Låt den rätte komma in...

Låt den rätte komma in handlar om 12-årige Oskar som bor i Blackeberg. Det är år 1981 och Oskar är svårt mobbad. Han drömmer om att en dag kunna slå tillbaka, om att vara stark, om att våga, att bli fri sina plågoandar samtidigt som något händer i hans liv:

 

Då står plötsligt en flicka i klätterställningen. En flicka i hans egen ålder som han aldrig sett förut. Hon heter Eli och är en motsägelsefull uppenbarelse - hennes kloka blick, hennes märkliga doft, att hon är så tunt klädd, så vanvårdad och mager och ändå så vacker. Men det är inte okomplicerat,

 

Eli är inte som andra - hon kan inte vistas i solljus, hon äter inte mat och för att komma in i ett rum behöver hon bli inbjuden. Men för Oskar blir det en vän och en oas i hans annars ganska hemska liv. När Eli råder Oscar att slå tillbaka när han blir mobbad och misshandlad, blir de något mer än bara vänner. När någon plötsligt blir mördad i närheten av Blackeberg så blir "ritualmördare" ordet på allas läppar. Oscar fascineras av mordet, men pratar inte om det med Eli. 

 

Denna filmen är vacker som min vän Adam sa. Den handlar om kärleken mellan en mobbad 12 årig pojke utan vänner och en vampyr helt enkelt. Antagligen den bästa filmen jag sett i år. Jag gillar att den är svensk också.

 

Tack Adam för att du rekommenderade den. 

Adams blogg brukar jag följa, kolla gärna in den

http://marjavaara.blogg.se/


Kommentarer
Postat av: adam

Va fint skrivet.

Blev sugen på att se den igen. Du är duktig å att skriva du.

Har du nått annat filmtips?

2008-12-18 @ 12:38:15
URL: http://marjavaara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0