In Case of Emergency

ICE, eller In Case of Emergency, är en kampanj som går ut på att man lägger in information om personer att kontakta vid en olycka i sinmobiltelefons telefonbok. ICE är ett internationellt vedertaget system.

Vid svåra olyckor, med okontaktbara offer, kan ofta polis och sjukvårdare använda offrets mobiltelefon för att identifikation. Idén med ICE är att mobiltelefonägaren skriver in bokstäverna "ICE", samt namn och telefonnummer till sina närmast anhöriga i telefonboken. Om man gör detta kan räddningstjänsten snabbare få tag på anhöriga i händelse av att telefoninnehavaren skulle drabbas av en allvarlig sjukdom eller olycka. På så sätt kan man också snabbare få uppgifter om medicinering eller andra viktiga fakta.

I Sverige tycker SOS Alarm att ICE är bra och uppmanar till att föra detta vidare i Sverige.

Lägg in ICE-kontakter

Du lägger in kontaktpersonen ”ICE” i din telefon med telefonnumret till nära anhörig som behöver bli kontaktad om du råkar ut för en olycka och inte är kontaktbar. Om det finns plats bör man även skriva sin relation till kontaktpersonen och dennes namn, till exempel ”ICE wife Ylva Persson”

Det är viktigt att lägga till utlandsprefix (+46 för Sverige följt av numret utan den inledande nollan) och att skriva på engelska, så att telefonnummer och information fungerar även i utlandet. Glöm inte att meddela dem du lagt in som ICE-kontakter. Om du vill lägga in fler kontaktpersoner kan du använda ICE1, ICE2 etc.

 

 

Lite info jag tycker är viktig att sprida. Har saxat detta från Wikipedia

Sprid gärna detta vidare i era bloggar.


Kommentarer
Postat av: suss

Det var bra info, har länge funderat på att göra det, fast nu gjorde jag det.

2008-09-30 @ 19:22:23
URL: http://rocknroses.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0