SLASH - GODFATHER THEME

Nu är det fredag.
Regn och rusk ser jag utanför mitt fönster. Fast det gör inget. Ännu en anledning att sitta inne och kolla film. Jag har itne hunnit köpa nya vinterkängor. Mina gamla Get a Grip har gjort sitt. Det är trots allt 12 år sedan jag köpte dem. Jag slarvade lite med putsningen de senaste året. Så det sprack i lädret :(

Funderar starkt på att köpa ett par till likadana. Men jag måste köpa ett par riktiga trekking kängor också. Frågan är om jag någonsin kommer ta på mig mina get a grip efter det?

Men men, Nu är det fredag som sagt. Dags för en idol blogg till.
Denna gången blir det om Slash, den forne första gitarristen i Guns n Roses. 
Han har inte bara världens coolaste frisyr han kan faktiskt spela gitarr också.

Lyssna på denna låten, ett mästerverk. en sak är säker med Slash. Han levererar alltid.
Slash var mega populär i början på 90 talet. Det var i stort sett inne att ha honom som gitarrist på sin nya platta. Jag förstår dem som ville ha honom. Slash har ett jävligt skönt sound i sin Gibson les paul gitarr. Give in to me med Michael Jackson är en mycket softish låt där Slash satt soundet. Hittade inte den riktiga video så ni får hålla tillgodo med en Michael Jackson fan video när ni lyssar på den låten. Men det är inte fy skam det. Michael Jackson är kung han med.

Jag var och såg Michael Jackson på Eriksberg i Göteborg i Juni 1988. Då var jag endast 13 år gammal. Det var "Bad" turnen och jag blev helt såld. Jag tror Michael Jackson är oskyldig till anklagelserna mot honom. Det kommer komma en blogg om det så småningom jag lovar.

Ha en trevlig helg allesammans

Min helg blir nog lugn

Månlandningen sanning eller myt?

Jag har en svårt galen (enligt mig) =) barndomsvän som heter Susanne [sussannÄ].  Hon är inte dum egentligen, hon har bara otur när hon tänker. Hon tror tex att månlandningen var en myt. Ja det är sant. Hon påstår det på fullaste allvar. 
Jag har försökt prata Susanne till rätta flera gånger ang månlandningen men hon vägrar lyssna. I väntan på att det ska uppfinnas en medicin som hjälper min älskade vän så tänkte jag försöka med att klistra in lite info om månlandningskonspirationen som jag hittade på nätet.
Krya på dig Susanne. Astra senica är snart medicinen på spåren =P

Bemannade rymdfärder
Har alltid hört rykten om att den första månlandningen var en bluff. Dokumentären (Faked moonlanding) var ju något häpnandsväckande övertygande om att det aldrig skett. Jag är fullt medveten om att det alltid uppstår konspirationsteorier för minsta lilla men det här var ju extremt. Så snälla, övertyga mig.

Jadu, tyvärr kan dylika program förefalla övertygande eftersom utrymmet för bemötande aldrig ges - det kan vara väldigt svårt för en icke-expert att se alla de direkta felaktigheter som helt oblygt framförs. I bästa fall är konspirationsmakarna bara okunniga, i värsta fall ägnar dom sig åt ren vilseledning.

Clas Svahn har skrivit ett mycket bra bemötande av samtliga dom "bevis" som framfördes i tv-programmet (som alltså helt felaktigt utgav sig för att vara en dokumentär) - artikeln är för lång för att återge här, men du kan läsa den i sin helhet på: http://www.ufo.se/apollo/index.shtml .

Jag har nedan saxat ur huvudpunkterna i artikeln:

Det syns inga stjärnor på himlen på bilderna från månen. I själva verket borde stjärnorna ha synts tydligt eftersom det inte finns någon störande atmosfär i vägen.
Filmningen och fotograferingen på månen gjordes i mycket starkt sol- och jordljus och kameran bländades ned för att exponera astronauterna och månytan rätt. Det svaga ljuset från stjärnorna kunde helt enkelt inte fastna på filmen. Prova själv: Gå ut en stjärnklar natt och ta en bild av en vitklädd kamrat under en gatlampa. Inga stjärnor fastnar på bilden eftersom ljuset från lampan och marken får kameran att exponera efter dem. 

Den amerikanska flaggan vajar trots att det inte finns någon atmosfär på månen och att det därmed inte kan blåsa där.
Det finns flera filmsekvenser från Apollo-programmet där man kan se den amerikanska flaggan röra sig. Men de har alla det gemensamt att man kan se en astronaut vrida och rycka i flaggan innan den rör sig. I inget fall rör sig flaggan av sig själv. Föremål som sätts i svängning fortsätter ju att svänga en stund också i ett lufttomt rum. Om det däremot hade blåst en vind skulle man ha sett det fina måndammet yra omkring i samma scener - det gör man inte. över huvud taget visar bristen på omkringflygande måndamm att det inte blåser på månen. 

När månlandaren landade på månen borde bromsmotorerna ha blåst upp en krater på marken under. Men någon sådan krater syns inte vilket bevisar att landaren ställts in i en studio.
Den kraftiga delen av inbromsningen genomfördes på flera hundra meters höjd och under slutfasen av landningen användes mycket lite nedåtriktad kraft. I vakuum sprids också utblåset snabbt. Motorn stängdes sedan av minst två meter över ytan. Dessutom hade landningsplatsen valts ut med omsorg; marken var fast med mycket litet damm på ytan. Nasa ville inte riskera att månlandaren skulle sjunka ned i ett djupt dammlager. Att lagret med damm är litet syns också på att vare sig astronauterna eller månlandarens landningsställ sjunker ned mer än någon centimeter. 

Det hörs ingen buller från månlandarens motor under landningen trots att den måste ha körts för fullt.
Ljudet kan inte ha hörts eftersom motorn satt i en annan del av månlandaren och ljudet från den inte hade någon luft att fortplantas genom. Det fanns heller inga mikrofoner i månlandaren som skulle kunnat fånga upp ljudet. De enda mikrofonerna satt inne i astronauternas hjälmar, isolerade från omgivningen. 

På bilderna efter landningen på månen syns inget damm på landningsställen. Detta tyder på att månlandaren ställts dit på platsen och inte landat.
Eftersom det inte finns någon luft på månen föll dammet snabbt ned på marken och hade redan landat när månlandarens fötter tog mark. 

Det syns ingen eldkvast från raketmotorn när astronauterna lyfter från månytan.
Bränslet på månlandaren bestod av hydrazin och dinitrogen tetroxid, som antänds när de blandas, och som då producerar en genomskinlig låga som inte syns. 

Hur kommer det sig att det syns fotspår runt månlandaren efter det att astronauterna lyft när startmotorn borde ha rört upp en massa damm och täckt över dessa?
Vid starten från månen lämnades en del av månlandarens underdel kvar och kom också att fungera som startplatta. Det lilla damm som ändå rördes upp kastades långt ifrån landarens fötter eftersom ingen luft hindrade kornens rörelse. 

För att genomföra bluffen och låtsas att astronauterna varit borta i åtta dygn lät Nasa Apollo-farkosten cirkla runt jorden innan man tog ned den.
Om ett Apollo-skepp hade cirklat runt jorden istället för att fortsätta mot månen hade detta upptäckts omedelbart av de tusentals radioamatörer som avlyssnade trafiken mellan Apollo och markkontrollen i Houston. Också ryssarna skulle ha märkt om signalerna kom från ett skepp i omloppsbana istället för från ett på väg mot månen. Dessutom hade det varit lätt att se rymdskeppet från jorden under tiden som det befann sig i omloppsbana. Någon möjlighet att dölja det fanns inte. 

Skuggorna faller inte åt samma håll på vissa bilder, vilket de inte borde göra eftersom det bara finns en ljuskälla på månen:solen. Detta visar att Nasa använde sig av en studio med flera lampor.
På flera bilder syns verkligen hur skuggorna verkar peka åt lite olika håll. Men detta är helt naturligt och händer också på jorden - utan studiobelysning. Hur de faller beror på hur marken lutar och på att de tvådimensionella bilderna återger ett tredimensionellt landskap. Om man hade använt flera ljuskällor skulle föremålen på marken ha fått dubbla skuggor. Några sådana bilder finns inte. Visserligen kastar också jorden skuggor på månen men solens betydligt starkare ljus dränker dessa. 

Hur kommer det sig att man kan se detaljer på astronauternas dräkter och på månlandaren när de befinner sig i skugga och under motljus? Egentligen borde inget kunna synas i skuggan eftersom den blockerade den enda ljuskällan: solen.
Av tre enkla skäl: För det första lyser Solen mycket starkt eftersom ingen atmosfär hindrar ljuset. För det andra lyser också jorden på månen - under alla Apollo-färder befann sig jorden över månhorisonten av kommunikationshänsyn. För det tredje reflekteras solens och jordens ljus mycket effektivt i den ljusa månytan. Titta på fullmånen en kväll så ser du hur starkt den reflekterar solljuset också på 385 000 kilometers avstånd. Detta gör att ljus reflekteras också till områden i skugga. Samma effekt går att konstatera när man tittar på ett föremål i skugga här på jorden.

Det är samma bakgrund men olika föremål i förgrunden på några bilder, vilket visar att man använt kulisser.
Här är det framför allt två bilder från Apollo 15 som används för att bevisa bluffen. Enligt David Percy skulle bilderna föreställa exakt samma område, en med månlandare och en utan. Något som är omöjligt om inte bilderna är förfalskade eller tagna i studio. Men tittar man noga på bilderna avslöjas sanningen: Bakgrunderna är något förskjutna i sidled vilket visar att bilderna är tagna med något tiotal meters mellanrum. Detta har gjort att förgrunderna skiljer sig kraftigt åt medan de betydligt längre bort liggande bergen (Apennine Front och Mount Hadley Delta) bara förskjuts mycket lite. 

På två filmsekvenser från Apollo 16, som sägs föreställa olika platser olika dagar, ser man att de i själva verket är tagna på samma plats med samma astronauter som utför samma arbete. Det visar att bilderna är tagna i en studio.
De klipp som visas i tv-filmen är utan tvekan tagna på samma plats. Enligt redaktören för Apollo Lunar Surface Journal, Eric Jones, är bilderna tagna med tre minuters mellanrum och påståendet att de skulle vara tagna olika dagar stämmer inte. 

Varför döljs kamerans inetsade hårkors bakom en del föremål på bilderna?
Nasas Hasselbladskameror hade flera svarta hårkors inetsade i sig vilket syns på bilderna från månen. En bild från Apollo 11 visar tydligt hur en del av utrustningen döljer korset. Ett Apollo 12-foto visar hur flaggan och astronautet täcker två kors. Enligt rymdexperten James Oberg beror detta på att korsen döljs då ett vitt, starkt överexponerat föremål "fräter ut" korset på filmen. 

Om man kör filmbilderna från månen i dubbel hastighet så rör sig astronauterna på samma sätt som om de vore på jorden. Detta visar att allt egentligen filmats under jordiska förhållanden men att filmhastigheten sedan ändrats för att få det att se ut som om det vore filmat på månen.
Egentligen bevisar detta påstående inget annat än att det går att köra filmer i olika hastigheter. Undersöker man anklagelsen visar det sig att den inte håller. På en sekvens där månbilens hjul river upp damm under körning syns hur gruset faller i en parabelbana (som det förväntas göra i lufttomt rum och under låg gravitation) och inte som damm gör när det sprids i luft och faller till marken. I själva verket visar just denna sekvens att filmen verkligen är tagen på månytan.


Trailer park boys

Jag vet jag har sjuk humor.
Man skrattar ju så man gråter.
Precis som jag gör när en vän till mig pratar.
Jag vill inte hänga ut någon med namn i Min blogg men vi kan kalla henne SusannÄ
SusannÄ tror inte vi har varit på månen. Visst är hon för härlig =)
Men vi gillar henne ändå.
 Obs SusannÄ heter något annat egentligen, Eller hon tror hon gör det. Vi är några som är ganska säkra på att hon heter SusannÄ på riktigt.


Konstigt ljud

Det har varit något konstigt ljud i min lägenhet då och då. Det piper till ibland väldigt oregelbundet. Jag har itne fattar om det varit utomhus, eller från någon av datorerna. eller från någon av mobilerna. Men nu äntligen hittade jag källan till ljudet.
Jag vill inte berätta vad det var för ljud för det borde man ju listat ut direkt. Jag har väl en bad brain day som vanligt. =)

Nu ska jag iväg och köpa nytt batteri till min brandvarnare snart. Det kan behövas ibland säger de som vet.

Frillosofi - I huvudet på Frillo

Funderar på att sätta ihop Frillo's 10 budord.
Jantelagen 2.0 måste vara ett budord:

1. Ingen är bättre än dig. Om någon annan kan, kan du också...


Budord nummer 2 har med manipulation och retorik att göra. Få andra att göra det du vill. Men det skulle gå emot alla retorikens regler att säga de orden till någon innan ett tal:

2. Alla andra tycker egentligen som du, De vet bara inte om det än...Jag ska lägga upp en komplett lista med 10 Frillosofiska budord innan året är slut.
Då får ni en liten känsla om hur det är att vara Frillo. Att hela tiden stå högst upp på toppen av berget och titta ner. =)Buddha är lyktan på min stig
//Frillo

Förnekelse

"I didnt slap you, I just high fived you in your face!!"
//Raja


Min syster är inte som alla andra, men vi tycker om henne ändå
Undra vem i familjen hon brås på =)

Jönköpings kungligaste blogg

Nej, det är inte min blogg jag talar om. Den är ju helt knarkad efter att jag började medicineras.

Nej, Jönköping blåblodigaste blogg tillhör fotografen Schander
http://schander.wordpress.com/

Jag ska trappa ner på min medicinering om en månad. Sen kommer jag börja skriva samhällskritiska filosofiska bloggar igen som jag gjorde fram t o m 2007. Ni som inte vill läsa om mitt tragiska tablettdrogade liv kan ju läsa Schanders blogg i stället.

Ni som inte läst hans blogg. Vänta tills det blir fredag. Köpa en flaska rött och sätt er framför datorn och njut. Rödvin och Schanders blogg är ett perfekt recept på en lyckad fredagskväll om det är första gången man läser bloggen. Han uppdaterar den ofta så om ni liksom alla andra kommer gå in på den flera gånger om dagen så skippa rödvinet. För hälsans skull.
Den är lika bra iallafall =)


Schander du är kungen.

Vatos Råslätt - Vi med betong i ådrorna

Mo chill på e tjavosar.
Har suttit och lyssnat på Dogge idag. Shit jag gillar han.
Jag är ju uppväxt i en tvättäkta betong förort (Råslätt) och känner igen mig i hans texter.
Han är softish

Jag är stolt över att vara ifrån Råslätt. Jag anser att jag fått ett bra tanke sätt med mig därifrån. Man får en annan livssyn om man är uppväxt på Råslätt än tex Habo som jag bodde i några år.

Man blir liksom lite mer down to earth. Man bor ju granne med hela världen.
Vet vänner som inte ens skulle våga gå till tandläkaren utomlands. De tror utlänningar är sämre än svenskar. Utan att med den sakens skull mena något illa. Faktum är att jag har fan bott på sjukhus hela 2008 och jag har insett en sak. Utlänska läkare är fan så mycket bättre en de svenska. Iallafall när man snackar om dem på sjukhusen. På vårdcentraler är alla läkare egentligen cykerreparatörer. Nu kommer vissa av er skriva att svenska sjukhus är jätte bra på mycket och världsledanden. Ja det är sant. fast det är utlänska läkare som jobbar i sverige eller svenskar som studerat utomlands. Så det så, men det kommer ni aldrig att tro på fucking wankers.

Svenskar är jävla trygghetsnarkomaner. Fega jävla kräk helt enkelt.
De skulle ju aldrig våga stanna om jag hade fel på bilen och stod vid vägkanten om det var mörkt ute. Men en sak är säker. Vi från betongen hade stannat och hjälpt er.

Men ser samhällsklasser på ett helt annat sätt när man är uppväxt i betongen. Folk ser ner på en, men vi är stolta. Det är många fina människor som bor i förorter som kämpar för att få ihop pengar till familjen. De kämpar med sin musik, sin konst, sin sport, för att de har en dröm. Att komma därifrån och köpa ett hus skaffa hund, Fast aldrig bli en svensson.
Fast vi blir aldrig svenssons. En gång Råslättare alltid Råslättare sägs det. Det stämmer. Fast vissa skäms över att ha bott där kan de aldrig säga att det inte påverkat dem för alltid. På gott och ont.

Man ska stå för vem man är och vart man kommer ifrån. Om man är "vettig" och ingen white trash som alla verkar tro att man är om man är från en förort så varför inte visa att man är vettig och stå för att man är uppväxt i betongen? Vill man inte det så är man bara med och spär på fördomarna. Man är för fin för att stå för vem man är.

Det finns en skön sammanhållning när man är från en förort. Det är verkligen en "vi" känsla. Fast man inte känner en person så väl i en bar men man vet att han är från Råslätt så är man vänner och festar tillsammans typ. Vi är inga tjallare heller. Det är en oskriven lag som alla förorts vatos vet om. Tjalla aldrig. Fast polisen tagit dig för något du inte gjort och  misstänker dig, så får man inte tjalla när man vet vem det var. Om polisen vet att det inte var du och att du vet vem det var men inte säger något kommer det säga att det var du och att det såg det för att få dig att tjalla. Fast det gör man aldrig. Vi litar på varandra. Det låter som en sliten klyscha men vi är en stor familj.

Jag tror det är mindre skitsnack i förorter också. Visst finns det skitsnack. Men i andra delar om samhället så är det värre nästan som en religion. Men om någon snackar skit om någon i betongen så blir det ofta slagsmål. Man tar inte skit och kysser arslen, man gör upp istället. Förorten har oftast en stämpel på att vara bråkiga. Det är synd, men det är för att vi inte vänder andra kinden till. Ger du mig en smäll får du en tillbaks helt enkelt..

En annan sak är att fast det är 95% utlänningar i förorten så vågar de i förorten som inte gillar utlänningar stå för det mer än alla jävla smygrasister i fina områden. Det är nog många fina tjejer som aldrig skulle få ta hem en utlänsk kille. Fast det snackas det aldrig om. Det är bara de muslimska tjejerna som inte får ha svenska killar det pratas om. Jag bodde granne med en syriansk familj i Jönköping. De ringde på och frågade om vi behövde hjälp att flytta in. De bjöd in oss och ställde sig och gjorde mat. Bjuder på shots. Pratar om sitt land och kultur och det är jätte trevlig. precis det många backpackers vill uppleva när de åker utomlands kan man faktiskt uppleva i sverige pga alla utlänningar. Svenskar står bakom gardinerna och tänker. Usch nu flyttar det in en son där med dreads. Bara han inte börjar langa Hasch till våra barn. Nej riktigt så illa är det inte men jag har svårt att se att någon svensk familj skulle ringa på och erbjuda flytthjälp.

Språken i betongen är ganska kul. På Råslätt pratar vi svenska mixat med Romani. Inga av mina vänner fattar något när jag racklar ful med mina barndomsvänner. Det ganska kul att man nästan har ett "eget" språk.

Jag är stort över att vara från betongen. Jag vet att det finns de som ser ner på mig. De som kände mig som yngre när jag var bråkstake och festade hela tiden i lilla Habo, Det lilla samhället som är så fint på ytan. Faktum är att jag blir mer stolt över mig själv för att jag överlevt Habo än att ha överlevt Råslätt. Man tittar på alla fåntrattar där som hade allt och föddes med en silversked i munnen och mig som föddes i en förort och haft allt annat en en rik uppväxt. Jag har kämpat för att bli den jag är idag. Jag är stolt över den jag är idag. Så mycket hade kunnat gå fel. Men allt blev bra. Jag är nöjd med livet. Habo verkar tiden stått still. Det är som att leva i en mental istid jämfört med att vara uppväxt i en förort. Fast de tror ju tvärt om givetvis. Fast de kan ju bara sin skyddade värld. Jag kan båda. Både habo och betongen.

Men när jag skaffar barn väljer jag Habo före Råslätt. Fast det troligaste är jag flyttar utomlands. Jag längtar inte bort. Jag längtar hem. Jag hör inte hemma här. Jag är för annorlunda i mitt tänkande för att platsa in i det svenska samhället. Jag har alltid känt mig utanför. Inte på ett dåligt självförtroende sätt. Utan bara att jag är annorlunda och vill ha fler likasinnade i min omgivning. Sverige är ett perfekt land och komma till under Juli varje år och bo hemma hos mamma och äta hennes köttbullar. Och en vecka under julen så klart.

Shit nu blev bloggen för lång igen. Jag får sluta dricka folköl när jag bloggar. =)

Till alla er i betongen säger jag 

"håll blicken kvar i skyn
Det är så många, så många som vill ta en ned på jorden 
och vintern kan bli lång ändå här i den fjällhöga norden"

En röst i natten

Jag är en tvätt äkta tv tönt.
Jag har alltid en massa serier som jag följer. Det går före allt. vänner, skola mm =)
Ligger man efter med ett avsnitt med heroes får allt annat vänta de 45 minuterna det tar att titta.
Jag tankar ner väldigt mycket serier.

Cityakuten är min favorit serie. Jag har precis hittat alla 14 säsonger på nätet så nästa vecka ska jag köpa en externhårddisk så man får plats med allt.

Jag hittade även 6 säsonger av fresh prince som jag följt slaviskt när det gick på tv. Både cityakuten och fresh prince följde jag så noga att jag t o m hade ställt alarmet på klockan och mobilen innan det började.

Andra serier jag följer nu är.
Fringe, heroes, oskyldigt dömt. och det okända. Missade det okända igår och har ett nerladdat avsnitt av heroes och Fringe har nog kommit ut med ett nytt avsnitt igen. På något sett är onsdagar heliga. då har de flesta nya avsnitten kommit ut på nätet. Har mycket att titta på  idag.

Cityakuten började jag följa när jag hade ryggproblem och var hemma från jobbet. Jag blev helt besatt.

Andra serier och program jag följt genom åren är

Simpsons.
Vänner
21 jump street
Seinfeld
Twilight zone
Arkiv x
Beck
Wallander
CSI
House
Oprah
Jay Leno
Letterman
Måndagsklubben
Efterlyst
Lost


har säkert glömt någon. Men de jag rabblat up har jag nog sett alla avsnitt av.
Jag kommer ihåg 21 jump street perioden när alla vänner sprang hem från jobbet för det började 16:00.
min bror bodde någon minut närmare mitt jobb än jag gjorde så jag gick alltid upp till honom och tittade.
Arkiv x var heligt också. Inget fick störa. Man svarade inte i telefon eller något när Arkiv x gick.


Vilka är era favorit serier?

Jag hade en konstig/otäck dröm inatt.

Har ni drömt något konstigt i natt? Skriv och berätta.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------Måste uppdatera min blogg. En vän påminde mig om en serie jag glömt. "En röst i natten" måste ju nämnas. Shit måste tanka ner den serien om den finns. Den hette "nighthawk" eller "night caller" på engelska va? En röst i natten är en av de bästa serierna som sänds. =)))

Good night America, wherever you are.......

Kampsportsförbud

Idag har jag varit på sjukhuset igen.
Det var dags för den första kontrollen för om min kropp klarar medicineringen.
Svaret var nja. Blir antagligen tvungen att trappa ner ytterligare på medicien om en månad förutom den planerade ner trappningen om 1 vecka. Fast denna gången kommer min kropp börja bråka på riktigt så hon. Fast det är helt normalt. Hon sa att allt jag upplevt hittills är normalt. Men att jag har väldigt mycket av biverkningarna. typ alla.

Största anledningen till att jag inte får fortsätta med medicinen i så hög dos är att jag är aggressiv inombords. Det är en ganska farlig bieffekt sa hon. Jag sa att jag är itne rädd för att jag kommer hoppa på någon, man jag är rädd för vad jag skulle göra om någon hoppade på mig på stan. Hon tyckte jag skulle prata om det för mina vänner så att de inte berättar om saker som någon gjort mot dem mm som kan göra mig arg. Hon tyckter inte heller jag ska äta så mycket godis som jag börjat göra. Jag borde inte dricka någon alkohol alls. fast det är inget förbud sa hon, men är man sjuk så ska man vara nykter tyckte hon.

Ni som känner mig vet jag att jag gillar saker som smakar eller doftar. Allt från viner, ostar, konjak mm. Med denna medicinen har allt blivit 7 resor värre typ. Ett glas luftat rödvin luktar helt himmelskt tycker jag nu. Läkaren bara skakade på huvudet. "Du måste förstå att du är sjuk,"

Jag har ju väldigt stora sömnproblem. Så nu måste jag ställa klockan på 8:00 och ta min medicin. Då kommer jag inte somna sen igen trodde hon och jag kommer då bli tröttare på kvällen. Visst hon har kanske rätt. Hon sa även att jag ska tänka 2 ggr innan jag gör några stora inköp för att man får  köpmani av min medicin. Hon har haft patienter med min medicin som tagit stora lån och anordnat stora rockkonserter och sedan blivit skuldsatta över öronen. Hon frågade om hon skulle sjukskriva mig och jag svarade nej. Folk missbrukar det så mycket att det blivit ett skällsord att vara sjukskriven sa jag. Jag sa även att jag haft problem men att få läkarna att tro på mig när jag sagt att jag var sjuk så om jag säger att jag är sjuk utan att vilja sjukskrivas så tror de nog på mig mer.

Jag måste boka tid hos ögonläkaren igen och kolla upp min migrän. Efter att hon tittat på blåmärkerna på min kropp som trots att de är 1.5 vecka gamla lyser som att de är helt nygjorda gav hon mig totalt kampsportsförbud under min sjukdomsperiod. Shit jag ska nog lägga upp en bild på mina blåmärken snart. Jag får dem jätte lätt och de blir stora och helt svarta typ. Att sparras med Abby på fyllan och bli inkastad i en högtalare var visst ingen bra sak.

Jag glömde ju naturligtvis att nämna att jag haft ont i örat, men det spelar nog ingen roll nu för nu har jag ju inte ont längre.

Jag frågade om det var helt säkert att jag hade sarkoidos och hon svarade, Ja bronskopin och datortomografin visar att du har det.

Sen var jag tvungen att ställa frågan. "Finns det någon risk att jag dör?" 
Jag sa även att jag läst att risken att dö när man har mina symptom är 5-10%
Hon svarade så här:

Det är vanligare att svarta får denna sjukdomen, Ingen vet  varför. Det drabbar särskilt svarta om lever i västerländska länder och mulatter. Det är samma med diabetes. Svarta har lättare att gå upp i vikt och få diabetes än vita. fast det gäller bara i västvärlden, i afrika är det inte vanligare med övervikt eller diabetes. Hon sa att i tex usa så är det väldigt många som inte har någon sjukförsäkring så de får ingen vård när de blir sjuka. Det går heller inte att jämföra usa med sverige. 

Hon märkte att jag blev irriterad på att hon inte svarade så hon fortsatte.

Visst din sjukdom är dödlig, och den drabbar personer med afrikanskt ursprung hårdare, men du får ju vård nu. Det var hennes svar.
Hon menar kanske att den är 5-10% dödlig i usa om man inte får vård. Men att den siffran är lägre i sverige och att när man får vård blir man frisk. Jag vet inte riktigt vad hon menade. men nästa månad ska jag på lungröntgen igen och kolla om medicinen förbättrat något. OM man inte blir bättre på 13 veckor är risken liten att man blir bättre. Nu har det snart gått 8 veckor. Jag behövde bara lämna 2 rör med blod idag, hur smidigt som helst, en för forskning av min sjukdom och en för att kolla blodsockret.

Har lungorna blivit bättre måste jag nog trappa ner medicinen igen pga att jag drabbats så hårt av biverkningarna.

Hon sa även att jag ser frisk ut och verkar må bra psykiskt och det gör jag. Jag mår bättre än någonsin svarade jag. Det är en effekt medicinen ger sa hon då.

Jag känner förtroende för min läkare. Hon är specialist på thorax lungmottagning. Hon lyssnar på mig och förstår mig. Det var nog bra att jag blev sjuk i Stockholm. Här är läkarna duktiga.

Hoppas att lungröntgen blir vid globen igen. Det är de trevligaste människorna jag träffat. Särskilt den snygga asiatiska tjejen i receptionen som bjuder på godis när man skriver in sig. Vill man vinna mitt hjärta bjuder man mig på godis helt enkelt.

Mama Africa

På hornsgatan 62 vid Mariatorget ligger mitt favorit reggae ställe. Mama Africa heter det och har bara öppet på torsdagar. Jag trodde jag skulle hänga där hela tiden man har inte hunnit åka dit.

Nu har det visst öppnat ett till reggaeställe på Hornsgatan 82 som är öppet på fredagar.

Någon som vill haka på mig till reggae klubbarna någon dag så hör av er.

Lägger upp en låt med Gentleman som jag hörde för första gången när jag var på Mama Afrika. Superior heter den

Annan grymt bra reggae låt heter passande nog Mama Africa och det är Akon som sjunger.
Akon är grymt soft. Mama Africa är en av mina favorit reggae låtar


Mama Africa ligger 8 minuter ifrån mig med t-banan. Så det blir nog förfest hos mig om någon/några vill dit. Då kan vi spela djembe så att de dånar för mina grannar innan vi går ut.


Shit jag är festar sugen. Får ju inte ens festa egentligen.

Nu ska jag sova lite.
Hör av er, era kokos doftande dreadlock hippies.Horoskopstöntar

Horoskopsextremister = Dåliga människokännare.

Med de orden öppnar jag dagens blogg. Jag går emot retorikens alla regler genom att attackera i början på min blogg men jag är ju världens bästa Frillo.

De senaste åren har jag haft mycket diskussioner med folk som viger sitt liv till horoskop. Varför lär sig de här människorna aldrig av sina misstag? Dessa människor lyssnar inte på vänners råd men de lyssnar på horoskop. Kanske är det pga att de är så dåliga människokännare själva så de har svårt att tro att andra är bra på att läsa människor och därför lyssnar de på horoskopen som en slags vägledning och livsmanual. Jag har "Lycka - En handbok i konsten att leva" som min "bible" Vissa har bibeln. Men vissa har Soltecken med Linda Goodman som sin bibel. Då börjar man bli lite rädd. Allvarligt talat. Vad rör sig i den här människornas huvuden?

Inget fel på boken i sig. Den är jätte bra. Jag har den själv (eller rättare sagt, jag har haft den men den är utlånad sen ett år tillbaks. Jenny I want it back) Men sättet jag läser den på är annorlunda än hur alla horoskopstöntar läser den. Låt mig säga så här. Det finns folk som lever efter bibeln och sen finns det bokstavstroende. Även kallade extremister. Fundamentalister mm. Det är extremisterna som lever efter bibeln ord för ord jag stör mig på. inte de andra. Det är samma med de som gillar horoskop. Men horoskopsextremister fattar inte själva att de är det. De ser sig själva som normala och säger att de inte alls är extrema i sitt horokopstänkade. Men der är bara bullshit som allt annat i deras liv.

Vad är det jag stör mig på hos dessa människor undrar ni väl nu.

Jo det är just det att man tror på horoskop och vägrar se saker för vad de är. De har alltid så fel vad det gäller att läsa andra människor pga att de litar på det som står skrivet i horoskopen. De vägrar lyssna på deras vänner som tycker att deras dejt är töntig för att det står något annat i horoskopen. Fast de haft "otur" med 95% av sina killar så drar de aldrig parallellen att de tror på horoshop. Men jag börjar se den nu. De bygger upp en förväntning om hur personen är pga att det står så i horoskopet.

Stjärntecknet är en av det första sakerna de tar reda på om en person.  Vegetarianer tar tex reda på stjärntecket hos en person innan man tar reda på om personen är vegetarian eller inte. Så viktigt är det. De tror på vart enda ord som står om person och ser just de detaljerna i personen och inget annat. Men så håller det ju inte i längden heller. När personen helt plötsligt visar sitt riktiga jag som är långt ifrån det som stod i horoskopet så ser inte dessa horoskopstöntar det så. De kan helt enkelt inte förstå att den missuppfattning de hade om personen i början var just de sakerna som stod i horoskopet.

Det är just så det fungerar.

Jag minns för några år sedan när jag var på en föreläsning i Göteborg om sociologi och ledarskap. Då sa föreläsaren en ganska  intressant sak. En vän till honom jobbade som vikarie på en skola. Läraren hon ersatte berättade att det var 2 st trubbelmakare i klassen. Vilka då frågade vikarien. Det kommer du märka svarade läraren men det är bara att ignorera dem. Visst visst sagt och gjort , veckan därpå började vikarien sitt jobb. Det var 2 st som var lite jobbiga i början särskilt den ena. Men hon ignorerade dem och de blev bara värre och värre. Veckan därpå så pratade vikarien med läraren igen. Läraren frågade hur det hade gått och hon sa att det gått bra och namn gav de 2 trubbel makarnan. Läraren såg förvånade ut. Det var några av de bättre eleverna som hade varit jobbiga. Och trubbelmakarna hade inte alls gjort stort väsen av sig.

Hur kommer det sig då undrar ni nu.

Det är för att man ser det man förväntar sig. Hon hade förväntat sig 2 jobbiga personer. Och var snabb att dömma dem och var sedan blind om det fanns fler jobbiga personer. De som var duktiga och bra i lärarens ögon var väl lite kaxiga mot den nya vikarien och hon trodde genast att de var jobbiga och behandlade dem därefter. När de blev ignorerade ville de ju få uppmärksamhet och rätta till problemet men då blev det ju bara mer ignoration från läraren. De tyckte väl läraren var knäpp och behandlade då henne därefter. De stökiga eleverna kände sig väl inte lite säkra med någon de inte visste vem det var och var lite lugnare i början. Sen började ju deras vänner jobba sig och de kunde luta sig tillbaks och njuta av skådespelet.

Alla vill ha uppmärksamhet. Alla vill bli sedda som bra och goda människor. Är man inte en sådan människa försöker man få uppmärksamhet genom att vara en tänkare, bra sportare. bra på vad som helst egentligen. Men faktum är att man hellre blir stämplad som en elak person i slutändan än att inte få någon reaktion alls från sin omgivning. Nog om det.

Horoskopstöntar handlar ju denna bloggen om.
Horoskopstöntar träffar någon. De tar reda på horoskop och går hem och lusläser sin bibel. Fast De behöver inte lusläsa den egentligen. För de har haft så många misslyckade förhållanden att de snart gått igenom hela registret. De kan soltecken utantill helt enkelt. Sen nästa gång de träffare eller pratar med personen så ser de just de sakerna de läst om. Deras förhållanden håller ca 3 månader.  Det är tiden det tar för dem att lära känna en person på riktigt. Personen de höjt till skyarna blir en person de aldrig pratar med mer. De är envisa på sitt sätt. Att de vägrar lyssna på andra är en röd tråd jag sett tydligt hos dem. De blir arga. Försöker vrida allt till sin fördel på fel sätt.

Jag är född i oxen. Dessa personer ser mig som en typisk oxe. Det är en sak som talar för att de har fel. Jag är ingen typisk oxe. Men de kan dra några likheter för att motbevisa mig. Men sen om jag påvisar saker som absolut inte är oxen så lyssnar de inte. Om jag verkligen kan visa att jag är mer vädur så lyssnar de inte. Nej för jag är född i oxen. Jag är en typisk oxe enligt dem. Dåliga människokännare säger jag. Sen kan man ju ha ett accendenten i ett speciellt tecken också. Det däremot kan dessa horoskopstöntar inte säga vad det är. Det är ju lätt att säga att jag är en typisk oxe när de vet att jag är född 9:e maj. Men om de är så jävla duktiga på horoskop så undrar jag vad de tror att min accendent står i för tecken. Men som sagt. Ingen har lyckats säga det. För horoskops människor är inga människokännare. Jag gillar att tala om för personer vilket stjärntecken jag tycker de är födda i. Tex har jag en vän som är en typisk vattuman men som är född i ett annat tecken. Något sådant kommer du aldrig få höra en horoskopstönt säga.

Till alla er som tar reda på stjärntecken innan ni lärt känna personen säger jag
Sluta med det för helvete. Lär känna personen ordentligt först och ta reda på stjärntecknet sen. och jämför. Kanske ni kommer genomskåda idioterna snabbare då. När ni inte är förblindade av något ni läst.

Horoskopstöntar kommer aldrig att inse att om de ska träffa mig för första gången och 10 andra har gått ihop och ljugit att jag är en mycket osäker människa så kommer de se den osäkra människan. Om de kommer ljuga om att jag antagligen är homosexuell. hade Horoskopstöntarna se signal på signal som tyder på det. Skulle de säga att jag har svartbälte 5 dan i taekwondo så kommer de se en mycket stark vig och snabb person. Det tar 3 månader innan de verkligen öppnar ögonen.

Horoskopstöntar är blinda.

Horoskop är bra om det används på rätt sätt.

Sluta vara horoskopsextremister.
Insikt bröder och systrarGlassförkylning

Jag ser att alla gnäller i bloggar och på forum om att de är förkylda.

Jag tycker såååå synd om er.

För att försöka leva mig in i hur ni har det har så har jag precis ätit en liter glass med massa lakritssås på. Så nu mår jag lite sådär. Och ligger i soffan nerbäddad och fryser som fan, fast jag har massa kläder på mig. Det måste vara något sånt här ni känner. Är t o m lite snuvig.

Fast jag vet ju att jag är varm igen om några minuter. Ja, jag vet, livet är hårt och orättvist ibland. Önskar att ni alla kunde få känna på hur det är att vara Frillo. En sann vinnare i alla lägen. Både charmig, snygg och intelligent. Till er som säger att man inte kan få allt här i livet och att ingen är perfekt säger jag bara "Ni hälsar på mig alldeles för sällan helt enkel." Medans ni knaprar Ipren och snorar så ligger jag med glassförkylning och kollar på Heroes i datorn. Livet är underbart.

Nu måste jag snart in till Hornstull och köpa dietmat åt min lönnfeta katt.
Varför kan han inte vara lönnvältränad som sin husse?

Ta hand om er bröder och systrar. Echinacea är lösningen på ett snabbt tillfrisknande.

//Världens bästa Frillo

Donera mera

I natt satt jag uppe och chattade om allt mellan himmel och jord med min barndomsvän. Hon liksom jag ska donera sina organ när den dagen kommer. Det är ett ganska självklart val tycker jag. Så självklart att det var det första jag anmälde mig till när jag var 18. Då slipper ju någon som inte behöver dö att dö för det första. Sedan slipper de anhöriga ta det beslutet i en jobbig situation. Det är många som dör i väntan på organ och jag har för mig att det är ca en var tredje dag som donerar. En donator kan hjälpa 7-8 st andra.

Anmäl er idag
https://app.socialstyrelsen.se/donation/anmaldon.aspx

Bli blodgivare också. Det var jag. Fick just meddelande att jag inte får vara blodgivare längre pga min sjukdom. Kanske får blir det igen när jag blivit frisk. Det är smidigt att lämna blod. Det går fort och man får goda mackor och juice. Killar lämnar 4ggr/år och tjejer 3ggr/år. Det råder blodbrist i hela landet. De kommer smsa dig om de vill att du kommer ner och lämnar blod ganska omgående. Att anmäla er som blodgivare är även ett bra sätt att göra ett HIV/hepatit test. Det går fort, man behöver inte boka tid eller svara på massa jobbiga frågor. Det är ingen som ifråga sätter dig varför du ska testa dig om du blir blodgivare helt enkelt. Stället jag arbetade på förr ville att vi skulle lämna blod. Vi drogtestades mm och ville vi lämna blod behövde vi inte ens stämpla ut. Det var bara att ta firmabilen och åka upp till sjukhuset. Man parkerar gratis som blodgivare också. Och på vissa ställen får man lite pengar för det. Men det är inte därför man lämnar blod.

Det finns något som heter blodbuss också. De har en tidtabell och kör runt till olika stadsdelar och företag så kan man lämna blod där istället för att åka in till blodcentralen på sjukhuset. Fast det är ganska soft stämning på blodcentralen. Åk det på morgonen innan du ätit för du får ju mackor mm där. Sen sätter man sig och läser tidningen tills man får gå in och lämna blod. Det är typ så lång vänte tid som det tar för dig att äta klart. Har du inte ätit klart så frågar de dig om någon annan kan gå före och då säger man ja. =)
Det är coolt att vara blodgivare

www.geblod.nu

Sliver

Hej på er alla monsterdiggare
Shit vilken dag/kväll det blev. Kul som fan

Mådde så där när jag vaknade igår. Gick till Al camo och köpte en kebabtallrik med start sås.
Wonderful. Det är en gudsänd  måltid som vi förärats med i jönköping.

Började bag in boxa lite smått på dagen. Dagen efter är jag alltid så softish och får alltid världens bästa mysfylla.
Mika kom vid 17:00 och vi drack öl och pratade gamla festar minnen. Fan vad mycket hyss man hunnit med i sitt liv. När jag tänker tillbaks på vem jag var för 15 år sedan blir man nästan mörkrädd.

Vi lyssnade på musiken i min dator. Min laptop är min bästa vän. Den har jag alltid med mig. =)

Sen kom mina systrar och deras vänner. Då blev det genast mer party. Vi gick ner och fortsatte förfesten på Enkelt. Det visade sig att min vän på bishops som jag alltid var på whisky provning med har köpt tapeten och kör provningar där nu. Jag saknar verkligen alla provningar i Jönköping.

Sen skulle alla till Sliver. Vi tog 2 taxibilar och min bil tog vägen förbi minuten och sen när vi kom fram var det värsta köerna. Men ni känner ju mig. Jag behöver ju aldrig stå i kö.Jag samlade ihop truppen och fixade in dem. Annars hade ju hela kvällen försvunnit. Jag hatar köer. Det är så typiskt sverige. Utomlands står man ju aldrig i kö för att komma in på haken.

Träffade massa folk där. Men hängde mest med mina systrar. Träffade Muta också. Det var kul. Nu är seglingen så gott som spikad nästa vår. Då blir det Cherbourg - Göteborg Nonstop. Ska bli kul som fan. Vi ska segla dygnet runt och verkligen då in för det denna gången.

Sen tappade jag bort alla på Sliver. Gick runt och letade lite men det är inte lätt att se folk när man är halvblind. Jag hade lite ont igår kväll igen så jag gav upp tillslut och gick hem. Svängde förbi Donken för några cheeseburgare. Börjar nog bli beroende av dem. Jag bor farligt nära donken i stockholm.

Fick ett tips på en lägenhet på drottninggatan i Stockholm. Borde ta den. Personen som hyr min lägenhet Jönköping flyttar ut efter nyår så jag måste hitta en som vill hyra den. Han som har lägenheten på drottning gatan behöver en lägenhet i Jönköping så det löser dig nog.

Fattar inte att alla säger att det är svårt att få lägenhet i stockholm. Visst första handskontrakt är ju inte helt lätt men jag har redan fått 2 erbjudanden om första handskontrakt och något är kanske på g. Sen har jag fått massa erbjudanden på att bo i andra hand. Till alla er som väntar på att jag ska komma hem säger jag.
Sluta vänta. Jag kommer nog itne hem igen. Jag trivs i Jönköping men nu är mitt hem i Stockholm.

Nu ska jag knarka, mina armar värker. Har inte tagit min medicin än men när det dags känner jag.

Åker till Stockholm vid 18:00 ikväll.
Jag har haft kul. Jag har världens bästa vänner.
Jag är glad

Sol ute
sol inne
sol i hjärtat
sol i sinne =)

Nu ska jag titta trasan apanson och banane

Jetlag

Shit jag är helt yr idag.
Somnade kl 03:00 i torsdags. Gick upp kl 6:30 och tog bussen till jönköping.
Mådde inte så bra. Hade huvudvärk mm. Jag blir alltid sjuk när jag trappar ner på medicinen.

Åkte hem till Abby. Fick värktabletter. Han hade låst in sina nycklar i bilen så vi lånade Al camos firmabil och hämtade reservnyckel i Hovslätt. Jag sprang på Lito på stan, Hade itne träffat honom på länge. Han bjöd oss på fest idag men han smsa nyss och ställde in allt. för han hade varit ute med jobbet igår.

Abbys bag in box smakade skit. så han åkte och bytte den. Jag drack chillout. Det var gott. Försökte sova lite i hans hängmatta men det gick inte. sen ringa min klasskompis Erik, Han kom förbi och festade med oss. Han har svartbälte av 5 dan i tai kwon do. Jag började sparras  som vanligt.och jag åkte på stryk som fan. Jag blev inkastad i ett bord bla. Jag började blöda som fan. Somnade på soffan. Vaknade några timmar senare av att alla rykte i mig för att jag skulle träffa min vän på stan. Nu var jag så yr att det kändes som jag hade jetlag. De började hälla vatten på mig för att jag skulle vakna till, Det gjorde jag tillslut, Pia och hennes kille tvingade i mig vatten och följde med in till stan för de ville också träffa min vän. Jag hade inte ätit på hela dagen och var superhungrig. Insåg att jag glömt mina pengar hos Abby, Så Tove fick  betala min mat. När jag står där och väntar på maten så ser jag att mina kläder är helt blodiga. Jag var trött och hungrig hade glömt mina pengar hos abby och hade blodiga kläder och ont i kroppen. 

Jag gick tillbaks till Abby. Alla andra gick ut ohc festade.
Jag gjorde min vän jävligt besviken. Men vad skulle jag göra. Jag sov sov 10 timmar till. Nu känns det som att jag har jetlag. Inte så smart att åka till JKPG samma helg som jag trappat ner medicinen. Men men. Nu måste jag fokusera på att göra min vän glad igen. Jag kommer nog på något snart =)

Ikväll vet jag itne vad som händer än. Måste få tag på en tvättmaskin innan jag kan gå ut.
Eller så får jag hämta ut nya jeans på Jack & Jones.

Nu ska jag lägga mig och tycka synd om mig själv ett tag. Mina armar värker. Jag stod och parrerade sparkar med mina underarmar i går. Det är inte så smart. Idag mår man som man förtjänar.Bus4you

Sitter och Wlanar på Bus4you, Men har insett att mitt trådlösa bredband är snabbare. Bus4you är bra som fan. Åker alltid med dem om det finns plats. Gillar inte att åka buss fast denna bussen är faktiskt softish. Ska bli roligt att komma till JKPG igen. Det var ett tag sen sist. Det första jag ska göra när jag kommer fram är nog att äta på Evergreen. Fan vad jag saknat det stället.

I dag ska jag bag in boxa med Abby. Abby är min vapendragare och elddans mentor. Han och jag har kåtat upp många brudar med dans på Koh Pha-ngans populäraste diskon. Bla drop in bar på Haad rin där vi uppträdde varje kväll. I helgen kommer vi garanterat planera in nästa Thailands resa. Fast jag vill nog åka under regn perioden och jag misstänker att Abby sticker redan vid jul. Fast å andra sidan stannar har ju ett halvår i stöten så vi hinner nog hooka upp iallafall. Förra gången han jag inte träffa honom. Jag bodde på Kao san road och var mega bakis och skulle flyga hem 23:30 och han kom in med sittt flyg 12:00 och skulle vidare till Railey beach direkt. Jag hade ju bott på railey och eldat på tonsai varje kväll dagarna precis dagarna innan så det kändes tråkigt.

Vi ska elda i helgen. Jag ska öva isolations och lite övergångar bla. Tog med mina Isis poi. De är livsfarliga. och brinner som satan. Ljudet från dem är mäktigt också. Har aldrig sett några bättre eldpoi än Isis. Det är bra tyngd i dem så man får ett skönt softish flow när man eldar.

Jag har lovat Eskil att festa med honom i helgen. Det var länge sedan. Ronja har kanske fest? Amor har kanske fest. Abby har kanske fest. Fröken Aveberg, möter antagligen mig på lördag. Erik vill ta en öl. Mika ska hooka med mig och Abby på lördag. Sörensen bangar aldrig som vanligt när det är bag in box time. Fanny vill fika. Hubbe, Sorin och min mor vill att jag hälsar på. Några andra har lovet att hooka med mig om de går ut. Som det ser ut nu blir det kul. Kanske samlar alla och eldar lite för dem. på förfesten. (och efterfesten, luktar man inte bränt dagen efter har man haft tråkigt).


Nu måste jag kolla film.
Set the world on fire, bröder och systrar.


Shop express

Hej på er små lingontroll.
Jag har inte bloggat så mycket det senaste. Mycket har hänt. Hmm, nja inget av  värde. Men jag har ju en värdelös blogg så det har hänt mycket som jag kan skriva om.

Idag vaknade jag 12:05 igen. Har nog gjort det varje morgon denna veckan. I dag minskades min medicinering med 17%. Kroppen klarar inte av den höga dosen jag haft under en längre tid. Nu ska det bli intressant att se om sjukdomen flammar ut igen vilket den kan göra. Idag är det 6  veckor sedan jag påbörjade medicinen. OM inget resultat är uppnått inom 13 veckor är chanserna små att man blir bättre. Den 21 Oktober blir första läkarbesöket sedan medicineringen började.
Hittills kan jag säga att ögonen inte är helt bra än. Jag har haft nervsmärtor i armar och händer denna veckan. Ont i fotlederna och lite on i brösten och runt levern. Egentligen ska man inte ha några symptom alls med min medicin. särskilt inte nu när jag har den högre dosen.

Men men, nu börjar jag kunna tänka igen. Har börjat plugga på Miroi igen. Det blir programmering i vinter. Java och C++ Ska läsa C#.net sen.

Jag har varit på Coop och köpt en ny diskplopp. Min förra försvann. Hur fan kan en diskplopp försvinna? Den försvann för 3 dagar sedan och nu var diskbänken verkligen full. Jag kände mig  som när jag var 18 och aldrig diskade. Fick ångest och gick  och köpte en direkt. Jag vill ha det rent och snyggt hemma. De har precis öppnat Coop Forum 5 minuters promenad ifrån mig. Det är härligt att storhandla. Jag har medmera kort och har anmält mig till shop express. (man skannar sina varor själv) Fan var smidigt det är, De är mega långa köer, men men går där och skjuter in sina varor och lägger dem i kassar i vagnen.  Allt är nerpackat och klart hela tiden. Sen drar min sitt kort så kommer allt man köpt upp i kassan. Man drar sitt visa och sen är det klart. Snabbt smidigt enkelt. Alla borde ha det.

Jag har varit och handlat en bag in box igen. Ska till Jönköping i helgen. Då blir det fest. Fast jag får inte dricka alkohol egentligen. Fast jag är ju odödllig. Plus att det är ju bara rödvin, plus att jag inte dricker så ofta, plus att jag inte är i jönköping så ofta. Nu behöver jag inga fler svepsjäl. Visste ni att hasch är ett av de bästa grejerna man kan syssla med när man har min sjukdom? Det lindrar alla symtom och tar bort bieffekterna medicinskt, alltså den lindrar in bara ögonen utan släpper på trycket. Det  ökar syreupptagningen i mina lungor och har ingen dålig effekt på organen. Den ökar aptiten och tar bort depressioner. Fast jag röker inte hasch. Men borde börja. Men nu hjälper ju medicinen hyfsat, men om den slutar hjälpa nu när jag måste trappa ner så vem vet, kanske ser ni mig sitta och "klippa en hövding" på plattan. =)

Det är många som vill träffa mig i JKPG. Håll er uppdaterade vart jag finns på facebook. Jag kommer antagligen gå ut både på fredag och lördag. Söndagen är helt obokad. likaså fredag eftermiddag. ETA 12:00 Jag bor hos Abby som vanligt. Jag tar med eldleksakerna. För jag och Abby kommer elda som fan. VIll en komma och titta? Slå mig en signal isåfall..

Nu har jag tankat ner massa film på datorn som jag ska se på bussen. Har Gratis wlan på bussen så jag tar med min notebook till jkpg. fast nu när jag tänker efter så har jag ju mobilt bredband så jagkan ju alltid surfa vart jag än är.
Jag är en tönt.

Ta hand om er bröder och systrar.


Snacka om att stjäla showen

Om jag skulle starta ett band hade jag valt denna trummisen. Efter 1 minut kommer han igång. Mer heavy metal kan man inte bli =))))))
Shit alltså, finns det bandet på riktigt? Stans hetaste gitarrist har de ju också....

Riktiga vänner

Ofta undar man vem som är ens riktiga vänner. Man har hört folk filosofera om det flera gånger. Då kommer de oftast fram till att de som finns där för dig när du har det svårt och det går dåligt är dina riktiga vänner.

Jag håller inte med

Jag har sett alldeles för många som gottar sig i när det går dåligt för andra. Så fort man säger något dåligt om sig eller någon annan är de med på noterna direkt och spär på det man säger som att det vore en naturlig del av livet att allt är hårt och orättvist. Då är de villiga att lyssa och säger aldrig emot eller försöker peppa en. De tycker att personen kommit till en insikt i livet och att man kan vara med i deras loosers club. Men är man verkligen vänner då?

Det roliga med dessa personer är att de är som bortblåsta och aldrig hinner lyssna när man säger något som  man är bra på. Eller något man lyckats med. Då skryter man bara enligt dem. Jag återkommer ofta till dessa människor i mina bloggar för de är ett riktigt störsel moment i mitt liv. Negodiler kallar jag dem.

Jag har märkt att de som är mina närmanste vänner säger " det är bara att ringa om du behöver prata" " ring dygnet runt" "jag finns alltid här" de frågar ibland hur man mår men inte så ofta. De säger att de inte vet vad de ska säga när man berättar något dåligt. De liksom förväntar sig att jag kommer till dem och börjar prata när jag mår dåligt. och håller sig undan tills dess. De lyssnar mest och säger att de förstår att jag mår dåligt men att allt antagligen kommer ordna sig. "Du är ju världens bästa Frillo" "Du tänker alltid så positivt, om någon ska klara detta så är det du" "du är odödlig, det vet du, vi blir aldrig av med dig"

Jag har märkt att vänner antigen skojar eller blir arga när något går dåligt. Jag har fått skäll för att jag varit ruskigt nära att stryka med när jag blivit sjuk, Jag har fått skäll för att jag inte sagt något. Jag har fått skäll för att jag blåser eld. mm mm mm. Många har reagerat med aggression. Men vissa börjar skoja efter ett tag. Bla den gången jag blev nerslagen medvetslös och rånad och blev helt svullen i ansiktet och fick sy. Jag var ganska chockad och kunde knappt prata för läppen var helt uppskärd. Jag berättade att det antagligen blir ärr i ansiktet för livet. Då var det förvånansvärt många som sa något i stil med "ja, ja det kan ju inte bli sämre än det var innan i allafall" eller "Det var som jag trodde, du ser bättre ut nu än någonsin" och sen blev man utskrattad. De försökte bryta isen och lyckades. Jag gillar när folk jävlas det har alltid varit min humor. Det är bättre att skratta åt allt elände istället.

Det är så det funkar enligt mig. Ens riktiga vänner mår själva jävligt dåligt av att veta att man mår dåligt. De känner sig otillräckliga och maktlösa. De håller sig undan för att de tycker det är pinsamt att de inte kan hjälpa. Och därför kan man inte säga att vänner finns där när det går dåligt. Det är då de håller sig undan och alla andra loosers kommer och vill frottera sig i hur lågt någon annans liv är för tillfället. Men visst finns det ju rikiga vänner som finns där även när det går dåligt.

Riktiga vänner finns där när det går bra. Punkt slut. De kan vara glada för din skull och uppriktigt gratulera dig när du gjort något bra. Negodilerna finns inte där när det går bra. De ser det som personliga misslyckanden om du lyckas. De vill inte höra på för det påminner dem om att de inte lyckats lika bra. De blir avundsjuka. Det är personer som aldrig skulle våga ge bort en trisslott till någon i present. För tänk om det andre skulle vinna. Så tänker de. Sorgligt men sant. Folk gillar att höra om andras olyckor men de är inte vänner. De är loosers.

För att sammanfatta mina filosofier denna natt så skriver jag.
Riktiga vänner försvinner när det går dåligt och ploppar upp och finns där och lyssnar när det går bra.
Dåliga vänner lyssnar noggrant och håller med när du pratar om negativa saker och försvinner spårlöst när du gjort något bra du vill berätta. Inte tvärt om som många verkar tro.

Mingla på stan

Idag har jag varit och gått på stan. Jag har haft migrän och kramper i fötter och nervsmärtor i armarna i en vecka trots medicinen. Men idag struntade jag i att jag är sjuk och gick ut för att träffa vänner som är på besök i Stockholm.


Tog T-banan in till T-centralen där jag träffade min Soulmate Therese a.k.a T-zer som är eldsjäl och dansare i gruppen Vibe. (Det kommer en idolblogg om T-zer om en månad och 15 dagar). Hon hade varit och fikat med en vän från föreningen Eldsjäl som jag varit på träningsläger med. De flesta jag umgås med är Eldsjälar. Eldsjäl är en alternativ förening där likasinnade (eller mentalt avvikande kalla oss vad ni vill, vi kallar oss konstnärer för vi är konstiga) träffas. Det är eldartister som mig. djembetrummare, jonglörer. clowner. akrobater. Fotografer dansare, konstnärer mm mm mm som har en förening som är som en stor familj. En gemensam nämnare alla har är att vi är väldigt öppensinnade och accepterar att folk är som de är. Det finns allt från haschrökande vegan hippies till till helnyktra paragrafryttare men  vi verkar fungera tillsammans. För vi brinner alla för samma sak. Att stå på scen och showa mm.(bilden hämtad från www.eldsjal.org)


Jag och T-zer började gå mot gamla stan och där mötte vi Stephie och Tilling. 2 supersköna eldartister även de medlemmar i eldsjäl. Tilling gör lumpen som hundförare i Stockholm, Stephanie är fotograf och dansare förutom eldartist. Har inte träffat dem på länge. Stephie var hungrig och behövde äta. Jag och T-zer fortsatte mot skeppsholmen. Hon skulle på Workshop hos en grymdansare från USA senare på dagen. Vi stannade och hade kastanjkrig på skeppsholmen. Hon vann eftersom jag är halvblind nu för tiden och inte kunde fånga kastanjerna hon kastade.

Sen satte vi oss vid vattnet och tittade på båtarna som åkte förbi. Sen fikade vi och hon tyckte det var roligt när jag frågade om det var en mimartist eller en staty som vissa turister fotades vid utanför kafeet. Det var en staty. Fast jag ser ju inte försökte jag förklara. Tror inte någon vet hur dåligt jag ser. Träffar ni mig på stan nuförtiden så bli inte förvånad om ni tycker att jag tittar på er och sedan går utan att hälsa. Jag har helt enkelt inte sett att det är du.

Sen gick vi till medborgareplatsen och letade upp DC där dansen var. Jag visade en av mina favvo thairestauranger (Koh pha-ngan) och sen gick vi till en park och pratade. Vi filosoferade ganska mycket. Om min sjukdom, min syn på livet, min syn på allt nuförtiden egentligen. Det är skönt att prata av sig ibland. Min medicin verkar inte fungera så bra och jag måste trappa ner den på torsdag igen. Det kommer inte gå bra. Mina ögon börjar bli gula igen fast jag får medicin. Smärtorna kommer tillbaka mer och mer nu. Men jag har inte börjat tappa vikt igen. Jag har inte läkartid förrän den 21 oktober heller. Hatar sjukvården i Sverige. Men men, det är bara att gilla läget. Nu är jag bara uppsvälld med dålig hy. So what. lika bra att vara positiv och fokusera på att bli frisk. Men det är svårt att vara positiv ibland.. Det är svårt när man vet att man har extra starkdos medicin just nu under att kort tag som måste trappas ner succesivt för att kroppen inte klarar den dosen så lång tid, till en normal dos som sedan ska tas under minst ett år. Fast jag har starkdos så kom symptomen tillbaks efter någon månad. Om 5 dagar trappar jag ner ytterligare 17% på medicinen. Jag vet att det kommer gå åt helvete. Fast jag ska tänka positivt.

När jag var på väg hem så ringde Anna från Hötorget. Jag mötte upp henne och hjälpte henne att bära hem lite saker hon handlat. Jag kände mig trött på t-banan och märkte att ena foten började bli konstig igen. Känns typ som ett ledband har släppt, Det gör inte ont men det känns som foten glappar ibland. Kom hem och åt lite mat. drack vatten, (har haft vätskebrist 2 ggr på 1 vecka) och la mig och vila. somnade som en stock och sov nog i 2 timmar. Nu känner jag mig helt soft. Jag behövde nog ut och röra på mig. Och framför allt, jag behövde träffa vänner och prata. Det har varit en bra dag. Den bästa på länge.

Jag tror jag har världens bästa vänner. Tack för att ni finns.

Christian the Lion


RSS 2.0