa någon klinik att jag är internet beroende? Jag måste hitta mina rakhyvlar också. Har inte rakat mig sedan juldagen.. Ser ut som Bin Laden nu. Får väl ladda min rakapparat. Köp aldrig brauns rakapparter. Jag köpte den senaste för några år sedan med rengörningsstation mm. 2000:- kostade den då. Rakar shit dåligt. Fattar inte ens att de får säljas överhuvudtaget. Har använt den typ 10 ggr och det är för att jag glömt köpa hyvlar.

Måste gå. denna bloggen blev visst lite lång. Som alla andra typ.

Ha en bra dag allesammans

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/445823/frillo?claim=6a8rdy84bbt">Följ min blogg med bloglovin</a>

Ny blogg

Från och med 1 Januari kommer jag byta blogg till:

http://frillo.wordpress.com/

Ni kan gå in där redan nu och läsa mina gamla favoritinlägg.


Att vara pyroman

Min vän Adam skrev lite om pyromaner i sin blogg.
http://marjavaara.blogg.se/

Jag var tvungen att kommentera hans inlägg för jag är fashinerad av eld. Det är nog därför jag är eldartist.

Eld är charmigt och det finns något romantiskt över att vara pyroman. Jag skulle aldrig bränna ner något för det är ju trots allt olagligt och drabbar någon privatperson. Men jag förstår helt klart tjusningen i att vara pyroman. Men blir en dold kändis. Lite av en elak superhjälte. Man går omkring på stan och alla man möter har hört talas om dåden men ingen vet att det är just jag som är det beryktade pyromanen. Det blir som ens egna lilla hemligthet. Ingen skulle kunna tro något sådant om den snygga charmiga killen i dreads.

Kanske är det planeringen eller smygandet som gör det så spännande. Att se elden ta sig och sprida sig upp på väggar och i taket är en magisk upplevelse liksom ljudet, doften. T o m blåljusen och alla brandbilarna har sin charm. Brandmän som sprutar vatten och springer kors och tvärs hela natten medans elden med ett järngrepp våldtar den gamla ladan i skogen. Den annars så kalla och mörka natten är nu ett inferno av eld, rök och vattenånga. Det sprakar och yr stora moln av glöd och gnistor som bildar fina mönster och skulpturer med fantasins hjälp. För precis som med molnen så kan man se nästan vad man vill när man tittar på eld och glöd som virvlar runt i skyn. Det är bara att luta sig tillbaks och skåda sitt mästerverk när man sitter där en bit ifrån på ett berg med en termos varm choklad och njuter av underhållningen.

Varje brand är ett konstverk i sig. Eld är vackert, eld är en magisk varelse som andas, äter, växer och skjuter iväg gnistor likt skotten på en växt som vill föröka sig. Elden är något levande. Elden har ett medvetande. Om ni tittar riktigt noga och iaktar elden så kommer du se och känna att det iaktar dig också.

Studera elden, lär känna den och bli vän med elden. Så inser du att eld inte är farligt utan snarare något vackert. Jag var nog pyroman i ett tidigare liv

"Och kom ihåg att om man inte luktar bränt dagen efter, så har man inte haft roligt"Fire walk with me...

Om att blogga och avundsjuka

Många stör sig på personer som bloggar har jag märkt. Det är visst inne att antigen blogga eller gnälla på dem som gör det. Ju kändare bloggen är desto mer dum i huvudet är personen som ligger bakom. Fråga är hur en person som lyckas dra in hela sitt uppehälle på en blogg kan vara dum? Snarare smart. Iallafall när det gäller att dra in pengar. Och det är nog där skon klämmer. Människor som drar in mer pengar än smittet är stekare och stekare är dumma i huvudet enligt många.

Hur tänker man då? Detta inlägget handlar inte om Blondinbella eller 1000 apor eller dyl. Blondinbella och Schulman är kändisar som uttrycker åsikter och då får man leva med att andra uttrycker sina känslor om dem. Samtidigt tjänar de ju pengar på att folk går in på deras bloggar genom reklam skulle jag tro. Så allt uppmärksamhet är bra uppmärksamhet för dem. Denna bloggen handlar om helt vanliga privatpersoner som har en blogg som går bra, de har ett jobb de skriver om i sin blogg som väldigt många inte skulle våga drömma om att ha, Särskilt när det är ett jobb som är ovanligt att lyckas med i unga år. Låt säga att personen ser bra ut och har många tjejer också. Då uppfyller den personen alla kraven för att klassas som en idiot. Men hur tänker man då? Fråga är om de tänker alls.

Nu är det så att i sverige finns jantelagen, man ska inte tro att man är något. Men jantelagen är gammalt. Endast konservativa männskor lever efter jantelagen. Jantelagen 2.0 som jag tjatat om i min blogg är på väg in istället. Den gamla håller på att uppgraderas och lyder. "Ingen är bättre än dig." Avundsjuka mina vänner är en sjukdom. Det hörs på namnet. Det är en folksjukdom som förpestar livet för alla. Ingen ska få vara riktigt glad. Ingen ska lyckas. Alla ska bara gå i samma stela mall och hålla alla framsteg för sig själva. Man ska åka till ett jobb man hatar och nöja sig med att man slutar tidigt på fredagar. Mer ska man inte vara glad för, för då är man bara bortskämt och idiot.

På den korta lunchrasten man har på jobbet kan man surfa på internet. Internet är stort. Jävligt stort. Det finns inte en chans i helvetet att man skulle kunna läsa allt roligt och intressant som skrivs och händer på internet ens om man hade 24timmar/dygn på sig att surfa. Men vad gör alla konservativa jävla äckel när de surfar på nätet på sin korta lunchrast? Jo det går in på bloggar skrivna av privatpersoner de hatar och läser allt varje dag och sedan sitter de och pratar om på fikarasterna hur jävla puckad personen verkar vara som har verkar ha allt de aldrig kommer få. Men vem är mest dum. Den som lägger ner tid på att läsa något den inte gillar varje dag istället för att läsa om andra roliga saker när man väl sitter online. Och när man är en avundsjuk konservativ personen som mår dåligt av att andra mår bra och bloggar så varför sitta och prata om det på fikarasterna? Varför inte ignorera bloggen och leva glad och prata om saker man tycker om på fikarasten? Nej nej, de gillar ju att gnälla och klaga. Det är det som gör dem glada.

Jag gillar att diskutera och argumentera. Men jag diskuterar aldrig med konservativa människor. Det ger mig inget. För dem var allt bättre förr och allt är svart eller vitt. Antigen är en blogg bra eller anus. Hade man lyssnat på dessa människor hade vi bara haft en kanal på tv'n, kabeltv är ju kasst eftersom det innehåller reklam. elektricitet, järnvägar, rock n roll och högertrafik är andra saker vi hade fått vara utan om man lyssnat på dem. Robert De Niro är den enda skådisen som är bra och Robert Gustavsson den enda som är rolig, man kan inte ens dra på smilbanden det minsta om någon annan komisker skulle försöka vara rolig. Man hade bara haft standard mjölk. En sorters kakor, en sort av allt i affären. Varför skaffa flera sorter av något när det som finns alla redan duger? Varför handla i det stora elaka köpcentret som har öppnat med en jätte rikägare som bara sitter och räknat pengar när man kan handla i lanthandeln.

Om jag skriver in min blogg att jag inte har några pengar och att jag måste sälja bilen för att ha råd till mat så är det helt ok. Men att skriva att jag fått låna min pappas kreditkort och hämta ut en splitterny BMW cab så skulle jag helt plötsligt vara roten till allt ont. Det är skumt. Undrar vad dessa människor baserar detta tanke sätt på. Ingen skulle säga emot någon som påstod att man kunde se på mig i bilaffären att jag var en stor idiot. Jag vet inte hur de fungerar men jag skulle ju uppfostra mina framtida barn på samma sätt oavsett om jag var rik eller fattig. Jag tror personligen det handlar om att dessa människor intalar sig själva att alla som är något är dumma i huvudet för att själva orka med att vara en nobody.

Dessa avundsjuka äckel tycker att vi som skriver bloggar gör bort oss. Faktum är att anledningen till att de som klagar på bloggarna på offentliga sidor skulle vara bort gjorda om de bara hade vågat stå för vilka de är. Men de gömmer sig bakom något barnsligt nickname och är jätte kaxiga och tuffa för de vet att de kan inte förlora något för ingen vet vem de är. Ganska vuxet, ganska moget, ganska modigt? Nja sådär. Vi som bloggar däremot vet vad vi gör. Vi har valt att visa oss men namn och bild och skriva lite om oss själva. Vi får bra respons på det vi skriver på bloggen, på msn, på mail, på sms, på telefon och på krogen. Det är det som får oss att fortsätta skriva. För att folk vill läsa. Men negodilerna tror ju att de flesta av besökarna läser för att de tycker det är sjukt. Visst finns det de som gör det. Men om en person läser en blogg utan att kommentera och argumentera emot den, varför gör den personen det om den hatar den? Kan någon blir mer sjuk än så? Det tycker bloggare är mediehoror men det är de ju själva också när de nästan driver de offentliga sidorna och spyr galla över alla som skriver om sig själva. Det är bara det att de har inget liv så de lever andras liv istället. De har gjort sig en image på den offentliga sidan som har sin skara fans som ser upp till dem och försvara dem. Dessa svaga fans försöker visa att de också är coola och bli någon i dessa forum genom att också lägga någon kaxig kommentar till bloggare för att visa vilken sida de står på. Folk förväntar sig att de ska skriva ett inlägg då och då och de talar som att deras ord är ren sanning och den enda sanningen. De är wannabe profeter utan förmåga att rikta sina kritiska ögon mot sig själva. Det de skulle se var detta.

Bloggar skriver om sig själva. Negodilerna skriver om andra. bloggarna säger vilka de är och försöker förmedla en bild kanske lite förskönad men ändå en bild av sig själva. Negodilerna gömmer sig bakom nick och har en kaxig image som jag personligen inte tror skulle funka i verkligheten. Både lägren har som sagt fans och folk som stöttar dem. Men skillnaden är att bloggaren försöker skapa och vara kreativ och komma med nya saker. Negodilerna gör ingen annat än att ge okonstruktiv kritik och gnälla då det andra gör.

Grejen med bloggar är att de ska vara privata. En blogg skulle nog vara tråkigt annars om man inte kände att det fanns en vanligt person där någonstans. Jag skulle tycka att min blogg var lyckad om läsarna som aldrig träffat mig skulle känna det som att de kände mig. Sen finns det ju de som tycker man är töntig om man skriver om sig själv. Undrar hur de tänker? Fatta vad tråkigt det vore att läsa en blogg om någon som bara skriver om jobb, mode eller politik och som är PK hela tiden. Lika bra att köpa DN i så fall. Hela grejen med bloggar är ju att det är typ en öppen dagbok. Jag är inte det minsta nyfiken som person, men jag gillar att läsa andras bloggar. För det är roligt att veta att andra har samma vardagsproblem men andra sätt att tackla dem.

Många skriver ju om sina drömmar och framsteg i sina bloggar. Det är nog mest det som många stör sig på. Detta är ju Sverige, jantelagens mecka.


Tro för helvete inte att du är något...

Underbara bar

Var ute och tog en öl igår med några vänner. Det var jävligt kul, Jag var på Underbara bar. Det stället är bra som fan. Jävligt bra musik och bra tryck på dansgolvet. Det är ett hyfsat litet ställe och personal och vakter är super trevliga. Dit kommer jag gå fler gånger.

Att provocera är kul

Satt i går i en diskussion på ett community som handlade om personliga påhopp bla. Det är kul om det görs med glimten i ögat. Det var det som var hela grejen med den tråden. Att man på ett komiskt sett skulle göra ett personligt påhopp. Men vissa ser ju inte det komiska och vips så har en vild diskussion startat. Det blev snabbt en diskussion mellan de som är för Blondinbella och de som är emot. Jag vet knappt vem hon är. Och jag bryr mig inte heller. Men hon är en perfekt person att skriva elaka saker om.

Nu tycker nog många att jag går emot allt jag står för men det är skillnad på att vara elak och mena det och att bara vara rolig på ett sjukt sätt genom att göra ett personligt påhopp på en kändis mm. Särskilt när det är kändisar om syns hela tiden och uttrycker sina sjuka åsikter hit och dit. Jag kände iallafall för att ge min in i diskussionen mot Blondinbella och provocera hennes anhängare på forumet.

Vet inte ens om jag vågar lägga upp mitt inlägg om henne här. Det blev ganska vulgärt. Men jag blev helt klart nöjd med inlägget och det blev nog det mest provokativa inlägget i det forumet.


Ibland måste man få vara lite vulgär

Pannkakstest

Ni vet när man gör tester så ska man helst göra flera stycken för att kunna presentera ett bra resultat som stämmer med verkligheten. Idag har jag gjort pannkakstest nr 2 och resultatet bekräftar tidigare testresultat.

Man kan alltså inte ha för mycket hallonsylt och glass på pannkakor.


Test nr 3 väntas ske i början på 2009.

Filmtips

Nu har jag pratat med en vän som läst boken " Låt den rätte komma in".  Boken och filmen är totallt annorlunda. Filmen är en vacker kärleksfilm och boken är en mörk rysare med bla pedofiler mm i. Se filmen innan ni läser boken är mitt tips till er. Annars brukar man ju säga tvärt om. Filmen är vacker. Så kan man absolut inte beskriva boken.

Andra favoritfilmer jag har är:
Parfymen. Den är vacker som fan. Jag såg filmen innan jag visste att boken fanns. Har inte läst boken än. Men jag älskar filmen. Jag älskar  hur den är filmad. Som en saga typ.

Good Will Hunting är min absoluta favvo film. Har sett den många gånger. Den är otroligt bra

Hotel Rwanda är ett mästerverk. Jag gråter inte till filmer men här var det nära. Den är hemsk men den är bra. Ingen kan se den filmen oberörd. Presidenten i den filmen dömdes till livstid kan man läsa i nyheterna i dag. När ni ser filmen förstår ni varför.

Det var de filmtipsen jag delar med mig för denna gången

Låt den rätte komma in...

Låt den rätte komma in handlar om 12-årige Oskar som bor i Blackeberg. Det är år 1981 och Oskar är svårt mobbad. Han drömmer om att en dag kunna slå tillbaka, om att vara stark, om att våga, att bli fri sina plågoandar samtidigt som något händer i hans liv:

 

Då står plötsligt en flicka i klätterställningen. En flicka i hans egen ålder som han aldrig sett förut. Hon heter Eli och är en motsägelsefull uppenbarelse - hennes kloka blick, hennes märkliga doft, att hon är så tunt klädd, så vanvårdad och mager och ändå så vacker. Men det är inte okomplicerat,

 

Eli är inte som andra - hon kan inte vistas i solljus, hon äter inte mat och för att komma in i ett rum behöver hon bli inbjuden. Men för Oskar blir det en vän och en oas i hans annars ganska hemska liv. När Eli råder Oscar att slå tillbaka när han blir mobbad och misshandlad, blir de något mer än bara vänner. När någon plötsligt blir mördad i närheten av Blackeberg så blir "ritualmördare" ordet på allas läppar. Oscar fascineras av mordet, men pratar inte om det med Eli. 

 

Denna filmen är vacker som min vän Adam sa. Den handlar om kärleken mellan en mobbad 12 årig pojke utan vänner och en vampyr helt enkelt. Antagligen den bästa filmen jag sett i år. Jag gillar att den är svensk också.

 

Tack Adam för att du rekommenderade den. 

Adams blogg brukar jag följa, kolla gärna in den

http://marjavaara.blogg.se/


Insomnia

Mina starka insomningstabletter är ganska verkningslösa pga den upppiggande effekten som kortisonet har.
Fast jag tar  medicinen kl 08:00 varje morgon så kan jag inte sova på kvällen trots insomningstabletterna. En gång tog insomningstabletten och började chatta på internet innan jag la mig och glömde av att lägga mig. Satt i 2 timmar och chattade utan att bli trött. Natten till måndag sov jag 4.5 timmar. Jag är helt yr på dagarna och det är säkert pga sömnbristen jag inte kan tänke eller plugga så bra.

Natten till tisdagen tog jag inget insomningspiller för man får bara äta dem 5 ggr/veckan annars blir man beroende. Jag vaknade efter en timma som jag brukar göra även när jag tagit tabletter. Inser att de inte har någon verkan alls. Jag behöver riktiga sömntabletter i såfall. På tisdagen skulle jag ju även trappa ner på min medicin vilket brukar innebära att jag sover lite bättre i några dagar. Sen kommer sömnproblemen smygande igen. Så jag tänkte till lite så gott det gick och beslutade att gå upp och ta min medicin och tvinga mig vara vaken hela tisdagen efter bara 1 timmas sömn fast jag sovit riktigt dåligt natten innan.

Det gick ganska bra. Jag hade tänkt att gå och lägga mig kl 22:00 men de sista timmar igår var riktigt jobbiga. Skulle nästan kunna betala stora summor för att få sova. Åt kvälls mat, kollade på senaste  avsnittet på Heroes, gick ut med dino och borstade tänderna. Klockan var det 21:30 och jag orkade inte vara uppe en sekund till. Bytte till nya lakan tog min insomingstablett och sov i hela 14 timmar.

Känner mig fortfarande trött, fast det känns bra psykiskt att ha sovit. Ska hålla mig vaken hela dagen idag också och försöka sova kl 22:00. Funkar inte det tar jag en insomningstablett 00:00.

Det låter som ett ilandsproblem men det är det inte. Att sova är viktigt, annars funkar inget i vardagen. Fast mina sömnproblem beror ju på min medicin. När jag slutar med den kommer jag kunna sova igen. Det ska bli skönt.
Nu har jag trappat ner till 15mg/dag som förut var 40mg/dag. Denna dosen är min nya underhålls dos. Håll tummarna för att jag itne blir sjuk nu av denna dosen för den är 10mg lägre än jag ska ha egentligen. Men jag fick för mycket bieffekter så jag var tvungen att gå ner 2 snäpp i doseringen. Till helgen kommer jag må dåligt som vanligt när jag trappat ner medicinen men till julafton borde jag må bra igen.

Nä nu ska jag sluta skriva på denna tråkiga sjukbloggen.

All makt åt tengil

Efterfesternas mecka

Ännu en gång har jag gått in på Malin's blogg och snott hennes prylar.
Denna gången har hon hittat jul efterfesternas mecka. Det kan t.o.m vara så att Tomtefar själv bor där. Fatta vad brudar den killen måste ha. Den kåken drar nog lite mer tjejer än mitt julpynt som lyser i form av ett hjärta i fönstret.

Men jag har bättre musiksmak än honom och jag har råd att bjuda tjejerna på restaurang eftersom min elräkning inte ligger på en årslön runt jul. Fast vem vet. Det kanske det är värt.


Jag har sagt det förr men säger det igen. Spana in min vän Malins blogg.
http://charmig.blogspot.com/
För hon är charmig precis som hennes blogg.En drömvärld

Hittade en gammal blogg som jag vill publisera.
Den skrev jag när jag var jätte sjuk i kemisk lunginflammation och gick på samma mediciner som jag gör idag.


Jag tycker om att drömma mig bort. 
I drömmarna gör man ibland saker som man skulle vilja men kanske inte vågar. 
Fast i drömmen vågar man. I drömmarna flyr man verkligheten. Det gör iallafall jag. 
Jag drömmer mig ofta bort. Långt bort. Så långt bort från verkligenheten att jag inte vill komma tillbaks. 

När jag drömmer mår jag bra. Jag känner mig så stark. Så speciell, så odödlig. 
Jag vill leva i min drömvärld för alltid. Göra den verklig. För i mina drömmar finns det inga bekymmer. Inga problem och svek. Där finns bara jag och mina vänner och alla vackra träd och blommor. 

I drömmarna är det alltid sommar och sol. Det regnar ibland. 
Fast det är inte ett kallt och bittert regn. Utan snarare ett varmt och frisk regn. 
Det är inte ett regn man tar skydd ifrån. Varför skulle man ta skydd ifrån något så naturligt som regn. Regn ger ju liv. Det ger liv åt gräset och träden. Det ger liv åt jorden och det ger liv åt mina drömmar. 

I verkligheten är folk för upptagna för att drömma. De är för upptagna för att uppskatta regnet. Men i mina drömmar är det annorlunda. Då klär vi av oss halvnakna och springer ut och vänder ansiktet mot himlen. Känner hur regnet rinner över hela kroppen. Känner hur det rinner över ditt ansikte och blöter ditt hår. Man känner hur det ger den solvarma huden fukt och svalka. Man känner hur vattnet renar. Det renar din kropp. Det renar ditt sinne, det renar din själ. 

I mina drömmar tittar man på de gråa vackra molnen. Molnen som är som konstverk som passerar över våra huvuden varje dag. Utan att någon lägger märke till hur vackra dom egentligen är. Det är konstverk som med fantasin kan bli allt ifrån vackra skulpturer till sagodjur. Det är konstverk som människorna i verkligheten vägrar se. De vägrar se den vackra gråa nyansen. De vägrar att se de galopperande enhörningarna, de rytande lejonen och dinosaurierna 

För dom har inte tid att stanna upp och titta. 
Men i mina drömmar har vi all tid i världen. 
Vi är barn. Och vi lyser med regnbågens färger 

Jag orkar fortsätta leva tack vare mina drömmar. Men hur länge? 
Är det någon som vill leva i mina drömmar? 
Kom då och hjälp mig göra mina drömmar till verklighet. 
Jag vill ha någon att dela mina drömmar med 
För en dag får jag kanske nog av verkligheten och ger upp 
Den dagen far jag ensam iväg till drömmarnas värld 
För att aldrig mer återvända 

På något sjukt sätt har jag du då alltid levt mitt liv i en drömvärld 
Och det är ju det jag alltid velat göra...

Jobbar med nya bloggen

Sitter och jobbar lite på min nya blogg som jag startar 1 januari.
Är nästan klar, tror jag iallafall. Ska nog bli helt klar med den i natt. Ska lära mig den lite bättre också.
Adressen till den kommer ni få här i denna bloggen på julafton. Då jag kommer smygstarta lite. Då har jag nämligen fört över mina gamla favorit blogginlägg som jag skrivit på olika forum och bloggar under åren till den nya bloggen.
Sen blir det bara den nya som gäller i fortsättningen

Tycker den är snygg iallafall, får se vad ni tycker sen. Men betydligt snyggare än min gamla måste jag nog säga att den är. Jag har inte fattat helt hur den nya bloggen funkar än men den verkar bättre än blogg.se iallafall. Det ska tydligen vara lättare att mobilblogga på den nya. Särskilt med iPhone.

Jag håller på att sätta ihop De 10 Frillosofiska budorden som jag schemalagt att läggas upp kl 00:00 1 Januari 2009. Det är små tänkvärda meningar och insikter som jag skivit i min bloggar och inlägg under åren som gått.
Det får bli Sarajevo skotten för min nya blogg.

Hoppas ni kommer gilla den.

Reggae på thai

Sitter och softar. Och lyssnar på musik.
Lyssnar på en softish reggae låt på Thai.

Man längtar dit som fan när man hör den.
Watermelonshakes i hängmatta i någon sliten soft bar med ödlor i taket

Vad gör jag i Sverige egentligen.

Jag längtar inte bort. Jag längtar hem.
Hem till Solen, till värmen, till leendena, till maten. till musiken
Jag längtar till hem Thailand
Jag tror jag är mentalt besläktat med thailändarna
Känner mig mer mentalt avslappnad på en gata mitt i Bangkok än vad jag gör i en liten park i en småstad i Sverige.

Men men. snart sticker jag till Thailand igen och har jag tur blir det Afrika i slutet på år 2009


Snodde denna låten från min vän malins blogg
Älskar denna låten. Livet blir inte mycket bättre än så här, Tack för den Malin
Thailand is the shit...


Kolla gärna min väns blogg
http://charmig.blogspot.com/

duu duu duu duu thuuhr tham - tham mai theung tham gap chan daiBlir man lycklig av psykologi?

Dags för en gästblogg.
Det roliga med denna bloggen är att jag kopierat den från min väns blogg (momojord.wordpress.com) och klistrat in här innan jag bett om tillåtelse. Han heter Momo och har rest runt en del i världen. Han är med i samma eldförening som mig (Eldsjäl.org) och är en av de mest softa människor jag känner. Momo var med och seglade i somras och visade sig vara en mästare på navigation. Han var även kock på segelbåten och bjöd på förstklassig vegetarisk mat varje dag.

Det första minnet jag har av Momo var från ett eldträningsläger (CBY - Camp Burn Yourself) i Norrtälje 2006. Där satt han i chillen och läste "sagor" ur sin bok "feberyra" som han senare gav ut. Det var svårt att hålla ögonen öppna i chillen när han läste. Inte för att hans bok var tråkig, tvärt om, Men det finns en anledning till att man läser sagor för barn som ska sova. På CBY är vi alla barn.

Så har skrev Momo i sin blogg idag.

Jag har ägnat ett gäng universitetsår till psykologistudier. En gång i tiden trodde jag det var en väg till frid. Att studera det mänskliga sinnet, förändra det som tynger oss och därmed bli hela och fullkomliga människor. Stora män (för det är nästan bara män) med så insiktsfulla tankar om vårt inre att det grundar en hel vetenskaplig disciplin — de måste ha något att komma med.

Eller?

Egentligen kan man värdera alla psykologiska teoribildningar, åtminstone de som berör individens inre, utefter en enda måttstock. Leder de till varaktig lycka, frid, inre tillfredsställelse? Levde dess grundare så? För vad är det annars för mening att undersöka vårt inre, om inte för att förstå oss själva och skapa oss bättre liv?

Freud, den stora anfadern till vår moderna psykologi, fokuserade på neuroser och lidande, skrev böcker om hur kulturen förstör oss genomatt stå i kontrast till vårt mörka djuriska inre som vi ständigt måste vara på vakt mot. Jung? En liten bit på vägen med tanken om det kollektivt omedvetna, men ingen har nog funnit lyckan genom att kalla sig Jungian. Behavioristerna? De sysslade med beteende och manipulation, ville efterlikna den kalla naturvetenskapen och bortsåg egentligen från det mänskliga psyket. Maslow och den humanistiska grenen? De var förvisso också på rätt väg, men ofta genom intellektualiserade teoribildningar, där självförverkligande ses som något slags utopiskt mål.

Jag vet inte om någon utav dem dog med ett leende på sina läppar. Freudianerna för att de bara fokuserade på sjukdom och lidande, men det finns ett mer gemensamt misstag de alla gjorde. Överdrivet intellektualiserande. De fokuserade bara på tanken, precis som alla andra. De var barn av sin tid. Cogito, ergo sum, jag tänker, alltså finns jag, myntade Descartes på 1600-talet. Han likställde alltså sitt varande med tänkande, en devis som hela vårt samhälle är uppbyggt runt.Att tänka är inte att vara — tanken leder oss bort från varandet, från här och nu. Tanken tar oss till det förflutna, till framtiden, men aldrig till här och nu. Ett ögonblick kan inte tänkas, det kan bara upplevas.

Och däri ligger kärnan som psykologin sökt. Här och nu, i ögonblickets närvaro, finns inga problem, inget lidande. Accepterar man situationen och ögonblicket och bara är, då kan ingenting annat än frid finnas. Så snart man börjar identifiera sig med tankar, sätta etiketter på känslor och bedöma dem som bra eller dåliga, då kan lidandets hjul börja snurra, men utan tankar, utan etiketter, i ögonblicket, där finns bara varande.

Tankens kraft är stark, och rätt använd är den ett kraftigt verktyg. Men lär dig ha kontroll över tankarna, låt inte dem kontrollera dig, låt dig inte ryckas iväg av dem. Det är i tankarna man lider för sitt förflutna, i ett slags offermanér. Det är i tankarna man är stressad eller rädd över framtiden. Ett förflutet och en framtid som inte finns — de finns bara i tankarna. Här och nu finns bara… varande. Närvaro. Och med det blir ögonblickets frid tillgängligt. Och det är stort. Här och nu finns inga problem, inget lidande — de skapar sig själva när du inte är närvarande.

Buddha var en av de många som fattade grejen, likväl som många andra kloka människa före och efter honom. Läran är mycket enkel — lär dig stilla ditt sinne och var närvarande varje ögonblick. Iaktta tankar, känslor och impulser, men slukas inte av dem. Lyckan, kärleken, friden finns alltid närvarande här och nu, bara man släpper illusionen om framtid och förflutet — illusionen om att tiden skulle vara linjär, eller att du skulle vara åtskiljd från allting annat.

Så medan psykologer tänker och analyserar och skriver högvis med böcker om det mänskliga sinnet, vänd dig istället mot solen, känn dess strålar värma ditt ansikte och le. Du är precis just här, precis just jnu. det finns ingen annanstans, det finns inget förflutet, det finns ingen framtid. Inte precis just nu. Och här finns lyckan, kärleken och friden. I varje ögonblick. Här och nu. Och nu. Och nu. Och nu.

 

Momo är killen som får min blogg att verka ytlig.

Kolla hans blogg då och då. Han är fylld med sköna filosofier.

 

http://momojord.wordpress.com/
http://www.feberyra.se/
http://www.sorme.se/

 


En prince i New York

Sitter och bloggar och kollar på "En prince i New York" på TV4
Jag använde ganska mycket uttryck från den filmen när jag var yngre. Den liksom Sökarna.
Jag vet inte hur många gången jag gått ut på balkongen asfull kl 05:00 på morgonen och skrikit " Good morning my neighbours" "fuck you" "yes, yes fuck you too". Jag inser att jag alltid varit så här hjärndöd och filmfixerad.

Som fraserna ur Sökarna tex. Alla som jobbat med mig vet att jag avslutar dagen med att säga. "Vi ses aldrig mer" innan jag går ut från omklädningsrummet, lämnar festen eller eldträningarna. Eller som frasen jag säger när jag är arg på någon "din havande jävla sugga" den är också från Sökarna. De uttrycken använder jag fortfarande men hade helt glömt bort att de var från Sökarna tills jag fick reda på att in granne är med i den filmen och kollade på den igen.

Nu händer samma saker med "En prince i New York". Hade egentligen tänkt att titta på Madagaskar 2 men fick så mycket minnen genom att  se en prince i new york så jag måste titta klart. =)


------------------------------------------------------------------------------


Shit, man blir lite seg av en film och 300g grillchips. Har en 300g dillchips påse också. Alltså kommer jag må lika illa i morgonkväll. Ligger och funderar på att åka till afrika. Det kommer aldrig bli av för jag kommer åka till Thailand 300 gånger innan jag åker till Afrika om jag känner mig själv rätt. Jag måste ha någon att resa i Afrika med om jag verkligen ska åka dit. Någon som vill med? Safri, djembertrummor, kryddstarkmat, sol och dans. 

Afrika is the shit helt enkelt....


Tänkvärda ord

"Kom ihåg, om du tycker en vän drar ur all energi ur dig 
och du innerst inne inte vill träffa henne/honom, så är det kanske inte din vän egentligen?"


Tänkvärda ord som jag snott från en annan blogg: http://ewsan.blogg.se/

Jag har tänkt på det i flera veckor. VIssa personer suger ur alla energi ur mig bara man tänker på allt det gör och säger. 1 Januari ska jag rensa upp lite och sluta umgås med dessa parasiter. Jag ska börja leva mer efter magkänslan. Men också analysera vad folk verkligen gör och inte bara lyssna på deras ord. Vissa personer pratar så bra om sig själva men vänder kappan efter vinden hela tiden. De är vettiga i början sedan blir de bara konstigare och konstigare. Och vissa tror man är värsta idioterna tills man lärt känna dem. Då inser man att de faktiskt har en hel del innanför pannbenet trots allt.

Vänskap är en färskvara och människor förändras. Jag ska bli mer vaksam på energier och magkänsla när jag umgås med folk. Man blir bara besviken annars.


Det är lätt att vara min vän, det är bara att sluta vara en idiot...

Idol

Alice gjorde det igen.
Sjöng heaven's on fire bättre än Kiss själva.
Fan att jag inte köpte biljett till globen, skulle vilja höra henne sjunga den live.

Kevin är bra som fan han också. Tycker det är jävligt jämnt.

Rösta på Alice. Kevin kommer bli mega stor internationellt iallafall


Heaven's on fire var för övrigt en av mina absoluta favorit låtar när jag var liten

I look at you and my blood boils hot, I feel my temperature rise
I want it all, give me what you got, theres hunger in your eyes
Im getting closer, baby hear me breathe
You know the way to give me what I need
Just let me love you and youll never leave

Chorus:
Feel my heat takin you higher, burn with me, heavens on fire
Paint the sky with desire, angel fly, heavens on fire

I got a fever ragin in my heart, you make me shiver and shake
Baby dont stop, take it to the top, eat it like a piece of cake
Youre comin closer, I can hear you breathe
You drive me crazy when you start to tease
You could bring the devil to his knees

Chorus

Oho heavens on fire, oho heavens on fire, oho

Im getting closer, baby hear me breathe
You know the way to give me what I need
Just let me love you and youll never leave

Chorus repeats out


Trevlig helg på er bröder och systrar
Särskilt ni gangsters i Tjeckien, Krusovice is tha shit =)

Guldkondomer och dålig tyska

Fan vad jag hatar mina insomningstabletter.
Den funkar ju för fan inte alls. Syftet är att man ska ta dem när man lägger sig och så blir man lugnt som en filbunke inom 30 minuter och somnar. De ska vara jätte starka och bara fungerar några timmar. Perfekt för de med insomningsproblem men som sen har lätt för att sova.

Yeah right!
Tog tabletten 04:00 inatt. Tänkte att nu jävlar är det ju bara 2 timmar kvar tills jag brukar somna typ. Tror ni jag somnade? Nej. Jag ligger bara och tänker en massa. Mina mediciner är nog starkare än man tror när man inte ens blir trött på 7.5mg Imovane kl 04:00. Dumma jävla inkompetenta läkare som skriver ut insomningstabletter när man egenligen måste ha sömntabletter för att inte vända på dygnet. Råkar man slumra till räcker det med att min hund Dino släpper sig så är man klarvaken igen.

Inte så konstigt egentligen. Han vaknar ju själv av sina fisar. Har ingen ventilation i lägenheten heller så det luktar ju som om tusen papegojor har dött här inne när han fiser. Undrar vad de har i hundmaten nuförtiden egentligen. Tänk vad rik jag blir om jag skulle kunna samla hans fisar på burk och sälja. Inte nog med att man skulle kunna hålla en burk Dino fisar under näsan på knockade boxare under en match så de vaknar till liv igen. Jag har känslan av att det t o m skulle väcka patienter som luggit i koma i 20 år. Fast de kommer nog dö i lungödem istället. (jag vet inte vad lungödem är men det låter helt klart som något man skulle kunna få av att andas in Dinos ångor för länge.)

Problemet med det hela är att man måste ju för fan måla om här hemma för att få den jälva lukten att släppa. Han lägger av riktiga tapetdräpare kan man säga. Men det struntar ju Dino i så klart. Han bara vaknar till med ett ryck och undrar "vad var det?" sen luktar han lite. och tänker, "oj det var ju bara jag" sen lägger han sig ner och somnar igen. Men jag då? Jag kan ju inte gärna gå ut på balkongen naken och hyperventilera varje natt heller. Vid minus grader krymper vissa delar på oss killar och mina grannar skulle tro att jag bara var en niggah wannabe.

På tal om det, Jag minns när jag backpackade i Thailand för något år sedan. Hängde med ett softish par från Göteborg och vi hade varit på rockbar och festat som fan i Patong vill jag minnas. Bredvid vårat hotell på Kata beach fanns det ett nattöppet 7eleven. Det var lite kö innan mig och jag behövde köpa något att dricka bla. Så jag ställde mig först i kön. Då vet man ju att det kommer bli ett jävla liv på de som väntar på sin tur. Så jag var tvungen att säga något snabbt. Bredvid kassa stod ett ställ med kondomer. Jag pekade på kondomerna och frågade "DO YOU HAVE THESE IN EXTRA SMALL???"

Alla i kön började skratta och även den manliga kassörskan. Men den kvinnliga kassörskan verkade inte förstå att jag skämtade. So hon började titta och läsa på alla och sa att hon inte trodde det skulle vara något problem för det var asiatiska kondomer och att jag var afrikan så borde jag uppfatta dem som extra small. Perfekt tyckte jag. Vilka är bäst då? frågade jag. Hon visste inte så jag bläddrade lite snabbt igenom till jag hittade Guldkondomer från Durex tror jag det var. "GOLDCONDOMS" skrek ju glatt ut, "I GONNA BE THE KING IN BED TONIGHT!!!" "fatta vad coolt" sa jag och visade alla att de hade guldkondomer med världens leende på läpparna och köpte några stycken och en dricka och gick sen. Alla stod och skrattade åt mig i kön. De undrade nog vad jag var för idiot. Jag undrade vad de var för idioter som inte genomskådat att jag bara trängde mig i kön =)

En perfekt kväll hade det varit. Kommer upp till rummet och tar fram kondomerna. Öppnar dem. Tror ni de var guldfärgade? Nej, givetvis inte. Hur fan kan man döpa kondomerna till Gold om de inte är guldfärgade. Jag som hade tänkt ta på den och springa runt naken i hotel foaljen och skrika " im a golden god, im a golden god" men aldrig får man ha riktigt kul. Egentligen borde jag kört om kring endast i förd den på motorcyklen men jag hade redan åkta fast en gång denna dagen. På huvudgatan i phuket utan hjälm, med skjuts utan hjälm, Full efter att han druckit flera redbulli baren jag kom ifrån. Äger inte något mc kort och hade varken id eller pass med mig. Fick pröjsa 300 baht (60kr) och skriva på ett papper med text på thai som jag inte fattade ett skit av på polisstationen. Sen var det bara att tuta och köra igen.

Men jag visste inte ens att man måste ha hjälm i phuket. Alla har visserligen det där man det hade man ju inte på de andra öarna jag bott på hela månaden. Den kan ju inte bara utgå ifrån att allt ska vara så självklart. En skylt som förklarar regler här och där skulle inte vara fel.

Som den gången i november förra året på teneriffa tex. Hur fan ska jag kunna veta att man inte får göra bomben från min balkong på andra våningen, rakt ner i hotellpoolen mitt i natten? Fanns inga skyltar om det. Men de på hotellet tyckte jag var dum och att alla andra fattade det. De hade ju inte druckit en flaska captain morgan med cola heller de tyska små kräken. Eller små och små. tror inte det  finns små tyskar. Alla är feta med utstående leverfläcker och baddräkter från 80 talet. De paxar solstolarna hela dagarna genom att lämna sina handdukar där hela natten. De stör jag mig på.

Ena natten nar jag kom hem låg de där som vanligt. Man blir ju irriterad för mindre. Nästa dag berättade grannarna att det ösregnat och att tyskarna tagit in sina handdukar. Perfekt tänkte jag och la mig vid poolen. Fast på något konstigt sätt visste jag att deras handukar låg i poolen Snacka om att vara elak superhjälte om nätterna. Men nästa morgon låg mina flip flops.(eller mina flaijps som jag kallar dem) i poolen. Då fick man bita sig i läppen för att inte berätta för dem att samhället visade klart och tydligt vad man tyckte om sådana som dem vid nurnbergsrättegångara. Som tur är min tyska kraftigt begränsad till 3 frasas och ursäkta stavningen. "eine grosse biere", "chaijse späckmöösen" som jag brukar skrika åt dryga tyskar med vet inte om det betyder något. och så passoppf, passoppf, ich spritzen ich spritzen. Den sista meningen vill man helst glömma. Förbjud tyska porrfilmer. Man vill inte se in en Hanz tomatröda ansikte som med sin späda bleka kropp ligga där med tubsockar och grimatisera och frustande skrika den meningen.

Nej de ska hålla sig till öl och korv, det funkar ju. Och bilar förstås. Det mycket med tyskland som är bra. Bara de slutar paxa våra solstolar.

Detta tog en timma att skriva. Tabletten gjorde nog sitt iallafall. Denna bloggen blev nog knarkad, Kommer inte ens ihog vad jag skrev om i början.

Den blev frillosofisk helt enkelt.

Nä nu är klockan 06:30 am och jag ska upp och ta min uppiggande medicin kl 8:00 sen halvsover man bara lite så är hela dagen förstörd som vanligt. allt pga att den ahvande sugga inte kan skriva ut sakerna jag behöver. ska ringa henne när jag vaknar tror jag.Good night sweden where ever you are........

Lite sjuk

Hej Alla barn.
Är lite smått sjuk så min blogg kanske känns ganska död just nu.
Men förhoppningsvis börjar jag blogga igen inom några dagar.

Ha en trevlig kväll bröder och systrar

Eldartist

Som de flesta av er vet är jag en eldartist. Det innebär att jag eldar på bröllop firmafester mm.
Många vänner har aldrig sett en eldshow. Oftast är men flera stycken och har en koreografi man går efter. Ibland spelar folk djembe trummor i bakgrunden.  Jag har länge funderat på att göra en video när jag eldar men jag är ju som sagt sjuk nu Nästa sommar ska jag filma när jag eldar och lägga upp på nätet. 

Jag slukar, blåser och fakirar med eld. Ibland har jag en stav som brinner eller eldrep men det jag gör mest är att jag snurrar någon som heter poi. Det är ca 60cm långa kedjor med brinnande kevlar längst ut.  Jag har flätade Isis poi och de brinner livsfarligt mycket. =)

Här nedan ser ni en video på min vän Thomas när han svingar sina poi. Han är mycket skillad och en av det bästa eldartisterna i sverige. Han och jag invigde dreamhack tillsammans med några andra vänner för något år sedan. Han liksom jag har rest runt mycket i Thailand och eldat på barer, Drop in bar på Koh pha-ngan bla som är känd för det beryktade Fullmoon party.

Det är nog det roligaste jag gjort när jag eldade där varje kväll. Jag har även jobbat som inkastare till en gogo bar på koh samui. Där mitt jobb var att med neon poi försöka få västerländska tjejer att komma till barer för att i sin tur locka killarna. Thomas lyckades få pengar för sina eldshower. Jag fick "bara" gratis mat, gratis öl och gratis boende. Jag insåg att jag skulle antagligen kunna leva på att elda i thailand istort sett. Koh lanta var kul som fan. Jag eldade där på en strand utanför en bar. Då kan barägaren ut med ett på eldpoi och eldade med mig. Sen körde jag en show i timmen där. Phi phi islands är nog det stället där jag eldarna var bäst. En asiatisk brud jag eldade med var så jävla bra att jag tyckte det kändes pinsamt att elda med henne. Railey beach var det riktigt kul också. Dit kom eldare från hela världen ena kvällen för en mega fet eldshow som jag hade fått reklam om tidigare. Det flesta har svårt att få jobb som eldare i Thailand. Det är bara de riktigt skillade som typ thomas som får jobb där. Det handlar om vissa regler som finns om de vill ge västerlännigar jobb. Men jag ser thailänsk ut när jag är riktigt solbränd vilket man blir där nere. Iallafall tyckte alla thailändarna att jag såg thailänsk ut. Tror det var därför jag hade lätt att få jobb.

Den annan sak jag som var ganska rolig var att thailändarna har ju andra priser än turisterna. Så om köpte mat och låtsades vara lite full och tjurig och inte ville prata så kunde ju de i mopedköken inte veta att jag itne var thailänsk. och då betalade jag endast ca 20% av priset andra turister fick betala på en del ställen.

Nu ska jag inte snöa in på thailand som vanligt. Men thailand är eldshow för mig. Om man bort ser från när jag spelade teater så är det ju faktiskt thailand som är platsen jag eldat mest på.

Här kommer iallafall videon av min vän Thomas som svingar sina poi. Är det någon som vill lära sig att poia så hör av er. Jag lär er gärna. Men jag eldar inte så mycket just nu. Jag kommer nog gå över till att spela djembe på eldningarna i framtiden.
Fest

Nu har jag festat i 2 dagar på raken. Det är fest idag också men jag stannar hemma och vilar.
I torsdags var jag på Mama Africa och igår var jag på Underbara bar tror jag det hette. Det var ett softish ställe trevliga människor som jobbar där också. De stängde vi 02:00 och vi ville ju festa mer så vi gick till Mosebacke. Men det stängde när vi kom dit. Så vi åkte hem till mig istället.

Hade efterfest på balkongen inatt.
Sen satt jag och chattade på nätet på fyllan som vanligt.

Idag mår man som man förtjänar
Det var kul igår. Nu måste jag sova lite till känner jag.

Funderar på att gå ut och köra lite eldpoi och showa ikväll på bakgården.
Vi får se hur det blir
Nikotinslav eller inte

Många av oss har försökt sluta röka men misslycktas. Det är riktigt jobbigt. Det handlar om envishet. Man måste vara envis som fan och intala sig själv att man är så jävla envis att det är starkare än begäret. Ditt psyke är starkare än ditt begär. Intala dig det varje gång du vill ta en cigg. Men ibland går det inte. Det händer något. Lite tjafs eller bråk eller böter eller skäll mm mm och man orkar inte mer och tar en cigg. Skyller på situationen helt enkelt. Men ge inte upp där och börja röka 2 paket om dagen igen och tänk att det blir bättre nästa gång. Efter att du tagit den där ciggen försök att sluta igen direkt eller senast dagen efter. Men rök inte som en borstbindare hela den dagen bara för att du tog en cigg i vredesmod. Se det bara som ett litet steg tillbaka men inte som att du måste börja om helt från början.

Akta dig för att festa. Då blir det svårare för nikotin och alkohol förstärker varandras effekter och kroppen får ett positivt minne från rökningen. Testa nikotinplåster eller dyl när du festar. Skulle du röka på fyllan så fortsätt inte när du är nykter. Jag började feströka efter att ha rökt regelbundet i 2 år. Då var jag typ 18. Sedan dess har jag feströkt och kan klara mig i en hel månad utan att bli röksugen. Men så fort jag dricker måste jag ha en cigg. Det är mer än regel än ett undantag.

Ett tips är att vara flera som slutar samtidigt. Man kan slå vad om något. Man vill ju inte vara den svagaste av alla vännerna. Många tuggar stimorol så att de får ont i käkarna och tycker att det funkar som bra substitut till cigg. Hitta ditt sätt. Men kom ihåg att varje gång du tar en cigg så vinner begäret över ditt psyke.

Försök att inse att när du blir arg är det pga nikotinbegäret. Försök att inte se dina motgångar som en anledning till att röka. Man kan bli irriterad på minsta småsak. Ljudet från när någon diskar tex. Gå ut och gå eller något i stället. Försök att få ut din energi och rastlöshet genom att motionera.

Tillslut kommer du se alla rökare som svaga töntar. Jag är en svag tönt när jag festar. Fast en ganska snygg svag tönt...

Svensk semester

Pratade med en gammal vän i telefon i lördags natt. Det var ganska kul. Vi pratade om semestrar. Hur tänker folk egentligen när de ska planera en utomlands semester.

De jobbar och sliter ett helt år. För att kunna ta några veckors semester. Det är det heligaste i deras liv. Då minsann ska de leva livet. Inget fel men det. Problemet är att många inte lever när det inte är semester. De verkar tro att man inte ska kunna ha kul eller hitta på något. Man har hört alldeles för många gånger att folk inte skulle slutat jobbat fast de vann en miljard. Vissa skulle gå ner på halvtid men jobba kvar på fabriken.

Hur tänker man då? Hade jag vunnit en miljard hade jag nog inte ens orkat bry mig om att säga upp mig. Helt plötsligt hade min stol varit tom vid fika bordet för jag hade haft fullt upp med allt leva livet. Men vissa säger att man måste jobba för att umgås med folk och att inte falla bort från verkligheten utan fortfarande ha ett normalt liv.

Jag blir mörkrädd när jag hör sånt. Livet är ju det som händer efter man stämplat ut från jobbet. Där kan man prata när man vill och hålla sig ifrån dem man inte gillar. Det kan man inte på ett jobb. Ett jobb är ett nödvändigt ont man måste ha för att få pengar för att kunna leva sitt liv. Hur många skulle verkligen ställe klockan på 06:00 en tisdagsmorgon i februari för att gå upp och vada i snöslask och sätta sig i en iskall bil med immiga rutor för att köra till jobbet och måla om i källargången på hyreshusen på Österängen om man hade en miljard på kontot?

För hoppningsvis hade dess människor kommit till insikt när väl pengarna finns på kontot. Man blir fan lyckligare av pengar. Allt annat är bara skitsnack som folk lurar sig själva med. Jag har aldrig hört ett enda vettigt argument varför pengar inte skulle göra folk lyckligare. Man sitter ju hellre och lipar i en jaguar än på en parkbänk som sagt.

Men men. När vissa personer väl slitit häcken av sig i ett år och är förtjänt av en riktigt bra semester så ska det åkas utomlands. Jätte bra. Håller helt med där. Jag sticker också gärna utomlands på semstern. Det som skiljer mina resor från andras är ganska mycket. Svensson i från Svedala åker inte till något på semestern, de åker ifrån något. Tror de iallafall. Men faktum är att de åker till en semsterby på en ö med ett fint välkänt namn. Semesterbyn har inget naturligt. Utan allt du ser där finns där pga att det ska locka turister. Allt handlar om att suga ut så mycket cash ut turisterna som möjligt. Pga att turisterna jobbat som fan i 50 veckor för att kunna slösa allt på 2 veckor så kan restaurang ägarna på ön ta 6 månaders semester när det är lågsäsong.

Val av ö är så oigenom tänkt. Man åker ett ställe där det bara är svenskar. Det pratas svenska på hotellet, restaurangerna och t o m inkastarna kan svenska. det spela vikingarna i restaurangerna. Det serveras svenskaköttbullar. Gårdagens Aftonbladet och Expressen hänger i tidningsställen. Det säljs snus och yoggi från Arla. Har man verkligen åkt ifrån Sverige när man åker dit? Det finns ingen kultur där alls. 

Det är en mycket trevligare upplevelse att ta tunnelbanan ut till Rinkeby och kolla i butikerna där.

Men ingen verkar fatta att det är dumt att slänga pengarna på att åka till dessa semesterbyar. Man åker när det är som finast i Sverige. Den 2 bästa sommar veckorna med över 30 grader i skuggan och varma insjöar så ger man sig iväg. Till ett ställe där man inte kan vara ute i solen mellan 12-15 för att det är för varmt. Hotellpoolen håller runt 40 grader så man kan inte svalka sig där heller. Man kommer hem och gnäller på att det var för varmt. Medans vännerna som varit hemma som är brunare än dig för att de inte fjällat bort allt som dig eftersom du bränt dig, och de berättar att det varit jätte skönt. Plus att de inte bränt runt 10 000/pers i hushållet. utan kan åka iväg på vintern istället.

Varför lär sig inte folk att det inte är roligt på charter om man inte är runt 18 år och ska festa dygnet runt. Hela semester byn är ju en byggarbetsplats för det blir ju aldrig klart. Hotell ägarna har ju råd att renovera hela hotellet en gång om året för alla pengar de sugit ur turisterna.

Sen kommer man hem. Pengarna är slut. Solbrännan sitter på insidan på den vita skjortan. Man har inte lärt sig mer än några fraser på grekiska. Man har bara träffas svenskar förutom barägarna på hotellet. Man säger till sina vänner att man varit i Grekland. Men har man verkligen det. Råkar man träffa en grek i sverige så fattar man itne vad personen menar när de säger att man ska se det "riktiga" grekland.


Till alla er som vill leva säger jag så här. Skaffa en ordentlig backpacker. Åkt reguljärt till Bangkok, Kuala lumpur,Phnom Penh, hanoi eller dyl. 

Ta en taxi till backpacking gatan i staden typ ko san road i bangkok. Stanna där en natt och vila upp er från resan och prata med de andra backpackersen om vart du ska resa. Fråga dem med dreads. (Läs hippies.) Då kommer du komma till ett ställe du aldrig hört talas om. Där det är billigt. Där det knappt finns el. Där du bor i ett litet skjul hos en bondfamilj som lagar äkta hemlagad thaimat till dig varje dag som man äter med händerna (ja de gör det i thailand) och tvättar dina kläder.

Låt sen ödet styra resten av din semester. Du kommer inte sakna blinkande neonljus och tequila racen med drinkhororna i barerna i phuket jag lovar. 

RSS 2.0