Bloggsåpa

Det gick visst lite snabbare än jag räknat med.
 
Jag kommer inte länka till hennes blogg eftersom hon var smart nog att först radera allt och sedan blocka mig eller vad hon gjort.  Jag visste ju att hon skulle radera allt tillslut men inte nu. Jag höll just på att spara ner det hon skrivit men han bara spara hennes senaste inlägg skivet i dag innan hon ändrade det. Sen blockade hon mig antagligen. Det är en viktig sak i argumentationer. Spara och skriv ner allt. De kommer slingra sig och försöka förneka saker.

Jag ska sova på saken sen kanske jag publiserar hennes svar till mig och mina 2 kommentarer på hennes blogg.
Det är inte så mycket att gå på men jag kan påvisa vissa motsägningar försök av byte av fokus/boven i dramat. "missförstånd" iallafall låtsade sådana, dåliga ursäkter med vilka hon försöker rättsfärdigar hennes handlande.

Hon skrev atthon inte ville gå vidare med det hela. Det förstår jag.
Men ska nog publisera allt om hon inte ber min vän om en uppriktig ursäkt och lovar att det inte inträffar igen.

Men hon har som sagt raderat allt. Det kanske man ska nöja sig med. För hon har ju bevisligen insett att hon har fel. Eller så är hon rädd att bli anmäld för trackasserier men då finns ju allt sparat på server så det hjälper ju inte henne.

Synd att denna bloggsåpan verkar bli så kort. Det hade varit roligare med en som fortsatt flera dagar. och sedan kunna visa en personlig ursäkt  från henne till den utsatta. Men men. Better luck next time

I'm a winner baby....

Bloggsåpa - Att tjafsa på bloggar

Det är kul att blogga.
Jag läser väldigt mycket bloggar själv. Vissa läser jag för att de är roliga visa läser jag för att de är sorgliga, tycker det är kul att se hur andra tänker, om de tänker överhuvudtaget.

Ni som känner mig vet om min kärlek för att argumentera. Jag älskar att argumentera om saker. Särskilt i verkligenheten men på bloggar funkar det också. På internet är det nästan roligare att argumentera om saker ibland. För där finns ju även de som inte vågar argumentera på riktigt. De som är vana att säga emot sig själva och stammar vågar argumentera på bloggar för då kan de tänka lite mer innan de svarar och rådfråga någon, kolla upp fakta på nätet och dubbelkolla så de inte säger emot sig själva. Som ni förstår är det ju mycket roliga att argumentera med dessa och sedan vinna diskussionen för de har ju trots allt försökt att använda hjärnan men misslyckats.

 Ni som känner mig vet ju att jag brinner för att försvara andra som blir trackaserade. Det händer ibland att jag försvarar andra på nätet och det brukar bli vilda och riktigt intressanta diskussioner. Det finns så många blåsta människor med bloggar idag som inte inser att frasen "tala är silver med tiga är guld" är skrivet för dem och för dem endast.

Som ni vet skryter jag oftast om  min skills när det gäller att argumentera och gillra fällor. MIna intressen är ju bla retorik filosofi, psykologi och sociologi. Så det vore ju konstigt om jag inte gillade att argumentera.

Jag funderar på att dra igång en bloggsåpa mellan mig och en bloggare tills personen insett att den gett sig ut på djupt vatten. Det är en bloggare som bloggat om yttrandefrihet, säger elak saker om privatpersoner och ber dem att inte yttrycka sig om vissa saker och har en mycket annorlunda syn på vissa saker.

Finns det intresse bland mina läsare att följa denna "fighten". Syftet med fighten är ju att få personen att sluta trackassera andra genom att länka till dennes blogg här, så ni ser vad personen skiver och sedan lägga upp  mina argument på min blogg för att personen antagligen inte kommer godkänna dem på sin. Jag kommer ju även låta andra kommentera personens blogg i min blogg. Detta pågår tills personen slutar "bråka". 

Jag ska inte på något sett trackasera personen för det är ju det första personen kommer försöka anklaga mig för, för att få mig att inte skriva om det. Jag ska bara göra som personen själv gör, kommentara det som skrivs hennes blogg i min. Det är ju så hon gör i sin. Det som kommer skilja mig från henne är att jag itne kommer skriva onödigt elaka saker om henne som person som inte hör till diskussionen.

Ett annat syfte med bloggsåpan är just argumentations tekniker. Efter såpan är avslutad så ska jag sammanfatta alla argument och tekniker. Visa vad som var bra. vad som var dåligt, motsägningar. halmgubbar. försök att byta samtalsämnen och fokus mm mm.

Fast det bästa är ju syftet att jag ska få en person sluta säga elaka saker om andra i sin blogg.

Men man vet ju hur saker funkar. Blogg.se kommer börja tjafsa med mig. Kommer isåfall lägga upp det i min blogg också antagligen. Jag byter ju till blogspot eller wordpress snart. de bråkar inte där.

Men men. slutas det inte tjafsas i den bloggen och det är tilräckligt många här som vill se mig in action så kommer jag starta en bloggsåpa. Jag och mina gästbloggare kanske blir kändisar och får träffa Linda Rosing och Carola. Tänk vad glad Eskil skulle bli då =)

Nolltolerans mot trackasserier och personliga påhopp
Insikt mina vänner

C++

Ska repetera 5 kapitel franska idag. Det går fort. Sen ska jag läsa göra alla inlämningsuppgifter för persondatorer så att jag kan tenta av den på måndag om jag får tid. har inte ens tittat  på studieplanen för persondatorer än. Ska hämta ut den boken på posten idag annars är det kört..

Problemet är att jag precis varit och hämtat en bok på biblan. Programmering A C++. Har aldrig läst programmering. men tänkte ta och läsa denna boken först innan jag tar de andra böckerna. I kväll kommer jag kunna grunderna i C++ förhoppningsvis.Änligen helg

Har mycket att göra ihelgen. Ska plugga hela tiden. Ska tenta av franskan på tisdag i Kista. Ska kanske tenta av persondatorer i Södertälje på måndag. Finns det fler tentnings dator i stockholms område ska jag tenta av engelskan och programhanteringen också.

Varför så mycket pluggade på en gång undrar ni kanske?

Det är för att min medicin har gjort det nästan omöjligt för mig att plugga. Man blir manisk. får typ AD HD av den känns det som. Måste tenta av allt och skriva in mig på nya ämnen för  2009 och söka csn igen för blir jag sjukskriven så får jag itne ett öre annars. Jag får bli sjukskriven redan nu men det vill jag inte. Jag vill plugga.

Min medicin har gett men svåra sömnproblem. Ska ringa om det idag för mina sömnpiller funkar inte. Jag får det starkaste insomningstabletterna 7.5 mg Imovane. De funkar ju inte alls typ. Sover typ 20 minuter om jag tar 1 tablett som man ska göra och 1 timma om jag tar 2 sen vaknar jag mega pigg och kan inte sova förrän 5-6 på morgonen som vanligt.

Jag behöver sömntabletter så jag kan vända tillbaks dygnet  lite. Men det verkar som kortison tabletterna gör det omöjligt att somna för man blir mega pigg av dem fast jag bara tar halva dosen idag jämfört med för 2 månader sedan. Jag ställer klockan på 8 varje morgon och tar mina mediciner man sen somnar jag igen och sover länga fast jag  borde vara mega pigg. Sen kan jag inte somna på natten istället. Min tanke är att sömntabletter i några dagar kan vända denna trenden.

Fast i natt tog jag insomnings tabletterna vid 1:00 i kombination av en öl. Läste att de förstärkte varandras effekter. Sov faktiskt som en stock till klockan ringde kl 8:00 Tog mina mediciner i kombination med rosenrot för att bli ännu piggare. 9:30 gick jag upp klar vaken. Vet inte när det hände senast. Nu gäller det att hålla sig vaken och inte sova middag. Så kanske allt löser sig. Fast jag vågar inte chansa och dra ut på det mer. Ska fixa sömntabletter för det är farligt att blanda insomningstabletter med alkohol läste jag. Man blir psyko =) Fast det är jag ju redan =)

Sömntabletter är ingen bra sak men en bra lösning på mitt problem. Jag kommer ju bara äta dem i en vecka sen när jag vänttillbaka dygnet så räcker det med insomningstabletterna.

Måste till biblioteket och låna lite böcker om programmering. De kostar typ 500 st och jag behöver 9 st till skolan. Men de flesta fanns på biblioteket som tur var.

Eskil har tackat jag som gästbloggare. Han dyker nog upp här ganska snart. För att bli gästbloggare hos mig så måste man ha en egen blogg som man skriver i då och då. Man måste vara på samma linje som mig. Typ man skulle aldrig få blogga om att det är bra med dödsstraff i min blogg tex.. När man har en blogg kan man lägga den på sin blogg så kopierar jag den eller så mailar man över det man skrivit till mig. Jag sitter och håller på att fixa med 2 nya bloggar nu. Men kommer bara använda en av dem. Den jag gillar bäst. Denna bloggen avslutats efter nyår och jag kommer blogga på blogspot.com eller wordpress.com istället. Ni som är gästbloggare kommer att få mina inloggningsuppgifter så att ni kan skriva direkt i min nya blogg sen. Men detta gäller som sagt bara er med egenblogg och som är på samma mentala nivå som mig =)
Nedan följer en insikt i hur jag vill att min blogg ska vara. Det är detta jag och mina gästbloggare ska skriva om

En sak jag kommer börja med är Idolbloggar på fredagar. en kändis som ska hyllas

Jag ska ha en dag med bloggar med restips, resminnen, och resdrömmar. Detta kanske blir på lördagar

Sen ska jag ha en dag där man skriver om tex ett djur man är fashionerad av eller om egyptens pyramider mm mm Det blir nog en söndagsblogg

Min blogg ska ha en blandning av mitt vardagsliv ur en komisk synvinkel, och fakta om intressanta saker. Ska ha mycket mer bilder i nya bloggen. Nyhetshändelser som man behöver kommentera är alltid kul så länge man är arg när man skriver. Det samma gäller om man skriver om politik i min blogg. Då måste man såga någon och vara ironisk, sarkastisk och rolig, för i min blogg ska man gå fri från politisk propaganda och annan frireligös skit.

Shit vad tiden går. Har inte hunnit äta frukost än. Måste rusa snart.
Ha en trevlig helg allesammans och kom ihåg att om man inte luktar bränt dagen efter så har man inte haft roligt.....

Sluta påverkas av andra

Det är mänskligt att lyckas...

Låt aldrig någon få dig att tro något annat.

What a beautiful day!

Vaknade i morse efter att ha sovit ca 4 timmar. Skulle till sjukhuset för check up. Jag hade ju mått ganska dåligt den senaste veckan som ni kunde läsa i min tidigare blogg. Jag visste även att nu var det deadline för att sjukdomen skulle börjat visa en tendens att dra sig tillbaka. Jag var skeptisk. Jag är aldrig skeptisk men idag var jag faktiskt det. Sen att det var snö oväder gjorde inte saken bättre. Inte heller att jag inte har hunnit köpa vinterkängor än och att det var oplogat på vägen så jag fick massa snö i skorna. Tog t-banan från Telefonplan till Maria torget.

Fucking jävla skit dag tänkte jag när jag gick från Mariatorget mot Södra station för att ta pendeln till Flemingsberg där Karolinska ligger. Jag är absolut ingen vintermänniska. Jag gillar skidor. Snowboard mm. Jag gillar vinter aktiviteter överhuvudtaget faktiskt. Visst låter det konstigt när jag säger att jag inte är en vintermänniska då? Men så är det. För oftast så gör man inte någon av dessa aktiviteter på vintern utan det som vintern innebär är, lång tid för att klä på sig och klä av sig. Förkylningar. Kalla fötter. blöta kläder i hallen. Slaska, gägga och grus runt skostället. Slaskig och gäckig hund som behöver duschas och torkas. Dyra inköp av senaste vinterkläderna. Kängor som behöver torkas. Halka. Skrapa isiga rutor. Sitta och huttra i en igen immad bil. Kalla fingrar och fötter. och man ser solen alldeles för sällan.

Hatar vintern ibland.

Kom fram till Karolinska. Pratade lite med tjejerna i Info luckan om högkostnads kort. Jag har tagit sjukhus räkningarna på faktura varje gång och aldrig stämplat kortet. De förklarade för mig att jag kan printa ut alla betalningar och visa för dem så får jag stämplarna i efterhand. Man får t o m tillbaks pengar tror jag om man kommit över 1800 tror jag det var. Jag måste ju vara uppe i det dubbla. Det var en bra nyhet. Jag har varit för sjuk för att krångla med det förut. Jag tar det nästa gång tänkte jag hela tiden. GIck till hissen som ligger i närheten av infon. Entren ligger på plan 5 röntgen ligger på plan 4

Kom ner på röntgen typ 30 minuter för tidigt. Fick komma in direkt iallafall. Det var ingen kö alls idag. Fick ta av mig på överkroppen. Binda upp håret så det inte hänger ner och ta 2 bilder som vanligt. Börjar bli rutin på det nu. Hann ju knappt reagera förrän det  var klart och sen tog jag på mig kläderna igen, fixade till håret och tog hissen upp till 8:e våningen. Ingen kö här idag heller. SKumt, Är folk insnöade idag eller? Fast nu var jag 40 minuter för tidig och tyckte det var skönt att slippa sitta ibland hostande pensionärer med tuberkulos eller vad det nu kan vara de har.

Den trevliga sjuksköternan kom förbi. De känner igen mig där. Pratade lite med henne. Jag tycker själv jag blir trevlig och charmig när jag pratar med dem på sjukhuset. Annat var det när jag pratade den havande jävla suggan till sköterska på vårdcentralen i somras. Men på Karolinska är de bra. Hon frågade om jag tagit en röntgen bild och jag svarade "ja, om jag har. Har t o m tagit 2 st" och såg helt stolt ut. Hon log och skakade på huvudet och gick iväg. Sen kallade hon in mig på utandnings test för att kolla lungkapaciteten. Det gick bra som fan. Ingen minskad kapacitet iallafall. Jag gick ut och satte mig och tänkte att nu skulle jag få domen. FRILLO DU KOMMER DÖ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! typ.

Jag väcktes av att de ropade upp mitt namn. Läkare frågade som vanligt hur jag mådde. Sådär sa jag och berättade alla mina krämpor. Hon är mega duktig. Hon visade mig bilderna från röntgen och jag såg tydligt skillnaden. MINA LUNGOR VAR BÄTTRE. Hon behövde inte ens peka. Jag såg det själv. "Nu börjar det gå åt rätt håll" sa hon. Det var just de orden jag väntat på i 13 veckor. Behandlingen har visat effekt. Inte mycket med dock effekt vilket innebär att jag kommer bli frisk.

Sen började hon prata om min krämpor jag haft. Hon hade förklaringar på allt. Fast jag är en possitiv person så hade jag blivit nervös och sliten av sömnproblemen och sjukdomen. Jag sa att jag är positiv och försöker se allt från den ljusa sidan men att det inte är lätt alla gånger. Särskilt när jag inte kan sova på nätterna. Jag var inte lika agressiv längre men fortfarande manisk av medicinen. Hon valde att trappa ner medicinen ytterligare med start i morgon. Jag har tidigare gått från 40mg  till 25mg och i morgon går jag ner till 20 mg i 3 veckor och sedan till 15 mg. tills vidare. Det kommer göra mig mindre manisk. Att kroppen inte binder lika mycket vätska och jag kommer inte vara agressiv längre. Problemet sa hon är att om nertrappningen misslyckas pga att det går för fort så får man nästan börja om från början igen. Och då blir det ett immunförsvars hämmande cellgiftsliknande preparat jag får istället. Jag är beredd att ta den risken. Jag mår så jävla dåligt av prednisolonet. Men blir en helt annan människa psykiskt. Man blir dum i huvudet rent ut sagt. Och den nya dosen gör att jag kommer kunna träna taekwondo efter nyår. Det är bra. Måste börja träna igen innan jag tynar bort.

Jag får även börja på gym direkt och motionera igen om jag lyssar på kroppen sa hon. Jag fick insomings tabletter så att jag ska få tillbaka min dygnsrytm igen. Hon trodde att nu kommer jag må mycket bättre på många sätt och vis efter den nya medicineringen. Jag tror henne. Jag mår redan sååååå mycket bättre av att ha fått denna infon idag.

Men det bästa beskedet fick jag precis innan jag gick ut. besöket brukar ta minst 30 minuter men idag tog det nog bara 10 minuter. Jag har inget mer att säga om ditt tillstånd nu sa hon. Det ser bra ut helt enkelt. Men jag var tvungen att fråga. henne en fråga till. "Hur lång tid tror du det tar tills jag är frisk? Du sa ju preliminärt 2 år med medicineringen förut." Som det ser ut nu så kanske 6 månader kanske ett år till om inte nertrappningen börjar strula. Det skulle innebära att jag kan vara frisk till nästa sommar. FATTAR NI VAD FUCKING JÄVLA UNDERBART. Det finns en chans att jag är frisk till nästa sommar.

Vägen hem gick fort. De var mörkt ute lika kallt. Lika mycket snö. lika trång. Men ändå kändes allt mycket bättre. Livet känns härligare nu. Det är ju skitmysigt ute. Och bara en månad kvar till julafton. Det är mysigt med vinter trots allt. Mörkret gör det bara mysigare när man tänder ljus. Att dricka te och se film känns mycket bättre på vintern än på sommaren. Och snön dämpar ljudet från bilarna. Nu när jag tänker på det så hörs inte ljudet från motorvägen som går 400 meter härifrån längre. Snön har gjort bullriga stockholm lika lungt som Jönköping.

Shit vad glad jag är idag. Massa energi till allt fast jag inte sovit inatt.
Jag är nog lite vintermänniska trots allt. Men kan man vara annat än glad en dag som denna?

What a beautiful day.

Thorax Kärlmottagning, Huddinge

I morgon är det dags för den första röntgen och undersökningen för att se om sjukdomen är  på väg tillbaka eller inte. Förra besöket på sjukhuset var bara för att kolla hur jag klarat allt psykiskt och lite info om min sjukdom och mina mediciner. Det gick ju sådär, läkaren tycker jag är alldeles för aggressiv så hon vågar inte låta mig fortsätta med den dosen medicin jag får nu, Så visar testen att sjukdomen går tillbaks så får jag dra ner på medicinen antagligen. Jag vet inte om jag får svaren i morgon som vanligt.

Det hade varit roligare att få åka till röntgen vid globen. Tjejen i receptionen är mycket snyggare där, de bjuder på godis också. Super trevliga är de, utom hon som sköter röntgen aparaten för hon tvingade mig att spotta ut godiset jag fått. Men jag fick nytt sen igen i receptionen. Jag antar att det bara är jag och alla under 3 år som uttrycker sin irritation över att inte få äta sitt godis.

Thorax avdelningen är inte lika rolig. Iofs så kallade de mig "charmiga killen med dreads" eller liknande sist men de är inte i samma klass på dem som på Globen. Plus att alla patienter på thorax verkar dödssjuka. Och sitter och hostar och sprider sjukdomar typ. Vågar inte ens bläddra i tidningarna i väntrummet och ändå har jag inte bacillskräck. Då kan ni tänka er. De finns en flaska ren sprit man ska tvätta händerna med före och efter undersökningen där. Det finns det inte på andra avdelningar. Det säger en hel del om vad det är för skumma sjukdomar på den avdelningen. Borde skaffa en sådan ansiktsmask som Michael Jackson har.

Om sjukdomen börjat gå tillbaks ska jag fira med att ha fest första helgen i dec tror jag. Kanske åka till Paris i Januari. Det var ju ett tag sedan nu. Eller bara köpa massa nya teknik prylar som jag kan ligga och lukta på hela dagen som vanligt. Framför allt ska jag fira med en helkväll på Bishops i Jkpg med gänget like the good old days. Men men får se hur det går.

Hur mår jag nuförtiden då?

Sådär. Har börjat bli lite sjuk igen. Men alla är ju sjuka så det är ju inget unikt.
Jag har yrsel ibland, även när jag ligger ner och försöker sova. Bröstsmärtor, skumma. känns som kramp i luftrören ibland. Smärtor i nedre delen av halsen, känns typ som kramp i strupen eller halsmusklerna. Svårt att säga exakt.
Jag är helt mega trött. hela tiden somnar typ 5-6 på morgonen och sover 8-9 timmar. sen är jag vaken ca 4 timmar sen somnar jag igen i minst 2 timmar. Efter det är jag helt mega trött resten av kvällen. Jag har jävligt svårt för att tänka också. tex 14x14 kan jag räkna ut i huvudet normalt, hyfsat snabbt dessutom. Men nu vet jag inte ens om jag skulla fixa det på 60 sekunder. Jag har gått upp till 84.3 kg nu och är helt uppblåst i ansiktet av allt vatten kroppen binder.

Jag dagdrömmer väldigt mycket just nu. Mer än jag brukar göra. Det är nog medicinen. Helt sjukt. Man tappar greppet om verkligheten känns det som. Fast det är skönt att dagdrömma. Det är ju om glada saker. Det hade ju varit värre om jag legat och tänkt på tråkiga saker hela dagarna. Och dessutom får ni ju alla knarkade bloggar av mig när jag dagdrömt om något sjukt. tänk om min läkare läst min blogg. Då hade jag nog fått helt andra mediciner och en sån där fin långärmad tröja med spännband på.

Hoppas det går bra i morgon. Det gör det nog.
Jag är ju trots allt världens bästa Frillo

Ni är inte ensamma

Sitter tänker på mina vänner som har det jobbigt just nu.
Det är ganska många faktiskt. Många vänner kommer till mig för att prata när det mår dåligt. Särskilt tjejer. Vet inte varför det är så. Men det har alltid varit så enda sedan jag var liten. Just nu verkar alla må dåligt runt omkring mig

En är ledsen för att hans tjej har lämnat honom för en annan. En annan vän miste sin storasyster i en olycka på schenker i Jönköping i veckan. En blir orättvist behandlad på jobbet. 2 har misst en förälder i cancer. En är ledsen för att en vän har fått cancer. Flera (orkar inte ens räkna) har blivit varslade om uppsägning. En oroar sig för sin ekonomi över julen. En känner sig ensam och behöver lite närhet. En har problem med att klara tentorna i skolan. En är depprimerad. En är sjuk efter en stor operation och en är ledsen för hennes föräldrar bråkar så mycket att hon tror de skiljer sig snart.

Jag själv sitter och tänker på min sjukdom.
Jag ska till sjukhuset på måndag och kolla om min kropp blivit bättre eller inte sen medicineringen. Det blir det första testet av flera. Många som pratar med mig om hur de mår fråga hur jag kan ta min sjukdom så bra. Då svarar jag att egentligen gör jag inte det. Jag tänker på det hela tiden. Men visar inget utåt. Men jag har skrivit om den i bloggen för att folk blev arga när de fick reda påatt jag var sjuk utan att säga något. Det gick väl 6 månader innan jag sa något till någon tror jag.

Kanske var det just att jag skrev om det som hjälpte just mig. Det kändes iallafall skönt att inte dölja något. Det kändes faktiskt skönt att för en gångs skull få tycka lite synd om sig själv också. De flesta döljer när de mår dåligt faktiskt. Tro mig. Om ni var i samma situation som mig då folk kommer och pratar när de mår dåligt så skulle ni bli förvånade hur många det faktiskt är som mår dåligt. Tänk efter hur ni är själva. Ni tycker alla andra verkar så glada och lyckliga så ni säger inget om att ni mår dåligt för att inte sticka ut typ. Det samma gäller de andra. De ser ju er som glada och döljer sina problem.

Alla har sina egna problem och demoner. Alla försöker kämpa vidare i tysthet. Alltid är det något som gör folk bekymrade eller ledsna. Men hur ledsna ni är är finns det alltid någon som är mer ledsen. Vi har ju iallafall tak över huvudet. Värme, mat och skor på fötterna. Det finns ju de som inte ens har rent vatten. saker som känns självklart för oss i Sverige.

Men ni behöver som sagt inte ens vända er till indien för att hitta folk som mår dålig. De finns runt omkring er. Ta hand om varandra. Drick té och prata. Att lyssna och hjälpa någon annan kanske får er att må bättre. I varje fall kanske du gör en person gladare. Då kommer den personen sprida glädje som smittar av sig.

Glöm saker som att man måste vara glad själv innan man kan göra någon annan glad. Det är bara första kapitels psykologiskt skitsnack som jag kallar det.

Ni är inte ensamma.
Ta hand om varandra. Tillsammans är vi starka och det är inget skit snack.


Jag finns här för er som behöver, det vet ni.


Ta hand om er...

Alice - En underbar rockbrutta.

Alice i Idol gjorde kanske inte sitt bästa framträdande ikväll men förra veckan var det annorlunda. Då valde hon att sjunga en av mina absoluta favoritlåtar. Heaven's on fire med Kiss. Jag hatar när någon ska förstöra låtarna man älskar men det gjorde absolut inte Alice
Skit vad bra det blev. Skulle vilja påstå att det var ett av de bästa framträdanden i Idol någonsin.

Trummor, tunga gitarrer, orgel och Alice underbart härliga röst.
Det blev ett mästerverk helt enkelt. 

Hon gjorde det fan bättre än Kiss själva.

Man blir ju helt kär när man hör så underbar sång 


Men Kevin ägde på scenen som vanligt. Särskilt med "If tomorrow never comes" som han tillägnade sin flickvän som satt i publiken. Hon måste vara den lyckligaste människan på jorden. Man ser ju riktigt hur det lyser i ögonen på henne. Allt Kevin gör blir bra. Han kommer inte bli en vanlig föredetta idol kändis. Han kommer slå stort både i Sverige och internationellt om han får fria vingar och inte styrs för mycket av något töntigt skivbolag. Därför ska man rösta fram Alice som vinnare så blir inte Kevin upplåst på något kontrakt där han måste göra som skivbolaget säger.Jag köper sällan cd skivor. Tankar ner mycket musik. Men jag ska fan köpa både Kevin och Alice skivor när de släpps.


Idol 2008 är ett jävligt bra program.


Till Dafe, Sandra, Rickard och Alexandra som alla befinner sig utomlands säger jag bara, Ni anar inte vad ni går miste om. Hoppas för eran skull att ni har någon som spelar in idol åt er =)

Sexskämt och dåliga komiker

Fan vad jag hatar personer med sex humor

Sexskämt är ett bra exempel på dålig humor tycker jag.
Jag och en vän har pratat lite om det. Jag drar aldrig sexskämt. Jag tycker inte det är roligt. Det är alltid en speciell typ av människor som drar sexskämt. Det är killar (eller gubbar) som drar det för tjejer för att få dem generade. Eller är det för att de är enda sättet de kan få prata snusk med en tjej? Eller för att på ett lågt sätt komma in på sexsnack med en tjej för att se vad hon gillar? Jag vet inte, alla anledningar är lika töntiga.

Eller så är det bisexuella tjejer som har sex som största och enda intresse. Dessa personer pratar sex med allt och alla precis som att det vore det naturligaste som finns. Personer de precis träffat och sitter med i samma bil tex är inget undantag. Man får känslan att hela deras personlighet är uppbyggt på sex och att det är det de vill att andra ska veta om dem. Men det sorgliga är att om det enda man har att berätta om sig själv är att man en gång hittat ett one night stand på en fest som man satt på i garderoben så att alla på festen hörde så borde man inte skylta med det för att de andra tänker antagligen att man är den mest tråkiga människa de kommer träffa i sitt liv. Att prata om sitt sexliv för alla är inte coolt. Man vet ju trots allt inte vad de som sitter helt tysta har för erfarenheter. Det sitter kanske och tänker samma sak som mig " väx upp ta mig fan" Det roliga är när bs tjejer i 18 års åldern sitter och pratar med mig och mina vänner i min ålder (runt 30 år) som om de vore mer erfarna än oss. Hur tänker man då?

Och det chockar ingen med sexprat som Paulo Coelho sa. Ni sticker inte ut genom att prata sex. Prata istället om eran privata ekonomi om du vill chocka någon. Hur mycket tjänar ni? hur mycket skulder har ni? vad har ni för besparingar? Det hör man aldrig någon prata om. Men det är ju då man skulle sticka ut. Men min uppfattning är att de jag vet som alltid pratar om sex och drar sexskämt har dålig ekonomi. Alltså är de äkta losers, antagligen golddiggers. Inte för att alla golddiggers gillar sexskämt, kanske tvärt om. Men på något sätt är golddiggers billiga för att det kan väl bara vara sex en rik är ute efter om han faller för någon som gett upp att lyckas själv och bara satsar på att hitta någon annan som lyckats. Men vad ska man göra om man bara har begåvats med utseendet och ett frisläppt sinne? Antingen golddigger eller prostituerad. Så jag förstår varför golddiggers är just golddiggers.

Vissa som drar sexskämt menar egentligen allvar med vad de säger men de säger det som ett skämt för att se om tjejen är med på noterna och för att sen gå ett steg vidare. Folk som drar sexskämt är personer som skrattar åt sina egna skämt. Det är så typiskt dåliga komiker. De måste skratta själva för att visa att det var roligt så att de andra kan skratta med för att inte vara ohövliga. Fattar de inte att folk skrattar om det är roligt annars skrattar de inte. Måste man "tvinga" publiken att skratta så är man en dålig komiker.

Kollat Magnus Betnér t ex. Han är enligt mig Sveriges just nu roligaste komiker. (Ja det är sant. Björn Gustafsson är inte ens näst roligast) När Betnér skämtar så börjar publiken skratta så han måste vara tyst ett tag för att annars hinner publiken inte njuta av alla skämten För de skrattar så att de inte hör allt. Så det är typiskt roliga komiker att behöver bli tysta för en liten stund för att sedan gå igång och skämta igen. De har ganska lite tid att prata på scen så de måste avbryta publiken genom att börja prata fast de fortfarande skrattar genom att upprepa sig typ "   *publikskratt*    Men, men , men, men (här börjar publiken tystna) men visst håller ni med mig säger han tex och fortsätter.

Jämför det med tex David Batra. Jag gillar inte hans stå uppkomik men har inte sett honom på flera år. Kanske är han bra idag. Men han drar ett skämt och blir sedan tyst fast publiken inte börjat skratta. På så sätt tvingar han publiken att skratta för de vill ju inte vara en dålig publik. När de fejkar sitt skratt så avbryter han dem genom att börja prata precis innan han vet att de tänker sluta skratta iallafall.

En person som aldrig skrattar åt andras skämt är inga komiker. För de kan inte uppskatta komik enligt mig. För de tycker ju bara om sina egna skämt men inte andras. Kolla Clas Malmberg t ex. Han skrattar ju så att han ramlar ur stolen i TV så roligt tycker han det är med humor. Jag kan ju inte ta gift på hur Betnér är, han har ju sin sköna arga stil som är samhällskritisk och satirisk. Och ser lite så där lätt irriterad ut på scen. Men det är ju det som är roligt när han skämtar, Jag kan ju nästan lova att han skulle uppskatta när någon skämtar med honom. Han skulle säkerligen skratta så han ramlade ur tvsoffan i direktsändning om någon skämtade om honom.

Det är det som är humor. Har man bra humor så kan man inte bara dra egna vitsar. Man förstår det roliga i andras också. Jag skämtar ofta. Jag gillar att skämtsamt jävlas med folk. Och tycker det är jävligt roligt när någon jävlas med mig för då får man träna på att komma med snabba repliker mm. Jag anser mig vara bra på att dra historier och tala med folk. Jag har uppfattningen om att folk ser mig som en kille med humor. Men jag tycker inte sexskämt är roligt. Är det för att det inte finns roliga sexskämt eller för att det är dåliga komiker som drar dem? Jag tror på det sist nämnda. Visst måste det finnas roliga sexskämt. Problemet är att man hör dem aldrig. Men hör bara folks pinsamma försök att komma på dem.

Fan vad jag låter pryd idag. Det är jag inte kan jag säga. Jag gillar sex. Jag kan prata om sex. Jag blir inte äcklad av sex. Jag tar inte illa upp när jag hör folk som pratar sex. Men sexhumor är inte min grej. Men visst, om man flörtar lite med någon så kan ju en anspegling till sex vara välkommet. Och visst är det smickrande när någon på ett rumsrent sett sextrackar en som person lite. Det stärker ju bara självförtroendet. Men handen på hjärtat, hur många behärskar att dra sexskämt? Alla ni tjejer som läser denna bloggen. Vad tycker ni om sexskämt. Hur är killarna som drar dem. Tycker ni det är roligt eller skulle ni klara er lika bra utan sexskämten?

Jag satt och funderade lite på sexskämt som är roliga.Och visst finns dom. Skämtet nedan tycker jag är roligt. Kanske för att det ryktas om att historien är sann. Snacka om att killen i skämtet kan det där med humor i såfall =)
kaptenen började med sitt vanliga anrop i högtalarna till passagerarna: 

Välkomna ombord på flight 223 till Mallorca, resan beräknas ta... osv.

När han var färdig glömde han dock att stänga av mikrofonen. Han lutade sig tillbaka i stolen vände sig mot kollegan och sa: 
- Nu skulle det allt sitta fint med en kopp kaffe och en avsugning!

En av flygvärdinnorna som hörde detta, satte av i full fart längs mittgången för att säga till piloterna att stänga av mikrofonen. En av passagerarna som såg henne hasta fram i mittgången, ropade till henne: 

- GLÖM INTE KAFFET!!

 

 

Nu är det fredag igen. Det är alltid lika roligt fast jag är student på distans så det är ju lördag hela veckan för mig. Men folk blir så glada när det är helg och märks så tydligt. Är det någon som vill hitta på något med mig i helgen så är det bara att höra av sig

 

men kom ihåg

Jag dricker té....


What is Frillo?

Frillo is everywhere,
He is all around us, even now in this very room. You can see Him when you look out your window, or you turn on your television. You can feel him when you go to work, when you go to church, when you pay your taxes. Frillo is the world that has been pulled over your eyes to blind you from the truth.

What truth?

That you are a slave, Like everyone else, you were born into bondage... born into a prison that you cannot smell or taste or touch.

Frillo prison for your mind.

Vatta fack!!!

Fan.
Var det tvunget att börja snöa nu, jag ska ju in till stan :(

But what do i eat?

Ja hopp, nu vad det dags för en gästblogg igen.

Min vän Alexandra "Alex" Thedeby förgyller återigen våra liv med sin underbara blogg.
Ikväll handlar den om maten i Amerika. Här får ni en djupdykning i snabbmatskulturen där hon för tillfället bor och arbetar som au pair. När man läser denna bloggen vill man verkligen åka till Amerika. Iallafall jag, för att resa för mig är til 50% matupplevelser. och till skillnad från Alex så tycker jag att skräpmat är ett gudasänt påfund =)

Hennes blogg adresss är:
http://nyttigiamerika.blogg.se/Detta inlägg är tillägnat Frillo, en mästerpoiare som jag träffade genom teatern för några år sedan och som skriver grymma blogginlägg. Han har länge efterfrågat ett inlägg om amerikansk mat, så för att göra honom och alla andra nyfikna till lags kommer här en sammanfatting om vad man bör/inte bör äta om man kommer hit.

Att Amerika är förknippat med skräpmat llär väl knappast komma som en nyhet för någon. Säg USA co det första som fladdrar förbi din inre blick är Mc Donalds-enblemet. Hamburgare, pommes frites, pizzaslisar drypande av fett och litervis med Coca Cola är vad man föreställer sig ingå i en amerikans lunchlåda. Då jag inte är speciellt förtjust i, med undantag av pizza, skräpmat kände jag mig inte alltför sugen på att tillbringa ett helt år i snabbmatens meka. Faktum är att jag aldrig har tyckt om hamburgare och äcklas av pommes frites samt tycker att läsk bara smakar socker. Bilden man har av den klassiska amerikanen är en smällfet person iklädd mjukisdress och reklamt-shirt. (Måste tyvärr meddela att den sista delen av beskrivningen faktiskt stämmer, de flesta amerikaner har ingen känsla för mode.) Som tjej med alla viktfobier det innebär var det inte helt utan panik jag tänkte på hur jag skulle se ut efter ett år tillsammans med dessa ohälsosamma människor. Innan jag åkte lät jag alla mina kompisar skriva en hälsning i en bok som jag sedan tog med mig. Den vanligaste frasen var "Ha ett bra  år i USA och gå inte upp för mycket i vikt". Annat vanligt förekommande var "Vi får väl se om vi känner igen dig om ett år" eller "Försök lära amerikanerna lite vettiga matvanor". Min största rädsla inför året var faktiskt att det inte skulle finnas någon mat att tycka om, men det visade sig lyckligvis, eller olyckligtvis kanske man ska säga, att så inte var fallet.Då folk frågar mig vad jag saknar mest med Sverige, förutom familj och kompisar såklart, säger jag godis, pizza och Oboy-pulver. Inte vad man hade förväntat sig direkt och jag ska snart göra en utvärdering om olika amerikanska livsmedel som förklarar varför, men första ska jag bara ta och reda ut några missuppfattningar om amerika och mat som är vanligt förekommande. För det första så är inte alla amerikaner feta, visst finns de men jag har faktiskt inte sett så många, men jag tror det beror mycket påvilken samhällsklass du tillhör. Där jag bor äts det lite, men tränas desto mer. Här finns inte en tjock människa  att se ens med kikare. Min värdfamilj lever (omedvetet) efter GI metoden, nästan. Det är mycket grönsaker och lite kolhydrater som gäller och de äter inte mer än en gång om dagen, ibland två. Det som är lite svårt att förstå är hur vuxna som lever så nyttigt kan köpa sådan skit till sina barn. Min värdmamma köper hem Mac&Cheese, tacorolls och chicken nuggets, vilket jag dock ine ger barnen om jag kan undvika. Sedan jag kom hit har de minsann fått äta blomkålssoppa och kyckling med wookade grönsaker. Jag vägrar också låta dem ha annat snack än frukt, för det mesta. Att äta kakor eller salta kringlor mellan måltiderna tycker jag är lika onödigt som att ha efterätt varje dag, vilket de också är vana vid. Problemet för min del är att det alltid finns en massa godsaker i skafferiet som man aldrig ahde hemma, och det är så lätt att gå och småäta då man är hungrig. Inte bra!

Något som jag verkligen lärt mig uppskatta och definitivt kommer att ta med mig hem är alla apertisers de har här. Fredag/lördagkvällar då man har middag med vännerna, vilket man har varje helg, ställs det alltid fram crackers eller tacochips med ett antal olika dipper och ostar som man kan gå och knapra på medan man vänar på att maten ska bli klar. Väldigt trevligt, men om man inte behärskar sig kan man äta sig mätt på dessa gottiheter innan maten är klar, för det brukar ta en tid. Mina favoriter är getostdipp med vitlök och basilika samt en varm dipp med philladelphiaost, chilibönor och smält ost. Det finns en hel uppsjö av goda crackes (kex) söta som salta som man lätt kan bli beroende av. Chips finns ocksjå i sammriga smaker, inte vanliga potatischips som vi har hemma, utan med tacochips eller doritos. Upptäckte doritos på en fest där jag proppade i mig en hel påse själv mitt i natten då jag blev sugen. Efter att ha avhandlat förrätterna känns det naturligt att gå in på själva maten. Här finns fler snabbmatskedjor än man kan räknna till, eller kan testa på ett år. Inte för att jag har gått in för det så där himla mycket. Burger King eller KFC är inget jag längtar efter. Har varit ute och ätit en hel del, men mestadels kinesiskt, italienskt eller sushi (som jag har lärt mig tycka om sedan jag kom hit). Igår var vi på Buffalo Chickenwings och det var faktiskt riktigt gott. Om det är något de är bra på här så är det att grilla. Amerikasnsk barbeq är det bästa! Köttskivor som är 5cm tjocka och grillsåser i mängder, plus en bra kock såklart, gör detta möjligt. Pizza är inget att ha här. Längtar efter kebabpizza så jag kan dö! De flesta pizzor har tjock botten, men det finns ibland med tunn. Vanligaste sorten är med enbart tomatsås och ost. Vidrigt! Annars är pizza med peperoni (salami) vanligt. Har lyckats hitta några ställen där man kan få lite mer på pizzorna bl.a. åt jag pizza med broccoli, fetaost och oliver förra veckan..Efter att ha klarat av maten är det väl dags att gå över på det största avsnittet - Sötsaker. Vad ni än tror om amerikanskt godis kan jag säga att det är äckligt! Godis är definitift inget de vet något om i det här landet. Plockgodis går inte att få tag på. Det som finns är hårda karameller som smakar tvål eller sega godisar med enbart färgämne och gelatin. Visst finns det choklad, men den är en stor besvikelse. Hersheys smakar knappt någonting alls och som annat alternativ finns endast Reesys med jordnötssmör i. Annars kan man alltid testa på söta popcorn eller något annat läskande. Om du vill ha något du känner igen kan du köpa en snickers eller kikkat som smakar som hemma. Det mest typiska amerikanska godiset är såklart m&m:s i alla färger och varianter, inte heller någon personlig favorit. Som tur är finns IKEA där man kan köpa marabou, ahlgrens bilar och kexchoklad. Plockgodis står alltid högst upp på önskelistan till föräldrarna där hemma. Nej som sagt, godiset är inget att ha, men glassen däremot - WOW! Alla känner väl till, och har annars missat något stort, Ben&Jerry´s glass. Är något av det bästa som finns! De finns i ALLA smaker med precis vad man vill ha i: brownies, cookiedough, nötter, kolasås etc. Om man vill gå ut och äta glass finns det ett fantastiskt ställe som heter Coldstone där de mixar vilka sorter som helst med valfria tillbehör såsom godis, frukt, kakor eller såser. Starkt beroendeframkallande! Även andra kedjor kan konkurera, berättade i ett tidigare inlägg om Kitchen Zink som jag åt med några polare. En gigantsk skål fylld till bredden med glass, frukt och grädde. Vi var fyra personer som delade och alla åt tills de höll på att spy och då återstod halva skålen.Nu har jag, i ämnet sötsaker, kommit fram till avsnittet om kakor andra bakverk. Det finns många goda kakor, främst cookies med chocolatechip, vilket man t.om. kan köpa som deg och klicka upp på en plåt, skjutsa in i ugnen och njuta av varma tillsammans med vaniljglass. Känner ni hur det va´ttnas i munnen? Andra vanligt förekommande bakverk är cupcakes (muffins med glasyr) och såklart munkar. Amerika och munkar är ett kapitel för sig. "America run om Dunkins" är sloganen för den berömda kedjan Dunkin Donuts, och den stämmer säkert ganska bra. Inte heller munkar är något jag är överdrivet förtjust i, men det kan vara gott ibland. Upptäckte baberian créme för ett tag sedan, vilket faktiskt var riktigt gott. Kakor i alla ära, men tårtorna är inget att ha. Den klassiska tårtan består enbart av torr (inte alls som vår goda) sockerkaka täckt av frosting (blandning mellan smörkräm och grädde, som inte smakar speciellt mycket). Ibland kan de lyxa till det lite och ha hållonkräm eller något annat som fyllning, men inte vanligtvis. Efter allt mat och alla sötsaker känns det dags för lite drycker. Läsk finns såklart överallt, men inte heller detta är något som dricks i min familj. Klassikern är Diet coke, vad annars i detta dubbelmoralens land. Smaksatt vatten eller lemonade är också populärt. Mjölk dricks en hel del, iallafall hos familjerna härikring, och finns i allt från soyjamjölk med vaniljsmak till fatfree organic milk. Måste bara sticka in  med en kommentar om den fettfria mjölken: mjölk är bokstavligt talat fett i vatten, så vad är det i fatfree milk?! Själv dricker jag mycket te, mestadels grönt kofeinfritt som min värdmamma envisas med att köpa. Kaffe, som jag drack nästan dagligen hemma, dricker inte min familj, men som tur är finns Starbucks coffe, en av de definitift bästa kedjorna i hela landet. Är ett riktigt ungdomsställe och har verkligen ALLT i kaffeväg. Där är kaffet faktiskt starkt som omväxling till det annars svaga och blaskiga kaffet man får här. Som avslutning på detta löjligt långa inlägg tänkte jag nämna något om amerikansk frukost som är ett kapitel för sig. Om man kommer från Sverige och är van vid grovft bröd, kokt ägg och filmjölk med musli till frukost är omställning att vänta. Tjocka pannkakor dränkta i lönnsirap, scrambeld eggs eller sockerflingor är vad som serveras i många amerikanska hem. Vanliga "pålägg" är peanuttbutter and jelly samt creamchees and honey. Inte heller här är min familj speciellt klassisk. Själv äter jag havregrynsgröt med banan till frukost alternativt te med ost- och gurkmacka. Barnen kan ibland äta honeynutcherios och på helgerna pannkakor, men det finn definitift de som äter värre.  Om man ska äte utefrukost är bagels supersmarrigt och finns ägen de i alla varianter. Där fick ni en regäl beskriving om vad som finns att äta här i landet. Skulle kunna skriva otaliga sidor i detta ämne, men jag tror att ni har info så att ni kan klar er ett tag framöver. Så vad tycker jag själv om den amerikanska maten? Definitift bättre än vad jag trodde, men detta beror nog främst på att jag har haft turen att hamna i en familj som är grymma på att laga mat! Wow vilka måltider jag har fått här - nyttiga, avancerade och lika goda som på restaurang. Min värdpppa är en mästare på italiensk mat. Då jag kom till au pairskolan, där jag tillbringade mina första dagar i landet, besannades mina värsta farhågor då vi fick friterat varenda dag och flingor lika godisar till frukost, men där jag bor nu kan jag nuta riktigt av maten. Jag tränar mycket och försöker vara "nyttig i amerika" men har ändå skaffat mig några dåliga vanor vad det gäller sötsaker i veckorna, och något kilo har jag llagt på mig ( men jag säger inte att det inte kan vara muskler! Häromdagen upptäckte jag något mistänkt likt översta delen av ett sexpack). Så vissa saker kommer jag att sakna då jag kommer hem, men det finns inget som slår lösgodis!Japp det var allt från Alex denna gången. Önskar att mina bloggar vore lika lösvärda men vad slår en blogg om amerikansk skräpmat?
Ni som vill läsa mer bloggar från henne kan gå in på http://nyttigiamerika.blogg.se/

Tack Alex, du är en underbar människa som tar dig tid att förgylla våran lördagskväll! =)

Vägen till tjejers hjärtan


Klistrar in min gästblogg från rocknroses.blogg.se  som jag skrev för några veckor sedan. Det är ju fredag/raggningsdag.

Hej på er små lingontroll =)
Det mitt namn är Mattias (a.k.a Frillo) men efter denna bloggen kommer ni kalla mig Hitch. Jag är barndomsvän med Susanne och har fått äran att gästblogga här denna helgen och tänkte skriva lite om raggning och dating.

Alla har ju sitt sätt att ragga men många killar gör helt fel och lägger vikt på fel saker. Denna bloggen handlar om hur jag ser på saken och vad jag tycker är rätt och fel att göra. Den riktar sig till killar som känner sig lite osäkra och vill ha hjälp av ett riktigt proffs (läs wannabe). Kommentera gärna det ni tycker är fel.

Om någon lyckats missa filmen Hitch med Will Smith som gick förra helgen så måste ni se den. Den handlar om det jag tänker skriva om. Will Smith är nog min favoritskådis och har en skön utstrålning. Han kommer enligt mig bli en av de största skådisarna i världen. Hitch är en film som jag sett många gånger. Den är helt i linje med hur jag ser på saken och tänker. Det kunde varit jag som skrivit manuset. Borde skriva Hitch II. Jag känner mig som Hitch ibland (fast snyggare) eftersom jag hjälper många personer med saker bla dejting rådgivning mm. Att raggar brudar är en sport som Magnus Uggla sjöng. Han har helt rätt. Men det är få som klarar av den sporten måste jag säga.

Jag vill börja med att berätta vad jag stör mig på hos en del killar som flörtar med tjejer. Jag stör mig på dem som måste flörta med alla tjejer de får en chans att prata med. Tjejer kan inte ens stanna dem och fråga efter vägen utan att de måste försöka se om de kan lägga in en flört på henne. Man ser dessa killar överallt. Det måste vara jobbigt för tjejerna med dessa killar. Varför kan inte en del trots att de är singlar se tjejer för annat än just ragg? Jag har 3 systrar och har alltid umgåtts med tjejer. Faktum är att mina bästa vänner är tjejer. Jag tror det har gjort att jag förstår mig på tjejer och att de som inte har de så enbart ser tjejer som ragg. För vissa av mina vänner är det helt otänkbart att man bara skulle kunna vara vänner. De skulle aldrig kunna sova halvnakna bredvid tjejer utan att tafsa. Dessa killar går ut enbart för att träffa tjejer och har bara en sak i huvudet. Efter ett tag har man flörtat med alla som brukar vara på samma krog och alla vet om att man är en player. Så fort det kommer en roukie är man på dem direkt. Vissa roukies faller för playerns smicker och gör misstaget att följa med honom hem. Då blir de genast dömda i de andras ögon som lättflörtade eller lössläppta. Då blir man som tjej indelad i ett fack där man varit med Mr-x. Tjejer vill inte bli indelade i det facket så de lär sig av misstagen. De börjar genomskåda players och blir mer vaksamma/misstänksamma. Som ni förstår så får players oftast bara en typ av tjejer. Det är tjejer som vi proffsplayers inte vill ha i alla fall. De har ju varit med varenda snyggt rötägg i hela stan. Inte vill man bli klassad som en av dem genom att synas med dessa tjejer eller hur?

Och handen på hjärtat tjejer. Är ni inte trötta på alla killar som bara pratar om sig själv och hur bra och coola de är för att göra er intresserade? Och att de frågar lite saker om er men bara för att få en uppfattning om vem ni är så att de kan ha samma intressen mm. Vilken visar sig vara bluff i slutändan. Är ni vegetarian så har de också varit det eller har alltid tänkt att bli eller sett upp till vegetarianer. Är du konstnär så önskar de givetvis de var det också. Kan du spå är de jätte spirituella. De gillar långa promenader. Hatar one night stands. Älskar mysiga hemma middagar. De har naturligtvis jätte fin och nära kontakt med sina mammor mormor eller syster. De kallar sig feminister. (själv hatar jag feminister, men är för jämställdhet och skulle försvara förtryckta kvinnor med all min kraft). Dessa desperata killar tycker alltid exakt som er. De säger knappt inte emot något du säger. Förutom när de känner att de måste för att inte bli genomskådade. De blir det alltid en liten småsak de säger emot er på som egentligen inte spelar någon roll.

Själv skulle jag aldrig hålla med en tjej bara för sakens skull. Tvärt om skulle jag säga emot och förklara varför så kanske hon hade uppfattat mig som smart eller någon som tänker.

Dessa desperata killar vet ju att de måste berätta att de istort sett är players och att de festar ganska mycket. För annars finns ju risken att en väninna till tjejen nämner det t o m under samma kväll. Vad gör killen då, Jo han drar ju en historia om att han varit en player förut men att han är trött på det. Men att hur mycket han än letar efter den rätta så hittar han henne aldrig. Snyft snyft. Han är ju medveten om att han festar lite för mycket men han är trött på det. När han hittar den rätta så kommer han vilja vara hemma och mysa istället så klart. Han säger också att han nämner allt detta för att han vill vara ärlig. För du verkar ju givetvis så otroligt bra att han känner att han inte kan ljuga för dig utan vill säga sanningen. Visst visst det är bara toppen på isberget man ser och hör i början. För varje liten dålig sak han nämner eller man märker så ligger 90% dolt under ytan. Har man bara träffats några få gånger och det redan finns flera småsaker man reagerat på så lägg ner, Det kommer komma mycket mer. Dessa killar berättar ju även om deras jobbiga uppväxt men att de lyckats växa som människa och bli bra. De vill framställa sig som oslipade diamanter. Som en ros vacker ros som växt upp ur smutsen. De vill få tjejen att tro att hon minsann ser den fina i dem och vet att de kommer bli dem mest charmiga killen de någonsin haft som de kan visa upp för sina vänner. Dessa tjejer är ganska rätt ute på ett sätt. De tror på romantik likt den som visas i alla Hollywood filmer om the bad guy som blev den perfekta pojkvännen tillslut. Det stämmer inte riktigt för den ända likheten med hollywood är skådespelar fasonerna och alla inrepade repliker. Players skryter om sina ragg för sina vänner och berättar allt i detalj för. Hur ni ser ut nakna hur bra du är i sängen, Vilka ställningar ni testat Hur du låter när ni har sex mm mm. Gentlemen doesn’t kiss and tell.

Så tricket är för oss killar att inte vara som dessa players. Vi måste sticka ut. Vi måste få tjejerna att tro att vi inte flörtar med dem. Vi måste få dem att tro att vi är den första vettiga killen de träffat på länge. För att lyckas med det måste vi ha tålamod och vara taktiska och ligga steget före.

Tänk dig följade scenario.Du står i en bar och ska beställa öl till dig och din killkompis som sitter vid ett bord längre bort. Bredvid dig ställer sig den snygga brunetten som du brukar se på bussen till jobbet ibland men aldrig pratat med och även hon ska beställa öl. Fast du vill prata med henne. Du vill ha en dejt helt enkelt. Gör inte som alla andra. Säg inte bara, ”Hej, hur är läget?” hon svarar lite kort, du fortsätter fråga och fråga och börja babbla på som fan och försöker vara jätte charmig, rolig, snygg och trevlig och le mm mm under den korta stunden det tar att beställa öl betala och gå. Hon kommer vara livrädd att du är den där efterhängsna killen som kommer komma fram till hennes bord och vilja bjuda upp henne och särskilt senare på kvällen när du fått några öl för mycket innanför västen. Hon har nog varit med om det så många gånger förr. Och ser du inte ut som Johnny Depp eller Brad Pitt kan du glömma någon framgång med att då hennes nummer redan där.

För det spelar ingen roll vad tjejerna än säger. De går efter utseende lika mycket som någon annan. Det vill säga ganska mycket särskilt vid första gången man träffar någon. Jag blir så jävla trött på att höra tjejer säga ” för mig spelar utseendet ingen roll”. Vilket jävla skitsnack. Vem försöker de lura? Mig eller sig själva? Snygga killar kommer alltid kunna bete sig som svin långt mycket mer än fula innan de blir dumpade. Snygga killar kommer alltid bli förlåtna tusentals fler gånger än fula killar när de gjort något dumt. Tjejer är som oss killar på dem punkten enligt mig. Så alla killar där ute, det är bara att inse. Snygga solbrända killar med hollywood stjärnejämna bländvita tänder, med ett hack i hakan, vältränade kroppar, fina händer och underarmar med långa fina dreads och ögon som verkligen lyser när de kopplar på sitt charmiga leende kommer kanske att lyckas få numret till tjejen redan vid baren. Ni andra får fortsätta lite till innan ni får numret men ni kanske kommer att få det om ni spelar korten rätt. Det är lättare att få bjuda en vacker ”chokladpralin” på fika på stans trendigaste cafe på gågatan om man ser bra ut. Som ni förstår har jag inte så stor erfarenhet av att ragga på brudar på krogen eftersom jag tillhör ju dem som får numret vid baren så allt jag skriver om är bara gissningar och antaganden om hur jag skulle kunna tänka mig att jag gjort om jag inte fått numret alla redan ;)

Skämt åsido.Beställ ölen. När tjejen beställer sin öl hånar du henne för hennes öl val och retas lite med glimten i ögat. Hon frågar vad fan dricker du då och du svarar. Givetvis måste du ju ha en anledning värd namnet att du dricker just den ölen. Första gången jag testade detta drack jag Hof. Var på ett ställe utan kvalitetsöl och Hof var den bästa enligt mig. Hon skrattade åt mig och jag sa att denna smakar verkligen öl och den luktar riktigt öl. Den doftar fast den står på bordet 50 cm ifrån dig. Och jag tycker mellanöl är godare än starköl. Hon luktade på den och sa att hon höll med och att hon aldrig tänkt på det förut. Men du gör som du vill sa jag skämtsamt. Drick dina luktfria öl så dricker jag mina sa jag och log och gick iväg till min vän. Hon skrattade och gick till sin vän.

Jag skiljde mig från players på några sätt. Bla att jag inte försökte prata så länge som möjligt med henne och hålla henne kvar. Tvärt om jag pratade ju så kort jag kunde och gick sen iväg direkt när jag fick ölen. Det fanns inget desperat i mitt handlande och jag verkade inte intresserad av något annat än att prata. Jag var en glad person som tog en öl med en vän helt enkelt. Jag retades med henne lite halvkaxigt men skämtsamt. Givetvis måste man ju vara bra på att skämta om man ska göra så här. Annars faller ju allt. Man måste ju ha rätt tonläge, timing och ansiktsuttryck och kroppsspråk för att hon överhuvudtaget ska tycka det är roligt. Har man tur så tänker hon att jag var roligt, social, och verkar inte vara den efterhängsna typen. Jag är typ en glad person som skojar lite bara. En öl beställning i baren kan faktiskt få en person att i alla fall hoppas att du är allt detta om du gjort rätt och haft en stor gnutta tur. När du sen går så tror hon att det är för att du har tjej alla redan och det kunde man ju räkna ut för alla vettiga killar är ju upptagna eller homosexuella enligt tjejer.

Nu har du sått ett frö. Du har väckt ett intresse. Det var det som var syftet. Nästa gång ni stöter på varandra (vilket ingår i din plan att ni ska) så kommer hon våga prata lite mer med dig för att du var ju inte efterhängsen förra gången. Plus att du verkade rolig och trevlig.

När du ser att tjejen går till baren igen går du dit också och ställer dig bredvid henne. Du låtsar som att det var en ren slump att ni möttes i baren igen. Nu tittar du på henne och säger. ”Shit, vi måste sluta träffas så här!” och kanske lägga till ”folk börjar ju undra” och skrattar. Säg det som att du menar att ni har en hemlig romans och möts på barer. Den repliken är min standard replik. Den kan användas till mycket. I rökrutor utanför krogen tex. Rökrutor är perfekta ragg ställen. Man har lite mer tid än vad man har i baren. Plus att många uppskattar att ha någon att prata med medans de röker. Men oavsett om det är i baren eller i rökrutan så måste man dra repliken om att man måste sluta träffas. Man ska inte vara för på och man ska verka vara ointresserad av att dejta tjejen. Då kommer du skilja dig från alla andra och hon kommer nästan vilja ha dig pga att hon inte vill känna sig dissad eller som att hon inte skulle duga åt dig. Kom ihåg att kommentera hennes öl igen. Hon kommer antagligen köpa den ölen du pratade om. (en vardagskväll när jag satt och hinkade Krusovice i baren på Ladan så kommenterade jag allas ölval när de beställde och förklarade att Krusovice är den bästa ölen som finns. Det var jätte många som köpte den och de tog faktiskt slut i baren den kvällen. Och det var många tjejer som stannade och pratade en stund med mig och berättade att de tack vare mig hade hittat sin favorit öl). När ni rökt klart eller beställt klart i baren så går du din väg igen. Nu kommer hon tycker du är ännu mer intressant och kommer ta redan på om du är upptagen eller homosexuell. Att du inte har någon ring på fingret har hon redan noterat

Var inte rädd för att ni inte ska träffas igen under kvällen. Har du spelat dina kort rätt kommer hon komma ihåg dig nästa gång ni ses en tjej glömmer inte bort en kille som verkar vettig över en natt. Allt handlar om att ha tålamod och inte verka desperat om ens intresserad. Tänk efter själva, när är det som flest tjejer verkar intresserad av en? Jo, när man precis fått en ny flickvän. Hur många gånger har man inte hört killar säga, ”visst är det konstig, jag har försökt få tag i en ny flickvän utan framgång i ett år och när man nu äntligen lyckats och går ut på krogen så verkar alla tjejer jätte intresserade av mig” Det är inte alls konstigt tycker jag. Det lyser om en nykär person. De utstålar glädje och energi och mår psykiskt bra och man ser lycklig ut. När man är nykär så flörtar men inte med tjejer. Man man pratar och är glad och trevlig men går iväg innan man hunnit säga så mycket. Man är inte efterhängsen el dyl utan är bara ointresserad av tjejen man talar med. Tjejen ser en vettig glad kille som inte flörtar med allt och alla. Klart de blir intresserade.

Nu har man kommit till steg 3. Steg 3 gör man när man är ganska säker på att man väckt ett litet intresse hos tjejenNu ska måste man visa sig för hennes vänner. Det är viktigt. Om hennes vän säger att man verkar bra så ökar intresset för dig med flera 100%. Man passerar helt enkelt bordet de sitter vid. När din blick möter tjejen du flörtar med så ler du och håller upp händerna för ditt ansikte precis som att du inte ville att hon skulle se att det var du som gick förbi. Hennes vän kommer se det och fråga ”Vem var det? Varför gjorde han så?” Hon kommer svara att hon inte vet men att ni råkat beställa öl samtidigt 2 ggr och att du skojade och verkade trevlig och att du sagt att de måste sluta träffas. Du ska nu vara på en plats där de kan se dig. Typ vid roulette bordet eller dyl. Det är för att de ska kunna studera dig i smyg. Nu ska du skoja med de vid bordet. Och inte med tjejer utan med killarna. Då ser tjejen du flörtar med att du verkligen skojar så med alla och inte bara med tjejer. Du är sån som människa helt enkelt. När du sedan stöter på tjejerna i baren igen så kommer du få frågan. Är du ute själv? Har du inte tjejen med dig. Eller dyligt. Men det de egentligen frågar är om du är singel. Det är inte ovanligt att det är hennes vän som ställer de frågorna som hon inte vågar själv. Du säger då ”Nej, jag är singel, det innebär att jag inte har tjej, jag har TJEJER” =)

Sen är bara att kåta upp brudarna med dans, om man nu kan dansa. Många killar tror de kan dansa. Kom ihåg att man inte kan låtsas att man är bra på att dansa. ”The wise can play the fool, but the fool can’t play the wise” Men kom ihåg att dansar gör de som inte har råd att stå i baren. En annan sak är att man inte ska betala tjejernas drinkar förrän man kommit så långt att man sitter vid samma bord och verkligen umgås. Se inte drink köpandet som en grej som man ska göra fort för att ragga. Ingen gillar drinkhoror och det finns alldeles för många av dem. Sålla bort dem genom att inte sprida drinkar kors och tvärs. Jag har tjejkompisar som sagt att om inte ens killen kan köpa en öl till dem i baren så dissar de dem direkt. Då kommer du aldrig att få en kille som mig svarar jag dem då. Men givetvis betalar man drinkarna om man beställer samtidigt och verkligen umgås. Men det är inte alla tjejer som tycker om att bli bjudna av den anledningen att killen förväntar sig något mer sen. Jag har varit med om att en kompis vägrat låna ut pengar till en annan vän som glömt sitt visa kort hemma, fast han visste att vännen precis fått lön och att han skulle fått pengar dagen efter, för att i nästa stund köpa en öl till sin väns tjejkompis som han inte ens känner eller umgicks med den kvällen. Alltför många killar är töntar.

Du kommer få hennes nummer och sen bjuder du ut henne när nu pratat med henne i telefon. Alltså inte samma kväll. Du ska givetvis inte följa med henne hem för du är ju inte desperat. Men även av fler anledningar som jag kommer återkomma till. Och Fast du har hennes nummer så har hon att rätt i världen att ändra sig och vägra att prata eller umgås med dig. Så du är inte på något sätt säker på någonting vid det här laget. Ge henne bara en kram och tacka för kvällen som varit, och fråga hur hon kommer hem så att hon kommer hem säkert. Sen köper du en kebabrulle på Evergreen som alla andra och vinglar hem. När du kommit hem så smsar du och tackar för kvällen och säger att du inte minns när du haft så roligt sist. Och att du bara ville höra att hon kommit hem säkert och säga god natt. Och att du nu är jätte trött och ska sova. Ring nästa dag och prata gärna flera gånger innan du bjuder ut henne. Ring inte på fyllan eller sent på kvällar. Sen äter man sin kebabrulle aspackad liggandes på köksgolvet. Och vaknar där på morgonen av att ens hungriga katt slickar av kebabsåsen från ditt ansikte för att du somnat rak i maten kvällen innan.

När ni sen dejtar är det vissa saker man sak tänka på.Killen kommer hem från jobbet. Läser sporten på internet, duschar, borstar tänderna , rakar sig mothårs och putsar skorna. Tar den skjortan som är minst skrynklig ur tvättkorgen och lånar lite rakvatten av grannen och åker iväg för att handla blommor och möta upp tjejen. Det där med blommor är ett kapitel för sig. Alla tjejer älskar blommor. Man ska alltid ta med blommor till en dejt. Blommor, En flaska vin inslagen i cellofan och godis är standard saker man tar med sig, särskilt om man ska äta/dejta hemma hos tjejen. Det går att få tag i väldigt fina choklad askar med rysligt god choklad som är perfekt att ta med som en inslagen present. Man kan antingen köpa en blomma med en fin kruka typ solros. Eller en bukett. Vissa köper alltid rosor. Men tänk på att fast killar kanske inte ser skillnad på en ros för 15 kr och en ros för 50kr så gör alla tjejer det. Själv hade jag satt ihop en blombukett själv. Det är ganska enkelt och tror nog att tjejer skulle gilla att man kunde göra en fin bukett.

För tjejer är det annorlunda. De flesta har ju alltid flera killar som vill ta dem på dejt. Så de har pratat med sina vänninor om alla i detalj och väljer att dejta den killen som vänninorna tycker verkar bäst med andra ord dig. Denna veckan har hon varit och solat solarium 2 ggr, varit hos frisören, gjort naglarna, köpt nytt smink och ny parfym noppat ögonbrynen, vaxat benen och lagt en ansiktsmask. Även fast hon har en sprängfylld garderob med kläder så har hon trots allt köpt helt nya kläder för inget duger som hon har hemma. Att hon sen får leva på nudlar resten av månaden är smällar man får ta.HOn har tagit ledigt från jobbet hela dagen fär att göra sig iordning. Hon är tycker hon ser fet och ful ut när hon ser sig i spegeln och har därför knappt ätit på hela veckan. När du ringer på dörren så tänker hon, ”Han tycker jag är ful , han tycker jag är ful, han tycker jag är ful”, hela vägen fram tills hon öppnar. Därför måste man helt ”spontant” bli facinerad av hennes skönhet och kommentera det. Kanske med orden ”Oj, jag hade glömt hur vacker du var, det verkligen lyser om dig” Lämna sedan över blommorna. Säg att de såg fina ut i butiken men att i jämförelse med hennes skönhet ser bleka ut. Nej säg inte det. Då börjar du bli töntig med alla kommentarer. Men säg att du satt ihop buketten helt själv för första gången för att den skulle kännas mer personlig. Glöm inte att säga att hon luktar gott, hon har ju trots allt en ny parfym som är svindyr. Allt som hänt sen du ringt på dörren kommer hon att i detalj berätta för sina vänner. För medans ni sitter och äter så kan du vara säker på att det sitter tjejer runt om i staden och bara väntar på att din dejt ska ringa och berätta hur det var. De kommer veta exakt vad har för kläder. Hur du verkar, hur du luktar, om du har fina naglar, om du hade struken skjorta. Vad du har för bil, om du har syskon och hur gamla de är. Vart dina föräldrar bor, om du har vita tänder. Om du äter med öppen mun och om du har hår i näsan. Med andra ord så kommer hennes vänninor veta mer om dig än du själv. Du måste ju fånga hennes vänners hjärtan så att de kommer be henne dejta dig igen. Därför är val av blommor, presenter kläder mm viktiga saker som låter bra när hon berättar om dig. Var en gentleman, Håll upp dörrar mm, behandla henne som en prinsessa. Tänk dig att du ska göra så att hennes vänner blir glada för hennes skull och att de ska vara avundsjuka att inte de har en så bra kille.

Val av restaurang är viktigt. Ta en dyrare, http://www.indiangarden.se är en bra restaurang i Stockholm (tbana medborgarplatsen), Lagom dyr, hyfsad lokal. Och kanongod mat. Och man får mycket mat där. Eftersom jag var vegetarian i flera år och istort sett är det än så har det blivit så att jag ätit mycket indiskt mat. Det blir alltid thai eller indiska restauranger. I somras när jag var sjuk så orkade jag inte åka på semester. Istället så åt jag på en ny restaurang i stockholm varje dag i en månad. Indian garden är antagligen den bästa indiern inte bara i Stockholm utan av alla jag testat. Tar man sin dejt dit så kommer det impa på henne och hennes vänner. Fast alla gillar ju inte indiskt, och ibland vill man ha ”vanlig” mat. Trôttoaren i Jönköping funkar. Deras potatis gratäng är ett mästerverk. Fast annars kan man ju alltid göra potatisgratängen själv och bjuda tjejen på hemma. Hur gör man då en potatisgratäng likt Trôttoarens? Det är busenkelt. Efter att man skivat potatisen så kokar man den lite för att få bort lite stärkelse. Sen gör man gratängen som vanligt. Låter den svalna. Frys sedan in den i 2 dygn och ta sedan fram den och värm.

Gillar hon pasta. Gör spagetti med köttfärssås. Men kom ihåg att steka vitlöken ihop med löken, Då doftar det himmelskt när hon kommer hem till dig. Löken steks på svag värme och ska inte få någon färg utan bara mjukas upp. Köttfärssås ska puttra i minst 10 minuter men den vinner i smak ju längre den puttrar. 30 minuter är tiden jag låter min puttra. Om man gör en stek så överstek den inte, Jag älskar blodigt kött, (jag var inte vegetarian för att jag tycker kött är äckligt utan för att jag älskar alla djur) alla gör inte med men alltför ofta så steker folk för mycket. Det är som skämtet om jägaren som missar rådjuret som springer iväg och säger. ”Skit samma, det är ju ändå såsen som är godast”. Ja det tror fan det när man dödat köttet genom att koka ur all smak i såsen. Skulle någon dejta mig skulle de bli bjudna på afrikansk mat som man äter med händerna. Jag äter alltid med händerna eller med pinnar. Foffo (ugali) och någon kryddstark afrikanskgryta skulle vara mitt sätt att för föra er tjejer på.

Och till sist, ha inte sex första dejten eller andra eller tredje. Det är flera anledningar till det som ni redan vet om, men en annan anledning är att er förhoppningsvis framtida flickvän kommer veta att du inte är en person som hoppar i säng med någon första natten. Det kommer göra att hon är mindre nervös för att du skulle göra något dumt på fyllan när inte hon är med. Dvs mindre svartsjuk. Eftersom du varit full med henne utan att ha tafsat eller försökt haft sex fast du t o m sovit bredvid henne. Och det kommer hennes vänner gilla. Och det är ju hennes vänner som bestämmer om hon ska vara tillsammans med dig eller inte ;)


Nu är det lördag, ut och ragga med er, själv ska jag bag in boxa ikväll (igen)
//Världens bästa Frillo

En Frillo lista

Är barnsligt förtjust i att fylla i fjortislistor ibland. Snodde denna från min vän Schander

 

Är du singel?
Nej, jag är paxad och är jävligt nöjd med det =)

Vad tycker du om kärlek?
Kärlek är fint, kärlek är vackert.

Har du flashat/strippat nångång?
Ja, det var väl hänt, på fyllan hahhahaha 

När kramade du någon sist? Igår

Saknar du någon speciell person?
Min vän Mickey som gick bort Feb 2007

 

Hur många har du varit riktigt RIKTIGT kär i?

Vet inte, alldeles för många

Har du svårt för att bli kär?

Nej, för lätt, men är ju paxad som sagt så nu är det inga problem

När kysste du med någon sist?
Kommer inte ihåg. Inte så länge sen iallafall.

Ångrar du det?
Nej


När fick du senast en komplimang?
Minns inte, troligen igår.. 

Har du hånglat med någon av samma kön?
Nej

 

HAR DU NÅGONSIN: 

Varit medvetslös:
Ja, blev nerslagen bakifrån och rånad. Räknade ut att jag måste varit medvetslös i 15 minuter. Jag blev även flyttad undertiden för att inte bli hittad.

Gjort något riktigt dumt:
Ja! 

Gjort nåt olagligt:
Ja

Blivit polisanmäld:
Ja

Fått din mamma att gråta:
Tror jag inte. När jag var tonåring kanske

Skämts över dina föräldrar:
Nja, på ett komiskt sett kanske. Men inte för något jag inte skulle vilja andra visste.

Skämts över dig själv:
Borde jag ju gjort men kommer inte på något nu

Sagt jag älskar dig och menat det:
Klart jag har.

Bråkat med din flickvän/Pojkvän:
Klart jag har

Dricker du:
Hmm ja, det har nog hänt någon gång

Vilka kläder sover du i:
Helst inget

Vad hatar du verkligen:
Negativa människor som försöker få andra att tycka som dem

Har du varit kär i någon du inte haft chans på:
Ja

Är du ensam nu:
Ja

Vill du gifta dig:
Ja det vill jag nog

Vill du ha barn:
Det vill jag nog, fast inte nu

 

SENASTE PERSONEN SOM: 

Sov i din säng:
Anna 

Såg dig gråta:
Alla som var på Mickey begravning

Fick dig att gråta:
Mickey

Du delade en drink med:
Svårt, dricker sällan drinkar. Min vän Muta [mju:ta] tror jag det var

Du gick på bio med:
Anna, anna, och Ulrik

Skällde på dig:
Susanne, när jag inte kom till Karlssons som jag lovat utan stannade hemma

 

DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU? 

 

Gråtit:
Nej

Kramat någon:
Ja 

Pussat någon:
Nej 

Köpt någonting:
Mat

Sjungit:
Sjunger alltid i duschen

Saknat någon:
Nej

 

HAR JAG? 

Digitalkamera: 
Ja

Telefon på rummet:
Är denna listan från 80 talet?

Egen dator:
Ja

Könssjukdom:
Nej. 

Husdjur:
Hund & katt

Bra kompisar:
Jag har de bästa vännerna

Tar du receptbelagda mediciner: 
Ja

 

 

Shit vilken tråkig lista. Undar vilka som sätter ihop sådana här listor och varför. Man får lite känslan av att det är en fjortis som gör listan och skickar den till någon han/hon är kär i för att så svar på vissa frågor men även för att försöka impa på den andra med att man "gjort något olagligt" wow finnns det någon som skulle kunna säga nej på den frågan?

 

Ska försöka skriva en lite mer seriös blogg i veckan. Men skolan vill att jag ska tenta av massa ämnen nästa vecka så vi får se hur det blir.

 

Om 17 minuter är nya Heroes nertankad på min dator =)


Ghostbusters

Jag är rädd för spöken. Det var inte min vän fram tills idag. Spöken är scary. Fattar inte hur hon vågar vara hemma själv. Det har pågått en längre tid men nu har allt blivit mer intensivt. Hade tänkt att hälsa på henne och försöka få se fenomenet andar med egna ögon, men jag vet allvarligt talat inte om jag vågar längre.

Jag har ju inte gått min mediumkurs än så jag gör kanske bara mer skada än nytta. Jag är avundsjuk på henne på ett sätt. Samtidigt är jag glad för att det inte är jag som har de problemen hemma. Nu känns allt otäckt även i min lägenhet när jag lyssnat på  vad som hände henne idag. Och jag som har tvättstugan idag.
Fan också.

Varför finns det inte beväpnade ghostbustsers i alla tvättstugor. Fattar inte folk att det är där alla spöken bor? Tur att man inte har tvättmaskin i lägenheten. Då hade ju lägenheten blivit en "tvättstuga" och då sitter man där med skägget i brevlådan.

Men men, skämt åsido, när det spökar vågar man inte tala om det för någon för man är rädd att andra ska tro man är galen. Men man är inte det. Men man kommer bli om man inte får bort andarna. Särskilt när det inte låter en sova om nätterna. Man måste kunna känna sig trygg i sitt hem.

Snart får ni kanske se henne på "det okända" på tv4+ =)Coz I'm a ghostbuster yes I am-----------------------------------------------------------------------Fick precis ett tips av en vän att alltid vara full när jag tvättar. Det borde funka. Han sa att spritlukten fräter bort andarna. Värt att testa tycker jag. Längtar redan till nästa tvätt tid vilket inte är vanligt. Kan se det framför mig hur man vaknar med ett leende på läpparna för att just idag är det tvätt dag och man kan börja bag in boxa redan på morgonen när man sorterar tvätten.

Frågan är vad grannarna tycker om det. Man vet ju hur det blir. Jag springer omkring i källaren och luktar sprit och drar kniv och svär åt alla som kommer ner, till jag slutligen somnar naken i fosterställlning i något hörn.

Sen när polisen kommer och ruskar liv i mig och frågar vad jag sysslar man så svara jag på klockren Jönköpings romani "Ja e en ghostbuster å så tjabon" Sen frågar jag "får jag bomma lite joning av dig" och sen blir det hotell gripen resten av dagen.

Fast man slipper ju alla andar. Det är ju bra.

History is made

Japp då var det dags för en gästblogg igen.
Denna gången är det min vän Alexandra "Alex" Thedeby som är förärar min blogg men sitt inlägg.
Alex och jag träffades när vi spelade teater tillsammans för några år sedan. Hon är numera au pair i Amerika och skriver om sin vardag där i sin blogg:

http://nyttigiamerika.blogg.se/


Jag har alltid gillat teater människor. Alex är en tvättäkta teatermänniska.

Så här skrev hon om valet i USA


"History is made" var texten i det sms jag skickade till min brorsa natten den fjärde novemer. Svartet jag fick var inte riktigt det jag väntat mig. "Vad har du gjort?" Var svaret jag öppnade att läsa följande morgon. Att mitt meddelande kunde tolkas på mer än ett sätt fanns inte i mitt medvetande då jag föregående kväll skickat iväg det. Jag trodde att alla suttit som klistrade vid Tv-apparaterna för att vara med vid avgörandets stund, men så var tydligen inte fallet, iallafall inte för min 17åriga bror. Jag var åtminstone där (framför TV:n tillsammans med min värdpappa) de klockan 11 (NY-tid) tillkännagav att : Barac Obama är USA:s nya president!

Tycka vad man vill om USA, men man kan inte undgå att det är det land med störst inflytande över världspolitiken. Valet av dess ledare är därför, inte överrsakande, något som följs med spänning världen över. Därför är jag extra glad att jag får tillfälle att vara på plats i landet just då det sker och följa rekationerna på hemmaplan så att säga. I våras då nominerinarna av de båda partiernas kandidater pågick som bäst följde jag med i tidningarna för att se vem av Obama och Klinton, då det blivit fastställt att Mc Cain skulle bli Republikanernas kandidat, som skulle skriva historia och bli Amerikas första svarta/kvinnliga möjliga president. Sedan jag kom hit har jag naturligtvis varit ännu mer engagerad och med stigande intresse följt debatter och raklamkampanjer. Jag måste medge att utgången av valet inte blivit den jag trott. Även om rapporter om Obamas ledning var jag ganska övertygad om att Amerikanerna i sista stund skulle fega ur och rösta som det förväntades av dem. Glädjande nog hade de guts nog att visa världen en annan sida en den mna har av Amerika som ett på måmga sätt konservativt land. Jag tror att det amerikanska folket just nu skaffat sig respekt i många delar av världen för det nytänkande de visade i tisdags.

Jag kan säga att så jag åkte hit hade jag en ganska klar åsikt om vem jag tyckte skulle vinna, svensk som jag är. En tid i landet och diverse samtal med olika amerikaner fick mig dock att bli lite mer öppen. Jag insåg att USA är ett land med en helt annan historia och kultur än Sverige och att oavsett vem som vann kommer det aldrig att bli likadant, det är emot allt vad Amerika står för. Jag förstod att det varit lite naivt att tro mig veta vad som är bäst för Amerika då jag aldrig ens varit här på semester, än mindre vetat vad det innebär att vara en del av "The greatest nation in the world". I själva verket hade jag ingen aning om vad som var bäst för Amerika, jag visste bara vad jag ansåg om USA:s sätt att framstå som världens härskare/hjälpare. Jag hade iallafall vett nog att hålla låg profil och faktiskt lyssna på och ta åt mig av vad de som bott här hela sina liv hade för syn på valet och dess kandidater. 

USA är en nation med relativt kort historia som bygger på människors vilja att arbeta och slita för att bygga upp en framtid för sig själva och sitt land. Att vara amerikan innebär att vara stolt över sitt land och att viga sitt liv åt att föra det framåt för att skapa en ljus framtid för sina efterkommande. Viljan att arbeta är det som driver landet framåt, och visst är det så. Utan en drivkraft att åstadkomma något skulle utveckling aldrig ske, titta bara på länder som strävar efter att motverka förändring och hur långt efter de hamnat på grund av detta. Som svensk och relativt opatriotisk är det lite svårt att förstå hur det är att var stolt över sitt land. Själv har jag haft extra svårt att förstå mig på den nästan barnsliga beundran alla har för militären och de "hjältar" som alla soldater är.  Kritisera USA och du får en motattack av argument för hur mycket de har gjort för världen och för dig. Hade de inte ingripit i Andra Världskriget hade Europa styrts av Tyskland, och  stoppade ju faktiskt kommunismen. Visst var det bra gjort, men hur många av dagens amerikaner var en del av det? Vad har de fått ut av det de gjort för att "hjälpa" de senaste fyrtio åren? Tyvärr är alla amerikaner uppväxta med läran om deras lands storhet som ibland kan vara något vinklad. Som svensk är jag väldigt tacksam att jag har haft möjlighet att få komma ut och resa och se olika delar av världen. Många uppväxta i USA har aldrig varit utanför sin delstat och har ingen aning om hur världen utanför landets gränser ser ut eller fungerar. Därför är det lite skrämmande att tänka sig att det är dessa personer, bland andra, som ska vara med och fatta det beslut som i så stor frad påverkar resten av den värld de vet så lite om. 

Då Obama först ställde upp som kandidat ställde sig många frågan om USA "var redo" för en svart president. Om man över huvud taget ställer en sådan fråga tycker jag svaret är ganska självklart. Mot alla ods så lyckades han iallafall vinna, ganska överlägset dessutom coh det tycker jag visar på att det amerikanske folket är ute efter förändring. Åtta år med Bush som president har ställt till med en hel del. Folk är trötta på kriget i Irak som aldrig verkar ta slut och med den djupaste ekonomiska krisen på årtionden är det inte värt att satsa på samma kort igen. Visst är John Mc Cain inte George W Bush, men de är från samma parti vilket innebär att de har samma grundläggande värderingar. Detta plus det faktum att han är den första färgade kandidaten méd en chans till chefspositionen fällde avgörandet. Aldrig förr har så många svarta röstat och naturligtvis finns det de som säger, däribland min värdpappa som är praktexemplet på en republikan, att han vann på grund av sin hudfärh. Bullshit! Över hälften av landets befolkning är inte färgad och oavsett hudfärg väljer man, inte ens amerikanerna, någon till ledare över sitt land enbart p.ga. hudfärgen. 

Så vad tycker jag nu då efter att ha bott i USA i drygt fyra månader, gjorde de rätt val? Absolut! Än bankar mitt svenska hjärta och jag tror på fyra ljusa år för Amerika och för världen. Valet av Barac Obama som president kommer att förändra mycket för det här landet och inte minst på övriga världens syn på det. Det är dags för Amerika att kliva ut ur säcken och se sig omkring och jag tror difinitift att Obama är rätt person att öppna den. Så kommer han sitta kvar om fyra år? Who knows...

Japp, det var allt från Alex för denna gången. Hoppas vi stöter på henne här snart igen.

Nästa gång ska jag tvinga min partner in crime Ma Baker att gästblogga.

Ha en trevlig lördagskväll allesammans =)

Olika som bär

En vän till mig tycker det är svårt att läsa andra pga att hon tycker alla är så olika.
Det tycker inte jag.
Jag tycker alla är så jävla skrämmande lika. I varje fall i Sverige.

Jag satt och funderade mycket på detta samtal hon och jag hade i förmiddags. 
Kom fram till att en av anledningarna till att jag inte trivs i Sverige är för att alla är så jävla lika och om man tycker annorlunda är man konstig. Det är därför jag tycker det är bra att vara konstig. Om man itne gör något bara för att vara annorlunda för då blir man konstig på riktigt i mina ögon.

Jag menar att när jag drömmer om att leva i Thailand så är det just för att det ska hända något annorlunda som jag kan lära mig av och växa som människa. Visst finns det kanske mycket att lära av Sverige och svenskar fortfarande men det är inte intressant längre. Av samma anledning som att om jag läser Matematik A och får bra betyg och sedan läser om kursen direkt så gör det att man kan jätte mycket. Men att läsa den om och om igen gör att man blir trött på den och vill börja läsa matematik B istället. Visst skulle man kunna vidare utveckla allt och bli professor i matematik A typ men det ligger på en ointressant nivå. Något man inte har någon direkt nytta av.

Samma känner jag för Sverige. Så här 33 år senare är jag ganska trött på det och vill lära mig något nytt. Det hjälpte inte ens att byta stad. Nu tycker jag om Stockholm som jag tyckte om Jönköping förr. Problemet är att jag inte tycker om Jönköping lika mycket längre. Det är bara vännerna som betyder något där.

Allt går i samma hjulspår över allt. Men att byta land gör ju att man byter hjulspår till deras istället. Jag slipper den svenska mentaliteten. Man måste var medelmåttig här. Man får inte skriva bra saker om sig i sin blogg. Men man får heller inte skriva att man är sjuk för det är ingen som tycker synd om än iallafall. Man är bara en drama queen och vill ha uppmärksamhet. Jag har bara skrytit eller skrivit om hur sjuk jag är.  Folk läser min blogg iallafall. Mina vänner är konstiga. Det är bra =)

Många av mina vänner sticker ut från mängden på div olika sätt om men ser det från en synvinkel. Men jag tycker inte de gör det. De sticker inte ut på det sättet de tror de sticker ut på. Eller rättare sagt, man sticker inte ut lika mycket som man tror man gör. Alla är så jävla lika i tanke sätt och  handling. Man ser hur vänner tycker exakt likadant som varandra. Folk som sitter vid samma fikabord tycker likadant som varandra. De hävdar ju givetvis att de blev vänner för att de tycker lika. Visst till en viss del men faktum är att man blir som man umgås. Det är tryggt att tycka likadant. 10 idioter vid samma fika bord kan väl inte ha fel eller? Nej självklart inte så visst har jag också shells motorolja i bilen. Istället för Castrol Magnatec som skyddar betydligt mer vid kallstarter på bilen och det är ju då motorn slits som mest. Detta fast jag är utbildad bilmekaniker. Fick faktiskt frågan på ett jobb varför inte jag beställde olja samtidigt som dem och körde på shell istället för magnatec. För att ingen stoppar mig svarade jag då.

Demokrati låter fint. Men det är baserat på kunskapen hos dem som deltar. Därför är inte demokrati det samma som sanning.

Hur många gånger har man inte fått frågan när man ska gifta sig och skaffa familj. Precis som det vore självklart att man ska göra det. Varför är det så självklart? Kan någon förklara det för mig? Jag vill adoptera isåfall. Då har jag en jätte bra anledning att bilda familj. Men vad är det som är så självklart annars. Man får inte vara stolt över om man är med i Mensa men man får vara så stolt över sig själv att det är självklart att man ska föra sina gener vidare. Sina söner får man visst vara stolt över i sverige. Men inte sig själv.

Jag tycker om när saker och ting förändras. Vissa mår dåligt av det och försöker aktivt motarbeta förändringarna. Jag vill inte veta hur mitt liv ser ut om 5 år. Fan vad tråkigt det skulle vara. Bara veta allt och gå och vänta på pensionen typ. Jag har inget behov av att sticka ut. Jag är annorlunda men försöker inte visa det så mycket. Folk blir så jobbiga då. Jag är itne konflikt rädd men det är jobbigt att ta samma diskussion om och om igen.

Bor du i Sverige så stick för gudsskull inte ut. Jag kommer ihåg när jag under 1.5 år var vegetarian. Fan vad jobbiga folk var då. Folk säger att vegetarianer är jobbiga som tjatar om att kött är fel. Det är bullshit. vad kan det vara? 1% av vegetarianerna tjatar om det max. Resten är det för att de tagit ställning och skiter i stort sett i vad andra äter. Men av kött ätarna är det ta mig fan 99% som tjatar om att det är fel att vara vegetarian, att kött är naturlig mm. Handen på hjärtat. Hur många av er har inte någon gång tagit den diskussionen med en vegetarian?
Skäms ta mig fan.

Det samma gäller kristna. Alla tjatar om hur jobbiga kristna missionärer är. Men hur många av de kristna tjatar om att göra dig kristen? 1%? Men det är betydligt av ateisterna som tjatar jämnt om att gud finns minsann inte mm.

Nej i Sverige ska man inte sticka ut. ät kött, Var ateist. tvätta bilen varje söndag. Och tro på demokrati.

Sen finns det ju de som måste sticka ut hela tiden. Som gör en grej av det.
Fy fan, get a life. De känner sig stolta för att de lyssnar på att band som ingen annan hört förut. De har tex illgrönt hår och konstiga kläder.  De säger att de inte bryr sig om mode att det går sin egen väg.
Bullshit.

De är inte ett dugg unika som jag ser det. För att göra det lättare att hänga med i bloggen nu så kallar vi dem "mobbing offer" för att få ett namn på genren. Hmmm.. Nej jag kallar dem töntar i stället det är inte lika laddat.

Dessa töntar med stans grönaste hår är inte alls olika andra. Iallafall inte olika andra i sin genre. För liksom raggare följer ett raggar mode. Hiphoparna följer sitt mode. Emosarna följer sitt mode så följer töntarna sitt mode. De är helt enkelt lika medvetna om hur de klär sig som någon annan. visst tillhör de en minoritet men de går inte sin egna väg. Men det är så sorgligt att den inte fatta det själv. Vad är det som är så unikt med att färga håret i en onaturlig färg? Vad gör dem så speciella för det.

De flesta vill sticka ut med något bra. Man är duktig på fotboll eller poker. eller på att måla mm mm. Men om det enda man kan sticka ut med är att man har rosa hår är man inte sorglig då?

Gå till ett dagis. Säg till alla 3 åringar där. "idag ska ni få lära er färga håret rosa" Alla trollungarna skulle skrika JAAAAAAAAAAAAA i kör och sedan lyckas färga sitt hår själva. De skulle vara jätte stolta att de gjort det själva och tycka det är jätte snyggt. Precis som alla töntarna känner. Det säger en hel del om dem. För att inte säga något för elakt om dem och kalla dem för 3 åringar så låt mig säga så här, Ni har ju barna sinnet kvar i allafall.

Så unika är ni. Vad händer när det okända bandet ni lyssnar på helt plötsligt börjar spelas i P3? Tycker ni fortfarande de är lika bra då? Efter att ni sagt att ni var först att lyssan på dem och ingen lyssnar på er eller bryr sig. Tycker ni fortfarande erat gamla favvo band är bra då?

Det är lika töntigt att göra allt för att sticka ut som att inte våga sticka ut alls. Hur många av er som vågar sticka ut enligt er vågar säga upp er från ett arbete ni inte trivs med? Hur många vågar sälja allt ni äger och leva ut eran dröm att resa jorden runt? Hur många av er vågar berätta för chefen hur man egenligen känner för honom? Ni vågar inte det. Allt är redan bestämt åt er. Ni tror ni väljer vad ni vill göra men det gör ni inte. Vågar ni ens handla på ICA om alla era jobbar kompisar handla på COOP?

Alla är stöpta i samma form i sverige.

Folk tror de sticker ut för att de kan göra en tom yam gong soppa eller göra sin egen sushi. Det är inte alls unikt idag. Folk har lärt sig hur man ska äta sushi och äter den exakt så som de läst om det. Du k ommer aldrig få höra någon säga "så här äter jag MIN sushi". att woka till lite thaimat eller göra en indisk gryta är vardagsmat i sverige idag och inget tecken på världsvana som ni snappat upp på eran backpacking haschar turne i goa i indien under 6 månader. Vill ni ställa dessa människor, ge dem ett kilo oxfile och säg att han ska göra dillkött med pressylta.

Det är det minsann ingen som kan. Sverige har glömt bort allt som är svenskt. Snapsen är viktigare än 7 sorters blommor under kudden på midsommar etc. Istället för att fira midsommar dagen, juldagen, nyårsdagen, påskdagen mm firar man aftonar i sverige istället. För då kan man festa sig full på snaps. Sverige håller på att bli ett mini ryssland. tro fan att man längtar bort ibland.

Vill ni verkligen sticka ut i sverige?  Börja då med att äta ärtsoppa och pannkakor på torsdagar. Då blir ni ta mig fan unika i sverige. Men är inte det ganska sorgligt?

Jag bara undrar

Lyssna inte på andra

Särskilt inte på läkare som ger dig kampsportsförbud.
En av de viktigaste sakerna med att jag flyttade till Stockholm var att jag skulle börja träna Sport Ju Jutsu i Nacka Dojon.
Men blev ju sjuk. Fan vad synd. Det var det tråkigaste med att bli sjuk.

Men nu har jag trappat ner till underhållsdosen. (25mg prednisolon). Nu är inte dosen farligt hög för kroppen längre. Visst den är ju inte nyttig men förut var det inte bra alls. Bieffekterna börjar försvinna mer och mer. Jag är lite sjuk just nu men det blir jag varje gång jag trappat ner på medicinen. Om några dagar mår jag antagligen helt bra igen. Jag känner mig inte manisk längre heller. Det är skönt som fan. Är kanske det fortfarande men märker varje fall inget själv längre.

Nu slutar kanske mina bloggar bli patetiska och knarkade. Ska försöka hålla en bättre nivå på det jag skriver så det inte bara handlar om mig och hur jävla sjuk jag är/varit.

1 Januari ska jag byta blogg helt. Då ska det bara bli seriösa samhällskritiska bloggar. Idolbloggar och gästbloggar. Men visst kommer jag skriva om mitt liv men det kommer inte bli något sjuk tycka synd om mig blogg. Lägger upp den nya bloggadressen när jag skapat den. Det blir nog på bloggspot eller möjligtvis wordpress.

Men men. kampsportsförbud skulle denna bloggen handla om. Jag har kampsports förbud till jag är nere på 5-10mg predisolon. Det kan dröja 2 år om jag har otur. Vi kommer kanske sänka dosen till 20 mg i slutet på november, men detn kommer fortfarande vara dubbelt så hög än vad som är tillåtet enligt min läkare.

Anledningen är att jag får blåmärken för lätt, man får även benskörhet har jag för mig. Och kroppen läker sämre med denna medicinen. Någon beskrev min sjukdom som en blandning mellan cancer och tuberkulos. Vet inte hur bra den beskrivningen är. Det är mitt immunförsvar som fått fnatt och attackerar friska celler. Detta skapar inflammationer i organen. Medicinen jag får drar ner mitt immunförsvar så att den inte ska attackera kroppen. vilket gör jag svag mot sjukdomar mm.

Men nu har jag bestämt mig för att börja träna iallafall. Satt nere hos min granne häromdagen och hjälpte honom med hans dator. Min granne är cool. Lite äldre än mig och kommer ifrån Ghana. Det luktar afrika i hans lägenhet. Ihela trappuppgången faktiskt när han haft dörren öppen. Han berättade att han har svart bälte i taekwondo och att han tränat hos Chago (Östermalms Hapkido och taekwondo klubb) i 10 år. Det är WTF TKD som de kör där. Då har man massa skydd bla en tjockväst på överkroppen. Jag tror att det är en bra grej för mig.

Chagos klubb var ganska ökänd förr har jag hör ryktes vägar. Chago beskrevs som en hård tränare som tränade upp fighters från förorterna. I slutet på 80 talet var det Chago eller Yong som man skulle träna hos. Det var de bästa klubbarna helt enkelt. De verkar vara det än i dag faktiskt.

Sånu sadlar jag om från Sport Ju Jutsu till Taekwondo och Hapkido. Jag börjar efter nyår. Ska meddela läkaren om mitt beslut i slutet av november. Hon kommer att få sista ordet men hon måste ha konkreta argument om att det är riktigt skadligt innan jag ger upp träningsplanerna.

Min granne som är landslagstränad i taekwondo berättade även om några kändisar som han tränade med för på den klubben när de var unga. Lägger upp en bild på dem

Känner ni igen dessa herrar?

Jag är ju absolut nybörjare i taekwondo så om det finns någon som vill haka på att träna med mig efter nyår så hör av er.


En bild på Chago måste jag lägga upp ocksåAllt är möjligt.

Satt uppe ganska länge och chattade igår. Vaknade runt 11 idag och satte på mobilen.
Fick ett sms av en vän.
"Obama vann"

En perfekt start på dagen. Ett perfekt steg mot en bättre värld. Jag hatar politik och vill inte gå in på varför jag för en gångs skull tror att USA fått en bra president. Men det var riktigt bra att Obama vann.

I dag skrevs historia mina vänner.

Detta måste firas med blåbärsmuffins och Mjölk till frukost =)

Känn dig dissad

Hej på er bröder och systrar
När ni e ute på krogen, gymmet, promenad, bio...ja i stort sett vad som helst. Och ngn kommer fram å raggar på dig och tycker att han/hon ska få ditt nummer. Ge henne/honom då detta nummer:
0705114966.


Det är dissa linjen!


Ring och testa.
Man ska dissa folk med stil =)


(Malin förlåt att jag plagierar din blogg.) =)


Drunken Pumpkin

Fan vad jag älskar denna bilden =)
Vad är det för en underbar själ som skapat dessa?
Mer sånt =)))))Dumhets medaljer

"Det går inte att ge alla dumma människor medalj. Det hade blivit för mycket.
Gud gav dem bröst istället ..."

Saker på min att göra lista

Ni som följt mina tidigare bloggar innan blogg.se känner nog igen denna från januari 2007
Nu jag jag fått kryssa i 3 kryss sen sist och lagt till den om 10 000 meters klubben. Jag ska fan gå med i den på riktigt, Det är ju coolt, måste bara hitta någon mer som vill  =)

[--] Ta Massage Kurs för Helkropps massage 
[X] Ta Dykarlicense 
[X] Ta Klätterlicense 
[X] Åkt till Thailand å Poiat 
[--] Åkt en reggae boat tour 
[--] Surfat i australien 
[--] Käkat en redig feting hamburgare i ett ghetto i USA (Denna är redan paxat med Ma Baker, my partner in crime)
[--] Hoppat Base Jumping 
[--] Besökt Bob Marleys Grav 
[X] Besökt Jim Morrissons grav
[X] Dansa på ett bord och strippa medans någon filmar 
[X] Arbetat som levande skyltdocka
[--] Luggit och ätit medtagen Kinamat på kinesiska muren för att sedan sova middag där
[--] Vandrat till Inkastaden i Peru
[X] Åka på ett lastbilsflak i ösregn i Thailand med backpackern samtidigt som alla skrattar som fan utan att veta varför
[--] Luggit i baksätet på en rosa caddillac -59 cab medans jag lutar bak huvudet och tittar på molnen på himlen och känner solen steker i ansiktet. Men en fet hamburgare och en kan öl i händerna och en snygg tjej i knät medans man blåser fram på en spikrak amerikansk landsväng genom en majsodling in the middle of nowhere


[--] Tagit MC kort
[X] Gått vilse mitt i natten efter att ha blivit avsläppt i fel förort på fel sida om stan i Paris
[--] Åkt på safari i Afrika
[--] Tältat på vintern
[--] Utbildat mig till medium
[--] Tagit svartbälte i någon kampsport
[--] Seglat över stilla havet
[--] Blivit häktad i Egypten efter att ha klättrat upp på en pyramid topp och tittat på soluppgången

[X] Ätit haggis
[X] Ätit larver
[X] Ätit Skorpion
[X] Ätit kackerlackor
[X] Ätit myror
[X] Ätit grodor
[X] Ätit sniglar
[X Ätit gräshoppor
[--] Druckit ormblod
[--] Ätit hund
[--] Ätit katt

[X] Blivit misshandlad av poliser
[--] Bli trafikpilot
[--] Bott i Paris minst ett år i sträck
[--] Levt som tibetansk munk i minst 3 månader
[--] Bli buddist
[--] Bli grym på djembe
[--] Lära mig afrikansk dans
[--] Gått en asiatisk matlagningskurs
[--] Arbeta idéellt utomlands
[--] Sälja allt jag äger och flytta utomlands utan att säga något till någon inte ens min familj och sedan inte höra av mig igen förrän efter 6 månader


[X] Eldat på Fullmoon party på Koh Pha-ngan
[X] Snorklat och stött på thailands giftigast orm undervattnet
[X] varit i havet medans en haj simmar runt ett varv medans alla turister skriker och pekar
[--] jobbat som bartender i en strandbar
[--] Gå med i 10 000 meters klubben

Halloween - Ung jävlar!

Jag hatar Halloween.
Det är jätte kul med maskerad mm men inte alla jävla ungar som ringer på dörren.
Eller ännu värre, alla jävla ungar som inte ringer på dörren när man vill att de ska.
Vart enda halloween har jag glömt att köpa godis och varit tvungen att ge pengar till de små rackar ungarna istället. De blev ju jätteglada naturligtvis men alla små valörer försvinner ju ganska fort.

Så i år kom jag ihåg att köpa godis. Kände mig ganska stolt. Hade ju valt mitt favvo godis. Tänkte att ungarna skulle komma ihop mig som den med bra smak på godis. Men icke. Inte en jävla unge ringde på dörren. Så nu sitter man här och äter upp allt godis själv. Jag har ätit alldeles för mycket och mår skit just nu. Skulle inte förvåna mig om de ringer på nu när nästan allt är slut. Ska koka olja och hälla på de små klinen om de ringer på nu. Hälla olja på dem och rulla dem i fjädrar och skrika att det får komma tillbaks i påsk om de vågar.

Fast jag gillar egentligen barn. Men jag gillar inte halloween. Tänker bara på vänner och släktingar som inte finns här längre. Tände ljus för Mickey igår här hemma. Det kändes fint. Ska göra det ikväll igen tror jag.
Tända ljus. Laga mat. koka olja och slita sönder kuddar och samla fjädrar.
Jag ska fan lära ungarna jävlarna att komma i tid om de ska ringa på hos mig =)

Coola rånare, klantiga poliser

Så här hade det nog gått till om min vän Susanne hade varit Polis.
Och jag och Ma Baker hade rånat banken =PTvättstugans 10 budord

Idag har jag tvätt tid.
Fan vad trött jag blir. Inte på att tvätta. Det är ju mega smidigt. Tvättar hellre än att diska. Hatar att diska. Men alla grannar grisar ner så i tvättstugan. Det verkar som att jag är den enda som städer i tvättstugan efter att jag tvättat. Men som det ser ut nu får jag städa både före och efter jag tvättar.

Idag var det extremt dammigt på govlet. Tvättstugan är helt ny och fräsh och lätt att hålla ren. Men det fattar inte grannarna. En sak på dörren ner till källare hade gott sönder så att det inte gick att stänga. Så det var helt öppet ner till källaren det gillar jag inte. I tvättstugan har vi 2 extra stora maskiner så när man fyllt dem så är det som 4 vanliga maskiner tvätt. sen hänger man upp tvätten och laddar maskinerna igen. Så kommer in klädtjuv in vid rätt tillfälle har han 8 maskiner tvätt. Det blir ganska mycket pengar. Jag är ju "sponsrad" av Jack & Jones och har jävligt mycket dyra kläder. Mina jeans kostar mellan 600-1000:- och jag tvättar just nu 5 par. Så jag vill inte ha dörrarna på glänt. 

Men händig som man är så fixade jag dörren så nu går det att stänga igen.

Går in i tvättstugan som som sagt var jävligt skitig. Lägger in min tvätt i maskinerna och startar dem. Sen inser jag att den som tvättade innan mig inte tömt torkskåpet. Vilket innebär att jag inte kan låst till tvättstugan för då få inte han tag i sina saker. Shit samma. Jag lämnar det öppet de 45 minuterna det tar att tvätta en maskin. Det har man ju gjort så många gånger förr. Särskilt sista timmen när man inte använder maskinerna utan bara kör torktumlaren och torkskåpet så att grannen kan börja tvätta tidigare.

När jag kommer ner 45 minuter senare har grannen tömt torkskåpet. Men han har inte städat. Jag börjar sopa upp allt på golvet. och torka av maskinerna. Det tog ca 2 minuter. Fattar inte hur svårt det kan vara för vissa hålla snyggt. Undrar hur det ser ut hemma hos dessa människor. Antagligen som det gjorde hemma hos mig när jag var 18 och festade dygnet runt, men nu snackar vi om vuxna människor. 

Jag tömmer mina maskiner och laddar dem på nytt. Givetvis så har inte grannen gjort rent luddfiltret  i torktumlaren. Jag gör rent den och fyller den men upptäcker att den är trasig. Helvetes jävla shit. Inte idag. Det går inte torka tvätt i min lägenhet. Medicinerna gör att jag måste byta sängkläder 2 ggr i veckan för man svettar antibiotika som fan på natten så det luktar kemikalie fabrik i sängen annars fast jag duschar både morgon och kväll innan jag går och lägger mig. Det gör att jag har 8 maskiner tvätt att köra (16 vanliga. maskiner m a o) Ja, jag vet det är mycket som fan. Nästa tvätt tid blir det mycket igen för då ska jag tvätta alla täcken och kuddar.

Men som sagt. Jag är en händig kille och fixade torktumlaren också. Nu funkar den fan bättre än innan =P

Mina grannar som här tvätt tid efter mig vet inte att jag räddat deras dag/kväll genom att laga torktumlaren. Jag träffar massa snygga grannar i tvättstugan hela tiden, ska börja köra med det som raggnings replik. "Jag lagade torktumlaren så att du slipper hänga upp tvätten i lägenheten ikväll. Hör gärna av er när det går sönder nästa gång så ska jag försöka laga den" Det kanske är det nya. Ragga i tvättstugan. =) "Det är bara att söka mig på eniro och ringa om jag inte är hemma" Torktumlaren har ju gått sönder flera gånger så de kanske tycker att det  är bäst att ta mitt nummer direkt.

Fan men jag lagade ju torktumlare så bra att den inte kommer att gå sönder igen =(. Fast det kan man ju ordna lätt. Det är ju bara att kolla upp när de tvättar nästa gång och gå ner och ta sönder tumlaren. När hon sen en timma senare upptäcker detta och ringer på dörren så står man där helt iordning gjord och lagar mat och det doftar ju naturligtvis himmelskt. Hon kommer ju givetvis fråga om jag väntar besök och då svara jag, "Ja, jag gjorde men det blev sjuka och lämnade precis återbud. typiskt min otur, jag som kämpat med maten" HOn frågar om jag kan titta på torktumlaren lite snabbt och jag svarar ja, Och eftersom det är jag som tagit sönder maskinen så vet jag ju vart felet är. Hon ser mig som den händiga kille och blir glad. Jag frågar om hon vill ha mat för att jag inte kan äta allt själv. =)

Fan vad det är lätt att vara frillo ibland. Fast detta raggsättet påminner om alkemistens sätt han skulle impa på tjejer på. Genom att klippa får hahahahah. Fast det är ju inte händigheten som kommer få brudarna på fall om ni lyder detta tips. Det är ju samtalet vid matbordet och den goda maten som hon kommer bli impad av.

Fan nu blev det en Hitch blogg helt plötsligt.

Jag var ju arg på grannarna ju, nu ska jag sätta på dem istället? Jag får skylla på medicinen som vanligt. Det är så skönt att alltid ha något att skylla på =)

Men men. Följ tvättstugans 10 budord. Om ni inte kan dem så har jag tankat ner en video som är en parodi på chokladpralinen Fevens låt som heter just 10 budord: Håll tillgodo gott folk.


Nu ska jag ner och ha sex i tvättstugan. Någon som vill vara med?


"Tycker du sex är snuskigt?
Ja, fast bara om det görs på rätt sätt..."

RSS 2.0